Gå til innhold

Anders Baumberger

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  8
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Anders Baumberger

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Noen som har vært i området nylig? Lurer på: 1. Veien opp til Bødalsseter. I fjor var den lenge stengt av et ras. Åpen nå? Cash eller kort i bommen nede? 2. Omtrent hvor langt opp må skia bæres? 3. Toppflanken fra Hanken: Snø eller bart eller blanding? Hvis vi må helt opp på breen for sammenhengende snø så tenker vi å droppe skiene, men lurer da på hvor fast snøen er. (Truger vs ingenting).
 2. Noen som har vært oppe nylig? Knallvær i helga og vi lurer på om vi skal pakke for snøflanken opp (vanlige ruta) eller om den er borte så vi kan droppe øks og stegjern og heller klyve i fjellet til høyre for ryggen opp. Skal ikke gå hele traversen.
 3. Smedbandet i Rondane blir kanskje for enkelt? Man kan evt utvide med å rangle bort til Trolltinden. Ingen rappeller eller klatring, men luftig og fin tur og lurt med sikring ( i hverandre). Ikke så langt å kjøre og med leie av sykkel på Spranget (kodelåser) så er man raskt i gang. Hvis klatring og rappell er et must vil jeg si Hettpiggen fra Snøhettasiden er et fint alternativ. Var der i forgårs og skulle ha med åtteåringen, men hun ble igjen pga denne turen krever topp vær med barn. Én taulengde opp og rappell ned igjen med retur samme vei over Midttoppen og Snøhetta. Man kan ta hele traversen videre til Vesttoppen, som ikke blir noe lengre i avstand, men mye mer krevende med 2-3 taulengder klatring opp Vesttoppen. Anbefaler da å starte dagen på Snøheim og tidlig start fordi det er en drøy tur med barn. Tog + buss fungerer utmerket på denne turen så det gjør transporten også til en hyggelig del av turen. I Jotunheimen er Vesle Galdhøpiggen en fin tur hvis man vil ha det luftig. I utgangspunktet ingen klatring eller rappellering, men det kan man jo gjøre litt ut av som man vil på siden av ryggen. Kort anmarsj. Bre. Gikk Veslepiggen på snø i mai med døtrene min på fem og seks og da var sikring et must. 10 år og fjellvant høres ut som en fin alder for Veslepiggen. Kyrkja også, men også denne er uten klatring. Jeg sikra jentene min også på Kyrkja og de synes det er gøy bare det er luftig og de opplever det som "klatring".
 4. Noen som vet om: 1. Veien opp til Bødalseter har åpnet for sesongen. 2. Noe om snømengdene i området. Tenker mest på toppflanken. Har vært på toppen en gang tidligere i mai, men også snudd like under toppen to ganger. Sikter oss inn på kommende lørdag eller en av de påfølgende helgene, men det beror på snøforholdene.
 5. Takk Terka! Sikter på første knallværsperiode i første halvdel av juli. Midten av august blir alternativet hvis det fortsatt er for mye snø i juli. Snø er helt gull å ligge på, men jeg vil ikke gamble på at det ligger igjen ei god fonn å ligge på, men ser av bildene at det bør være noen muligheter. Er som du sier, det beror jo mye på hvor man legger comfortlista. Vi er bare fire så det bør la seg gjøre med litt godvilje og et bamseunderlag under det opplåsbare. Lurer egentlig på det samme om området rundt hytta på Bandet, der er det vel enda flere muligheter for å finne seg ei plan grop, har du vært der også?
 6. Noen lokalkjente som veit om det er et ok flatt fint område helt i starten på ryggen på vei opp Store Austabotntinden fra vest? Omtrent der jeg har tegnet en firkant i kartet. Tenker en enkel bivouac i knallvær. Kartutsnitt fra ut.no Ut fra bilder å dømme ser det ut som det er noen flate sva blant alle steinene og vi er ikke kravstore, men man bør kunne få plass til et par liggeunderlag og en kopp kakao.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.