Gå til innhold
  • Bli medlem

Øystein_S

Aktiv medlem
  • Innlegg

    458
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Øystein_S

  1. Jeg skaffet meg en fjellpulken 155 transporter (med skikkelig drag) forrige sesong, og er superfornøyd. Pakker i stor sekk, slik at jeg kan ta sekken på ryggen og henge pulken etter (evt feste på sekken) dersom terrenget er svært bratt eller det skulle bli bart. Er superfornøyd! Glimrende som akebrett for en voksen og to barn også!

  2. Mine farvorittvarmekilder for å lag mat på tur:

    1. Bål

    2. Optimus 8r

    3. Optimus 111 D (er vel en C med ekstra forvamesløyfe tilpasset dieselfuel)

    4. Optimus Nova

    5. Optimus 00 (kansje mest for å koke vann fort og varme i telt)

    6. Div gassgreier til trangian

    7. Optimus Crux (nesten alltid med i sekken dersom det er vanskelig å finne tørr ved)

    _________________

  3. Har du noe bilde av tesilprinsippet på en 111? lurer på hva slags sil og størrelse som passer.

    Her er bilde av min nova med tesil. Fungerer veldig bra når teltet skal varmes opp. Kjøpt i vanlig dagligvarebutikk tror jeg.

    post-2480-133474745226_thumb.jpg

  4. .......Har en hersens 111c med høyreratt, (den rare typen med ekstra langt rør i krøll rundt brennern), som nekter plent å brenne fint :x Har demontert til minste bit, byttet grafittpakning og de tidligere nevnte brennerskallene, prøvd med både M-dyse og umerket dyse, med og uten rensenål.. Har fineste sort tennvæske fra Europris på tanken og det eneste jeg oppnår er et illeluktende gult bål..

    Har innsett at denne cobra-saken ikke er den beste patenten fra Optimus, men det må da for .. være mulig å få den i gang?

    Til min samboers store fortvilelse er jeg i ferd med å få primusdilla :lol:

    Jeg har et tilsvarende kokeapparat. Fikk underburn på denne, hvilket resulterte i at den ikke lenger fungerte som den skulle. Byttet hele brenneren til en nye, så nå brenner den med fin blå flamme.¨Viktig å vente til rødspriten har brent helt ut og deretter fyre opp brenneren med ny fyrstikk. Dvs ikke bruke rødspritflammen til å tenne brenneren

  5. Det ble en transporter 155. Har så vidt fått testet den. Romslig, og glir godt. Rimelig i forhold til andre transportpulker, men litt dyrere en parispulken. Draget må tas av under transport da det ikke lar seg felle så godt sammen slik de andre pulkene til fjellpulken gjør. En ulempe er selvsagt at den kan bli full av snø da den ikke har trekk. Skal forsøke å komme tilbake med flere erfaringer når jeg har fått testet den mer.

  6. Takk for svar! Da får jeg tømme tanken og fyre med bensin. Jeg fikk fyr på den, men den pulserte en liten stund før den slukket. Vet du forøvrig hvor jeg kan få tak i pumpe? Uniflame supply hadde vel det før, men jeg finner den ikke på nettsidene deres lenger.

  7. Jeg kjøpte meg i går en strøken Optimus 8 R F. I Tanken lå det en veke. Skal den være der? Fikk den ikke til å brenne skikkelig, skal teste igjen i dag. Fyrte den med parafin, men dette er kanskje en bensinprimus?

    Testet forøvrig min nyanskaffede Optimus 00 Camper i går, og det er en skikkelig rakett!

  8. Mange interessante innlegg her!

    Jeg har tidligere hatt en Petzl lykt med batteripakke jeg kunne ha på kroppen. Jeg liker å kunne ha batteriene på kroppen for å unngå spenninstapet nedkjølingen fører til. Problemet er, som enkelte har vært inne på, at ledningen da blir et svakt punkt. I min petzl lykt ble det etter hvert dårlig kontakt mellom batteripakke og lykt. Det er årsaken til at jeg bytter den ut nå.

    Jeg vurderer nå denne lykta: http://www.xxl.no/villmarksliv/turmat-turutstyr/lykter-lamper/petzl-tikka-2-xp-hodelykt-testvinner-1057619

    Den har ingen ledninger. Jeg trenger ikke en veldig kraftig lykt, da jeg har en kraftig lykt fra før.

    Erfaringer og synspunkter?

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.