Gå til innhold
  • Bli medlem

foroll

Aktiv medlem
  • Innlegg

    397
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    9

foroll vant dagen sist 16. april

foroll hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

480 Excellent

Om foroll

Nylige profilbesøk

7 454 profilvisninger
  1. Trimmer hundene på ski stort sett hver eneste dag. I går tok jeg meg ekstra god tid, og nøt en kjele kaffe og en sjokolade fra kvistbrenneren. Herlig å kunne slappe av på en lyngflekk i sola! V_20240417_154946_ES0.mp4
  2. Pakker posene rett i kløven, og de er store nok til å fylle hele rommet. Pleier å putte i posene først, og så fylle de opp. Passer på å ikke ha ting med skarpe kanter inni, eller ting som lett går i stykker. Stort sett kun hundefôr og så mye av min egen mat jeg synes det er forsvarlig for hunden å bære. Jeg har den vanen at jeg plukker med meg all søppel jeg kommer over i fjellet, som dessverre kan være litt. Har derfor en søppelpose i hver kløvlomme også, oppå pakksekken. Da er det taskt å ta med seg ting, og kombinert med mitt eget søppel får jeg etterfylt volumet i kløven etterhvert som den tømmes. Også får huskyen muligheten til å gjøre en god gjerning på sin eiers vegne 😅 Har samme boka, men ikke testet den løsningen 😊 https://www.jaktdepotet.no/kinetic-icefishing-hold-all-pilkestikke-bagg Bestilte futteralet fra Jaktdepotet. Ikke testet ennå. Det blir med på en ukestur på Beiarfjellet om ei ukes tid. Men er greit polstret, så bare kvaliteten holder mål blir det topp.
  3. Den går nok i retur til Snønix 😊
  4. Kjører Optimus 111 så har aldri pakket i boks 😊 Men kanskje lurt å pakke grytesettet med de lette tingene høyt i pulken/sleden.
  5. Mitt inntrykk har vært at titan skal tåle en del, men bulker seg kanskje også lett? Synes store kjeler i tynt gods lett blir bøyd generelt. Kan bli mye vekt på f.eks. ifm. pulkvelt. Kikket på STS sigma pot, samme som Alpha men i stål.
  6. Takk! Tenkte en uten varmeveksler pga kullosfare. Har kikket på MSR Big Titan, men diameteren er litt for liten for 1,5 L Trangia-grytene fra 25-settet, som er de jeg lager mat i.
  7. Vært på jakt etter ny snøsmeltegryte. Bestilte først Sea to Summit Alpha Pot i 2.7 L fra XXL som ble slengt pakket i en pakkpose og kom frem bulket så den ikke stod flatt. Bestilte i stedet en titangryte fra Snønix. Skulle veie 290 g men veier 351 g. Vekta mi er ikke så unøyaktig. Gryta er fin ellers, men blir frustrert over produsenter som ikke er ærlige med tekniske spesifikasjoner. Noen som har tips? 2-3 L gryte, helst med eget håndtak. Kjekt om den kan brukes på bål. Skal kun brukes til snøsmelting og koking av vann til hundefôr. Gjerne med helletur. Hatt Trangia 2,5 L billy pot før men blir lett bulkete så lokket passer dårlig.
  8. Jeg hadde samme dilemmaet og endte med Soulo. Solgte da jeg fikk hund og var innom Allak før jeg landet på Unna. Har kjøpt og solgt mange telt brukt, men Allak er eneste jeg har angret på å ha solgt. Så når jeg skaffet en hund til så fant jeg også et brukt Allak og har nå både Unna of Allak. Allak er virkelig et supert telt for én mann og 1-2 hunder Tåler neppe like ekstremt med vær som Soulo (mer duk på like mange stenger), men det tåler fortsatt det meste av vær i norske fjell, også på vinteren. Samme geniale klipsesystem som gjør det enklere enn andre kuppeltelt å slå opp i vind. Fortelt i hver ende for solid lagringsplass og mulighet for gjennomtrekk på varme dager. Selvstående for leir på krøkkete plasser (eller bare å spare på antall tunge snøplugger man må ha med). Jeg har delt mitt med 3 huskyer og hatt komfortabel natt, men vil ikke anbefale for mer enn 2 hunder fast. Hundene synes alltid teltoppsett i stua er stas. Når jeg slår opp telt for tørk hender det de finner veien inn dit, så de liker åpenbart å sove i telt (selv om de ofte sover ute).
  9. 500 g er ganske akkurat outdoor-øksa, som er super enhåndsøks og overraskende god til lett klyving. Jeg bruker denne pluss av og til en liten kniv til bålfyring. Edit: Litt forhastet etter hukommelsen.
  10. Årets første overnattingstur med kanoen. Kaffe på trofaste kvistbrenneren fra @Tom42. V_20240415_090104_ES0.mp4 Leir på ny plass. Tydeligvis mye som blir ført med strømmen hit for alt av tang og tare var full av søppel. Samlet en bag full. Trist å se, men nå ser det heldigvis bedre ut til neste gang!
  11. @KS10 Du sier noe der! Har aldri hatt vindmåler. Men ved 13-14 m/s middelvind, som man får jevnt og trutt i fjellet skal man tro værvarselet, når gjerne kastene 20 m/s.
  12. Jeg finner ofte en flat stein og legger over døra til innerteltet så kan brenneren stå der. Har brukt Unna mye vinterstid også og med en primus som går på lav effekt i innerteltet blir det godt og varmt. Forvarminga skjer da ute.
  13. Før du vurderer Nortent Vern 1 nærmere kan du se den andre tråden på forumet her hvor flere anmeldere opplever at teltet tåler særdeles lite vind. Tror teltet du er ute etter er Hilleberg Unna! Lett kuppeltelt som faktisk tåler skikkelig uvær. La med videosnutt fra stue-oppsett med to huskyer og TV i bakgrunnen. Med én hund i fotenden har du god plass til litt utstyr ved siden av deg, og i forteltet får du plass til et par støvler og litt kaffekoking om du er forsiktig. V_20240303_085525_ES3.mp4
  14. Nortent Vern 1 konkurrerer jo mot bl.a. Hilleberg Soulo og Unna. Jeg har hatt førstnevnte og eier sistnevnte, og mange her på forumet har disse teltene. Og de klarer 20 m/s lekende lett. 20 er faktisk heller ikke så mye. Virker ikke som Vern 1 takler det som burde vært minimumskravet til et fjelltelt, og da hjelper det ikke at det har fine løsninger med dører og fortelt...
  15. Jeg solgte mitt Soulo da jeg fikk husky på 27 kg. Du får kun plass om hunden ligger sammenkrøllet og er pelsen bløt kommer den i berøring med soveposen. Jeg byttet iUnna i stedet og der har vi grei plass. Brukt masse, sommer og vinter
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.