Gå til innhold
  • Bli medlem

Espen SS

Aktiv medlem
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

30 Neutral

Om Espen SS

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Urbane strøk: Voldsløkka og Frognerparken - tror flere parker er fått løyper nå - sjekk sidene til Oslo kommune.
  2. Folk her inne er vel over snittet aktive, og dermed kanskje ingen grunn til å gå i forsvarsmodus. Jeg tror "folk flest" er langt mindre i skogen og på fjellet enn hva vi selv tror. Selv er jeg definitivt mindre ute enn det utstyrsparken min tilsier. Jeg kjøper varianter, i gode kvaliteter, så lite er unødvendig og kastes - men i det store og det hele har jeg vel for god råd. Som med kniver -- man blir nerdete og såkalt spesielt interessert. Ikke noe galt i det. Overforbruk, derimot, er et stort globalt problem -- og da hjelper det ikke at vi faktisk også bruker utstyret. Og noe vi alle alltid bør ha i bakhodet.
  3. GASS Optimus Vega - "Opp/ned-slangebrenner". Brenneren jeg bruker mest for tiden, inkludert når temperaturen faller. Lett, effektiv og allsidig. Primus EtaExpress - Fantastisk kompakt brenner med varmeveksler der alt får plass i kjelen (bilde øverst). Pietzotenner. Primært en vannkoker for meg, og har vært følgesvenn i mange år. Tas alltid med på de ukompliserte turene, og/eller der matlaging primært skjer på bål. MULTIFUEL MSR XGK EX - Min første multifuel. Jeg ønsket meg denne fordi den var "best". Men den er også veldig overkill, spesielt for en matlagingsfyr som meg, så lite brukt. En "snøsmelter" som ikke er like naturlig for meg som sjelden overnatter over tregrensa vinterstid. Men for kul til å selges - man vet aldri. Primus OmniLite Ti med stillebrennerhode - Den mest brukte multifuelen min. Må innrømme at den gikk mest på gass før jeg fikk meg Optimus Vega, men er nå valget når det skal fyres flytende. BENSIN OG RØDT Coleman Feather 442 Dual Fuel - Min første brenner for flytende (kjøpt 1993?), som har gått mere på 95 blyfri enn renset bensin/heptan. Makan til lett å fyre, bra effekt og driftssikker. Ulempe er fastmontert tank, så man må toppe før fyring. Vært med på svært mange turer med tidsriktig Zigg-flaske, men har i praksis vært pensjonert i 20+ år. (Bilde nederst). Trangia Stormkjøkken - Det har alle, og alle "må" ha det. Vurderer original gass-innsats for å sende den med ungene på tur, men hovedformålet med settet er å låne gryter etc. når jeg har behov. Rødsprit er jeg ferdig med. Har også et par kvistbrennere som jeg har fått testet litt lite.
  4. Vi må kanskje si at det snakkes om over tregrensa og høyfjell her, for å skille? Under tregrensa klarer jeg meg ofte med tarp året rundt. Velger jeg å bruke telt er det fordi jeg vet vind og regn vil komme fra alle kanter (og uansett ikke noe sted å henge tarpen). Forøvrig synes jeg å observere flere amerikanere som oppdater at ultralett kanskje ikke er 100% ideelt når de "thruhiker" Kungsleden, Massiv etc. Nordisk (sommer)vær opp i høyden kan by på det meste.
  5. Det trodde jeg da jeg var syv år også, men jeg tok feil 🤣
  6. Jeg har den den «obligatoriske» blade grinding attachment til Ken Onion ed., og jeg har ikke noe problem med å få til god skandi-slip. Og presser man lett er det ikke så voldsomt konvekst på det vanlige oppsettet. Jeg har også holdt på med det meste av slipeløsninger opp gjennom, som japanske steiner, men nå gidder jeg ikke noe annet enn Work Sharp Ken Onion+attachment. Øks, samekniv, sakser, japansk kokkekniv og alt imellom. Avslutter gjerne med stropping (Eidestroppen) på noen kniver.
  7. Jeg vil kategorisere Niak som 1,5p-telt, der 0,5 er barn eller hund - men først og fremst et behagelig solotelt for oss som liker å drasse alt mulig inn i innerteltet (Niaks minimale yttertelt gjør dette uansett ofte nødvendig).
  8. Når jeg ser fargene gjetter jeg at de ønsker å fri til det amerikanske markedet - der det er mye lett og lyst.
  9. Fikk endelig brukt Barents Trollheimen Classic (3) et par netter på snø i påsken. Det er minst like bra som tilsvarende Helsport - virker som topp kvalitet så langt.
  10. Jeg bruker en vanlig karabiner (for klatring, som Black Diamond Litewire). Da flytter jeg kniven lett mellom bukse, sekk eller hvor jeg ønsker å feste den. Jeg går aldri med kniv på hofta/beltet mens jeg går med sekk. Dog ikke så pent som lær, men så har jeg også verdens styggeste slire for tiden: Plast fra Fällkniven.
  11. Jeg bare tipper, men vingene er nok ugunstig store når hjortelusflua skal krype gjennom pelsen til f.eks. en elg. Bakkroppen blir jo også større når den suger blod.
  12. Barents Trollheimen 3 Classic til 5000,- på XXL nå, et tilbud jeg har ventet på (og slått til på).
  13. Nok med hjortelusflue i Lillomarka og Østmarka, Oslo i disse dager.
  14. 400A ligner veldig på min 442 som jeg har hatt siden ca -94. Dønn solid, enkel, forvarmer seg selv, fungerer alltid. Litt tung. Har ikke brukt den på noen år da jeg ikke har fått ut fingeren og skaffet nye pakninger/"pumpelær".
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.