Gå til innhold
  • Bli medlem

j0oaa

Aktiv medlem
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

9 Neutral

Om j0oaa

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. j0oaa

    Finnmark

    Forsøpling og skrot er jo selvfølgelig noe som ikke hører hjemme i naturen. Selv om det ikke er noe urørt villmark igjen i Finnmark så er områdene fortsatt så store at det skal ikke være noen problemer og finne plasser hvor du kan være alene og uten støy. Ofte kan det hjelpe og snakke med lokalbefolkningen. I min hjemkommune så kan ihvertfall jeg peke ut hvor du kan ferdes uten og treffe hverken caravanister eller atv'er(Visst man ser bort ifra at man kan finne på å treffe på noen ifra reindrifta, SNO eller Reinpolitiet). Områdene det som oftest campes på, iallefall i min kommune er fastsatte plasser i umiddelbart nærhet til vei. Ett av de områdene er en kjøretur på ca 25 minutter fra bygda. Folk som kommer utenbygds ifra og starter til fots ifra bygda vil da ha gått i nesten en dag for så og treffe på dette caravanområdet, som tilsynelatende ligger midt på vidda. Så at dette oppleves som forstyrrende som naturopplevelsen kan jeg skjønne. Men som sagt, områdene er store og man kan fint finne områder man kan være alene i. Mitt tips for og unngå folk og støy er og holde seg unna anleggsveier og barmarksløyper da mesteparten av trafikken stort sett er etter disse veiene.
  2. j0oaa

    Finnmark

    En ting håper jeg besøkende til Finnmark tenker på angående kjørespor og motorisert ferdsel i naturen. Og det er at de kjøresporene har eksistert der så lenge det har vært folk der. De kjøresporene har vært brukt til å høste av utmarksressursene, og det har hele tiden vært brukt de hjelpemidler som har vært tilgjengelig. Først med hest og kjerre eller rein og slede, når de første traktorene, mopedene og beltebilene kom så var det det som ble brukt. Og nå de siste årene ATV og snøscooter. Det å bruke naturen på den måten, og følge de samme veiene inn til bærmyrer eller rypeterreng, bruke de samme teltleirene eller fangstbuene som forfedrene våres gjorde, det er en del av våres kultur her i Finnmark. Det at noen kommer hit opp og forventer villmark, men blir skuffet når de ser våres utmark, våres spisskammers, og i tillegg blir sint for at vi som bor her bruker naturen som den har blitt brukt siden de første menneskene bosatte seg her etter at isen trekte seg tilbake er forunderlig. Visst man vil oppleve urørt villmark må man dra til Canada eller Alaska. Ikke til Finnmark, der samene, sjøsamene, kvener og finnmarkinger har sitt spisskammers, sin arbeidsplass og sitt rekreasjonsområde. Hilsen Finnmarking
  3. Endte opp med og kjøpe Xenith 105. Kjøpte i tillegg den dagstursekken fra Sea to Summit det ble linket til. Veier bare 72 gram og tar ingen plass så den blir liggende i topplokket. Har hatt sekken med på ett par dagsturer for innkjøring, pluss en tredagerstur med kano på vidda. Veldig fornøyd med sekken. Lett og bære og pakke, og gode innstrammingsmuligheter visst du ikke fyller den helt. Egentlig en kjempe allround sekk visst du er av typen som ikke har en sekk til vært formål.
  4. Er også enig i att rumpetaske ikke er en ideell løsning mtp vekt. Ser ut til at løsningen med norsk Xenith og ultra lett sekk i tillegg blir både den billigste og letteste løsningen.
  5. Har 2 Intersport butikker her jeg bor. Men de er som sportsbutikker flest, mest interessert i sykkel, langrennski og klær. Friluftslivet har som regel ett par meter hylleplass helt bakerst i butikken i en krok. Den ene av disse butikkene hadde hele 2 forskjellige ryggsekker inne, begge av typene Bergans og under 40 liter. Så det at man har flere sportsbutikker i nærheten er ikke ensbetydende med godt utvalg.
  6. Bra tips. Har vært inne på den tanken selv. Var jo fornøyd med Xenithen og løsningene ellers på den. Har og sendt mail til flere forhandlere i USA om det er mulighet for og bare kjøpe lokket til sekken. Venter enda på svar fra dem.
  7. Har søk med varsling på finn på alle disse tre sekkene så venter på at det skal dukke opp noe.
  8. Dumt at jeg ikke fikk dette med meg. Ser ut som om at XXL har solgt billig for og bli kvitt disse, da de ikke er i nettbutikken deres lengre.
  9. Skal ha meg ny storsekk. Skal bli brukt som en allroundsekk på alt fra helgeturer til ukesturer både til fots, med kano og på ski. Hadde egentlig kjøpt meg en Xenith 105 siden jeg fikk testet en på forhånd og fant ut at den passet meg bra. Men leverte den tilbake da jeg fant ut at den nye modellen(Den jeg testet var en eldre modell) ikke hadde topplokk som kunne brukes som en egen rumpetaske. Dette er en egenskap som jeg mener min nye storsekk burde ha da jeg ofte har god tid i leiren og liker og gå småturer fra "basecamp". Alternativene jeg har sett for meg er som følger: Gregory Baltoro PRO 95 -Det billigste alternativet -For meg, ukjent passform(Ingen butikker i nærheten som fører Gregory) -Helt ok dagstursekk løsning Norrøna Para Ranger 120L -Endel dyrere en Baltoro -Ukjent passform på denne og. Har imidlertid mulighet og få testet denne. -1 kg tyngre enn Baltoro -Liker løsningen med sidelommene som dagstursekk Osprey Xenith 105 Har funnet ut at det er bare i Europa at Osprey ikke selger Xenith med dagstursekk i topplokket. Men visst man kjøpe fra en forhandler i USA så får man med deres nye løsning som ikke bare er en rumpetaskeløsning, men en ordentlig ryggsekk i topplokket. -Og kjøpe Xenith fra USA blir det dyreste alternativet. -Lettest i vekt -Kjent passform -Den beste løsningen for dagstursekk av disse tre Ønsker innspill om disse sekkene. Om noen har fått testet de opp mot hverandre. Forskjellige lure løsninger og kvalitet på de forskjellige sekkene. Og generelt om folk er fornøyd med disse, eller kanskje viktigere, hva de er misfornøyd med. Regner med at alle disse sekkene er gode sekker som jeg sikkert hadde blitt fornøyd med uansett hvilken jeg lander på, men siden sekk er en stor investering og jeg gjerne vil ha en sekk som jeg kan ha glede av i mange år så vil jeg gjerne undersøke litt. På forhånd takk for alle innspill.
  10. Sitter og lurer på tur til sommeren og har da tenkt litt på Iesjohka og Iesjavri. Noen som har erfaringer med og padle Iesjohka?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.