Gå til innhold
  • Bli medlem

foroll

Aktiv medlem
  • Innlegg

    405
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    11

foroll vant dagen sist 24. april

foroll hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

505 Excellent

Om foroll

Nylige profilbesøk

7 497 profilvisninger
  1. Vedrørende de tre Hilleberg-teltene så vil jeg oppsummere slik: Allak: Veldig god plass til 1 mann og hund, kan brukes av 2 personer + Lett å slå opp, også i vind (klipssystem) + To innganger - Vekt (3,3 kg er mye å bære når det finnes lettere alternativ) Unna: Ok plass til 1 mann med hund + Raskt å slå opp - Krever god rutine for å slå opp i vind, men lar seg fint gjøre. Ikke like enkelt som med klips - Lite fortelt. Det er ikke helt uten fortelt slm noen tror. Strekker du ut duken får du plass til en sekk som ligger på siden, fjellstøvlene og til og med matlaging om du er forsiktig. Men forteltet er ikke stort. Soulo: Ok plass til 1 mann, trangt med alt annet enn små hunder + Det desidert mest værstabile av alle - Minst liggeplass + Okei fortelt (til størrelsen) + Lett å slå opp i vind - Tungt. 2,4 kg for 1-pers telt er tungt. Jeg hadde Soulo en gang. Synes det er et fantastisk bra telt, men jeg opplevde det som veldig spisset i bruksområde. Siden det tåler ekstremt med vær, men har liten plass, er det kanskje best egnet til de som ferdes på vinterturer men i terreng som er så kupert at man foretrekker sekk over pulk, eller lignende bruksområder. Til "allround" fjellbruk, spesielt i barmarkssesongen, kan man få mye romsligere telt for de 2,4 kg-ene. Alle tre er selvstående med de fordeler og ulemper det gir. Generelt gir tunneltelt mer plass i forhold til vekt enn kuppeltelt, så vil man ha god plass til å strø utstyr og henge klær til tørk inne er tunneltelt kanskje å foretrekke.
  2. Noen dager på etterskudd men var på helgetur sist helg. Skisesongen er på hell i de lavereliggende områdene der jeg bor, så pakket lett sekk med hengekøye, 3-sesongs sovepose og kvistbrenner. Lar ikke hundene bære kløv på ski. Gikk halvtime før skiene ble spent på, så var det sikksakk og av og på en stund imellom barflekker og snø, til jeg tilslutt ga opp og gikk noen km til fots. Fant endelig skiføre lengre inn i en dal. Leiren ble ved en klukkende bekk mens vårsola skinte gjennom den glisne furuskogen. Fikk angre på soveposevalget når gradestokken krøp til -10 C på natta. Men det kom ikke nedbør, heldigvis. Neste dag gikk turen lengre opp dalen og ned en sidedal. Skiføret var for det meste av typen som er best egnet for "spesielt interesserte", eventuelt for folk som ikke liker å gå på ski i det hele tatt. Spørs hvordan man ser det. Neste leir ble ved et helt bart område, og det ble ny kald natt. Da var det godt med et varmende bål den siste morgenen. Hundene storkoste seg med å klø ryggen i lyngen. Heldigvis flere vann med trygg is så skiene kunne brukes litt igjen. En flott vårtur, men angrer på at jeg ikke tok vintersoveposen. De 800 ekstra grammene hadde jeg gladelig bært!
  3. Husk uansett båndtvangen og at mange fugler hekker på øyer. Hunden kan gjøre mye skade på reir og egg uten at du får med deg.
  4. 3000 mm er for alle praktiske formål vanntett når det kommer til telt. Alle disse teltene vil fungere fint, og alle lages av gode, seriøse produsenter. Ingen blir nok i så måte feil. Helags er den som skiller seg litt ut. Det har ventilasjon mot bakken (skjørteventilasjon), og vil derfor fungere svært dårlig på vinteren. Tetter du med snø rundt blir det helt tett, så det går ikke, og lar du være å tette vil det blåse snø inn. Til 3-sesongsbruk går det fint. Helags har også lite fortelt i hver ende i stedet for stort i én ende. Det er noe jeg personlig synes er veldig funksjonelt (har Hilleberg Keron som er likt utformet). Er man flere på tur kan man ha hver sin inngang, eller man kan ha bløte klær og sekker i én inngang, og mat i den andre. Det gir også suveren mulighet for å åpne hver dør og få god gjennomtrekk, når sola steiker på teltduken og man gjerne vil sove noen timer lengre. Siden innerteltet ikke skråner i noen ende så vil også romfølelsen inne være mye større. Det vil du sette pris på når dere er to stk pluss stor hund. Så om det kun er snakk om bruk på barmarksføre ville jeg valgt Helags. Skal det også brukes litt på vinterføre ville jeg valgt en av de andre (trolig Shape 3).
  5. Støtter meg på Fjällräven-anbefalingen. Jeg har mange netter gjennom hele året bak meg i et Abisko Lite 3 (shape er samme teltet med stort fortelt). Det står stramt og fint, tåler vær, gode løsninger, akseptabel vekt for et telt som også tåler litt vinterbruk. Sjekk Jakt og Friluft - de har ofte svært gode priser på disse teltene.
  6. Unna i skogen med tarp så utstyr kan ligge ute bør gå med et barn. Unna som eneste bolig i fjellet blir skikkelig kjipt når det regner.
  7. Det er faktisk ganske stor forskjell på innerteltene, fordi Allak har veldig rette vegger på siden. Mye bedre romfølelse og bedre utnyttelse av arealet. Har ikke hatt to hunder så lenge, men er nok definitivt Allak jeg blir å foretrekke foran Unna fremover. Unna blir for lite med to hunder og utstyr, så er nok mest aktuelt på turer jeg planlegger de skal sove ute. Men de årene jeg bare hadde én hund ble Unna masse brukt og syntes det var topp. Vanskelig å anbefale det ene over det andre, spørs preferansen på plass vs. vekt i sekken.
  8. Har 6 uker fri og planlegger månedstur Trøndelag på langs. Spørs om varmen blir et problem!
  9. Trimmer hundene på ski stort sett hver eneste dag. I går tok jeg meg ekstra god tid, og nøt en kjele kaffe og en sjokolade fra kvistbrenneren. Herlig å kunne slappe av på en lyngflekk i sola! V_20240417_154946_ES0.mp4
  10. Pakker posene rett i kløven, og de er store nok til å fylle hele rommet. Pleier å putte i posene først, og så fylle de opp. Passer på å ikke ha ting med skarpe kanter inni, eller ting som lett går i stykker. Stort sett kun hundefôr og så mye av min egen mat jeg synes det er forsvarlig for hunden å bære. Jeg har den vanen at jeg plukker med meg all søppel jeg kommer over i fjellet, som dessverre kan være litt. Har derfor en søppelpose i hver kløvlomme også, oppå pakksekken. Da er det taskt å ta med seg ting, og kombinert med mitt eget søppel får jeg etterfylt volumet i kløven etterhvert som den tømmes. Også får huskyen muligheten til å gjøre en god gjerning på sin eiers vegne 😅 Har samme boka, men ikke testet den løsningen 😊 https://www.jaktdepotet.no/kinetic-icefishing-hold-all-pilkestikke-bagg Bestilte futteralet fra Jaktdepotet. Ikke testet ennå. Det blir med på en ukestur på Beiarfjellet om ei ukes tid. Men er greit polstret, så bare kvaliteten holder mål blir det topp.
  11. Den går nok i retur til Snønix 😊
  12. Kjører Optimus 111 så har aldri pakket i boks 😊 Men kanskje lurt å pakke grytesettet med de lette tingene høyt i pulken/sleden.
  13. Mitt inntrykk har vært at titan skal tåle en del, men bulker seg kanskje også lett? Synes store kjeler i tynt gods lett blir bøyd generelt. Kan bli mye vekt på f.eks. ifm. pulkvelt. Kikket på STS sigma pot, samme som Alpha men i stål.
  14. Takk! Tenkte en uten varmeveksler pga kullosfare. Har kikket på MSR Big Titan, men diameteren er litt for liten for 1,5 L Trangia-grytene fra 25-settet, som er de jeg lager mat i.
  15. Vært på jakt etter ny snøsmeltegryte. Bestilte først Sea to Summit Alpha Pot i 2.7 L fra XXL som ble slengt pakket i en pakkpose og kom frem bulket så den ikke stod flatt. Bestilte i stedet en titangryte fra Snønix. Skulle veie 290 g men veier 351 g. Vekta mi er ikke så unøyaktig. Gryta er fin ellers, men blir frustrert over produsenter som ikke er ærlige med tekniske spesifikasjoner. Noen som har tips? 2-3 L gryte, helst med eget håndtak. Kjekt om den kan brukes på bål. Skal kun brukes til snøsmelting og koking av vann til hundefôr. Gjerne med helletur. Hatt Trangia 2,5 L billy pot før men blir lett bulkete så lokket passer dårlig.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.