Gå til innhold
  • Bli medlem

ArneH

Aktiv medlem
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

9 Neutral

Om ArneH

Nylige profilbesøk

1 134 profilvisninger
  1. Jo, jeg har jo vært inne på tanken med tarp og kamuflasjenett, men er redd for at det blir for lite skjul og at fuglene forstyrres. Mulig jeg tar feil. Takk for tips Heriks 👍
  2. Er på utkikk etter et telt som man kan sove i (helst utstrekt), plass til to personer og med kikkehull i de fleste retninger. Har sett på dette, men det blir litt smått. https://www.naturogfritid.no/produkt/kamuflasjetelt-bivi-hide-falco-mark-ii/ Noen som har noen tips?
  3. Takk for innspill. Tror jeg satser på å slipe ned Nansenskia i første omgang, og så blir det sannsynligvis påfyll med andre ski senere. Skal se litt mer på Finnmark, ser det er flere som skryter av de. Med Nansen, Finnmark og treski på 2,40 bør jeg berge. Det er jo greit å ha til litt forskjellige formål... Ps. Hank sport kunne bestille opp E109 Villmarka på forespørsel, hvis noen vurderer de.
  4. Vi har fått oss hund og er ute etter fjellski uten stålkant. Helst kunne vi tenkt oss ski som er omtrent like brede som Nansen/CecilieSkog, med fellesystem. Skiene vil bli brukt som allroundski til (lang)turer, fjelljakt, isfiske og skuterløyper. Til toppjakt vil jeg kjøpe lange treski. Har lest her på forumet og på nett og kommet frem til disse alternativene: 1) Åsnes Breidablikk. Virker unødvendig breie og tunge, og kan bli vanskelig/tunge å kante? 2) Åsnes Finnmark. Virker litt for smale igjen. Er redd bæreevnen blir for dårlig til vasing i bjørkebeltet på jakt. 3) Fischer E109 Villmarka. Ser ut til å være bra for vårt formål, men har de sluttet å produsere den? 4) Slipe ned kantene på Nansen/Cecilieskia. Ser at noen anbefaler dette og andre ikke. Er det virkelig sånn at det ikke hjelper (nok) å runde av stålkantene mtp skader? Er smørefrie ski verdt å se på? Setter pris på synspunkt eller andre alternativer 🙂
  5. Ok, kanskje Svalbard vil fungere likevel. Den Cumulusposen så fin ut, men litt hissigere pris enn Svalbard. Takk for tips!
  6. Egentlig så høy som mulig. Hun har en pose med en komforttemperatur på rundt -20, og den kan bli litt kald for henne, til tross for exped + bamse underlag.
  7. Dama er på utkikk etter en skikkelig varm dunpose til vinterbruk. Noen som har tips til en god dunpose? Hun er 165 cm høy, og jeg er redd ekstremposene fra feks Helsport blir for lange. Jeg har Svalbard x-trem, men tror den blir for romslig og lang for henne, og dermed kald (eller blir de ikke det?). De kortere posene jeg har funnet mangler litt på komforttemperaturen (hun er en av de som fryser lett). Setter pris på tips 🙂
  8. Det er et spjeld ja, men det har vært åpent. Tenkte ikke på at jeg kan skjære ut gnistfangeren i toppen, men det er jo selvfølgelig en mulighet for å slippe regnproblemet 👍
  9. Jeg har en Robens Denali lavvoovn, og så lenge jeg fyrer med kløyva tørr ved går det fint, men innen 0,5-1 time med "villved" så tettes gnistfangeren, det bygges opp med sot i pipa og røyken kommer inn. Til slutt er det et hardt seigt lag med tjære i øverste del av pipa. Tyrived er selvfølgelig verst, men det er ofte det man har i skogen.. Slik jeg ser det er eneste mulighet å fjerne gnistfangeren, forlenge pipa litt og borre et par høl som dukbeskytteren kan festes i for å slippe å demontere hele greia og leke skorsteinsfeier flere ganger om dagen. Fyrer opp innerst i ovnen, har god trekk osv, men det ser ikke ut til å hjelpe. Er det noen som har erfaring med denne ovnen eller som fyrer uten gnistfanger? Duken på lavvoen er flammehemmende, men er likevel litt skeptisk til å sovne med dette i gang. Mye vind er vel ikke optimalt. Jeg bør vel også evt lage et patent for å hindre at det regner for mye inn i pipa når den ikke brukes.
  10. Noen flere som har erfaringer med dette underlaget? Jeg er på utkikk etter et lettere underlag for vår/sommer/høst i regular wide form. For min del står det mellom ME aerostat synt 7 rw og Exped synt ul 7 mw. Førstnevnte veier 735 g og er 185 x 63 med 4.0 i r-verdi. Expeden veier 565 g, er 183 x 65 med r-verdi på 3.3. Ser for meg at ME er litt mer robust enn Exped, men vet ikke. Exped synt 7 (ikke ul) blir for tung med 1 kg. Noen som har noen tips, evt til andre underlag?
  11. Det kan være et godt alternativ ja, takk for tips!
  12. Hei! Kjæresten vurderer anskaffelse av pulk, men når hun prøvde min med Fjellpulkens standard pulksele viste det seg at hoftebeltet er alt for romslig, selv når det er strammet helt inn. Har sett litt på Fjellpulken sin Comfort pulksele, som skal være "bedre egnet for personer av små og medium størrelse". Noen som har erfaringer med denne? https://www.fjellpulken.no/butikk/sele-drag/fjellpulken-comfort-forsterket-pulksele-bla/ Selv er jeg omtrent 180 og slank, og har heller ikke mer enn 5-10 cm å gå på i hoftebeltet på Standard-selen. Kan denne Comfort-versjonen være et bedre valg enn Xpedition-selen for meg hvis jeg skal oppgradere min gamle?
  13. ArneH

    Arcteryx beta sv

    En del forskjeller altså. Som mange sikkert vet kan det være verdt å merke seg at Fjellsport og mange andre aktører selger fjorårets modell til fullpris. Hos Fjellsport er den røde og grønne versjonen 2020-modell, men svart er 2019. Surt å legge 7 lapper på bordet og få noe annet enn det man trodde man betalte for.
  14. ArneH

    Arcteryx beta sv

    Det så jeg ikke når jeg rota rundt der, men flott at du gjorde det. Takk skal du ha!
  15. ArneH

    Arcteryx beta sv

    Hei! Er det noen som veit om det har skjedd forandringer fra 2019 modellen til 2020? Jeg tenker passform, materialer etc. Ser at alpha sv jakka har fått oppgradert goretexen fra 1.0 til 2.0. Veit ikke om det også gjelder beta-modellen, og evt hvor mye det har å si?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.