Gå til innhold
  • Bli medlem

cthore

+Støttemedlem
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av cthore

  1. Om vekt ikke er viktig, og ståhøyde (for korte personer) er et pluss kan jo dette vurderes: https://pakklett.no/collections/3-manns-telt/products/cross-canyon-4p-3-2-kg Jeg kjøpte dette, siden fruen ønsker å kunne stå og skifte i teltet. Bare slått opp på plen, men virker som et luftig og fint telt.
  2. Det stemmer. 2 lengder 12 mm og en lengde 10 mm. Har da litt rester til et senere prosjekt.
  3. Kjøpt på Norwegian Modellers ; https://www.modellers.no/ Lokalt og dyrt, finnes også på aliexpress. Men det er altid greit å kunne teste at de faktisk passer sammen før kjøp.
  4. Går fint å sage karbon stenger med baufil. Surrer 2 runder med maskeringsteip før jeg kutter . Bilde av det som skal bli min nye teltstang. Ca 90 gram før strikk og endestykket. 140cm lang av 12mm karbon rør. Sjøtestykke av 10 mm rør ca 7 cm stikker ut.
  5. Til samme pris (forutsetter rabattkode, bli støttemedlem av fjellforum ) som Naturhike teltene får du også telt fra Big Agnes . https://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/telt-lavvo/telt/big-agnes-blacktail-3-green.html 2 innganger, godt under 3 kilo og virker luftig. Jeg kjøpte dette, men har kun prøvd det i hagen.
  6. Hvis eBay selger ikke har fyllt ut tollerklæringen rett , så plikter DHL å kreve inn MVA. Ofte fylles tollskjemaene ut feil og e-bay refunderer da kjapt. Helt normalt og DHL har gjort det riktig.
  7. cthore

    stoffrester

    Stikk innom en bruktbutikk så finner du nok noe til lavere kostnad enn porto. 👍
  8. cthore

    stoffrester

    Jeg trodde jeg hadde noen rester etter forrige prosjekt der jeg ofra skippsekken fra marinen. Men det var bare småbiter igjen. Hva med en gammel sekkepose fra Bergans ?
  9. Gapahuk i Lordalen , plass til overnatting for 2-3 personer . WGS84 62°3'12.2"N 8°21'20.9"E
  10. https://www.adventurexpert.com/ har en del forskjellig stoff og utstyr. Virker som de har greie fraktpriser.
  11. I påsken lå isen på småvanna i nærheten av hytta, om det har rukket å smelte er jeg i tvil om. Hytta ligger i nærheten av vardefjell. Her er et webkamera som gir litt inntrykk av forholdene. https://www.kvisleskog.no/webkamera
  12. Takk, det ble til at jeg handlet hos primusshop.no, Base-camp hadde et noe kronglete bestillingsystem (fax eller post).
  13. Jøss, det var kjapt. Takk. Hvor er det greiest å kjøpe pakninger.
  14. Jeg har to "eldre" brennere som trenger en rens og nye pakninger. For å finne manualer og pakninger trenger jeg hjelp til å finne ut hvilke modell det er. Først ut er en gassbrenner, ny i ca 2005-2006. Det står PRIMUS på den , men kan ikke se noen modell eller andre merkinger. Så er det en Multifuel fra Primus , ca 1996 -99 tror jeg . Primus denne også, men heller ikke her finner jeg noe modellnavn/nummer. Supert om noen kan hjelpe .
  15. Flotte bilder! Den Bjerka kan være klargjort for saltstein.
  16. 700 gram veid på en billig bagasjevekt. Det er da uten barduner , og mangler foreløpig noe som stiver av lufteåpningen. Det vannavstøtende YKK glidelås på ca 120cm i front som sikkert veier 100g. Sto greit i kastevind i hagen, men den helt store påkjenningen var det vel ikke.tåler også fint en halvtime under vannsprederen, selv om sømmene ikke er forseglet ennå. Skal ha på 4 bardunfester til , så totalt 8 barduner blir mulig. Innertelt med grunnflate 240*95 er under konstruksjon, men oppussing av stue kom først i køen.
  17. Jeg har både sydd og klippet i min 3f ul tarp og funnet at det er tykkere stoff der bardun festene er. Men at sømmen som sitter der er dårlig er jeg enig i. Så om du tar jobben med å sy på nye plugg/bardun fester så kan teltet sikkert holde en stund. Her er et bilde av mine 3f ul tarper som jeg har sydd om til telt.
  18. Siste uken i august har reinsjakta begynt. Da er det godt med folk i fjellet mange plasser. Da er det kanskje fint på Valdresflya siden det vel stort sett er tammrein område.
  19. cthore

    223 halvauto

    halvauto er vel ikke best kjent for sin strålende presisjon. Så prikkskyting på små dyr på litt avstand kan jo bli ekstra utfordrerne. Sikkert mulig å finne en presis halvauto men til prisen du antyder ville jeg ihvertfall sett etter noe brukt.
  20. Ser ut som det er personlengde de henviser til med 195 cm. https://m.spejdersport.dk/warmpeace-viking-1200-195v-sovepose.aspx
  21. Ser ut som dere har hatt en flott tur.
  22. https://www.magasinet.no/skogstad-vagan-primaloft-jakke-peacoat Denne ligner vel på en jeg har fra Bergans. Funker bra som vindtett isolasjon. Relativt lett og billig men mangler vel glidelås for lufting.
  23. Jeg kikket innom nettsiden nå. De skriver :På grunn av tekniske problemer på vår server, har vi ikke mottatt alle bestillinger og henvendelser fra nettsiden. Hvis du ikke mottar svar på din henvendelse innen 3 dager, må du ta kontakt pr. telefon eller e-post
  24. Stone Glacier sekkene virker å være populære blandt reinsjegere. Sjekk kammeret.no - http://www.kammeret.no/topic/56263-go-light/?page=2 . Har også møtt noen i fjellet i år som er veldig glad de har byttet fra Recon/powerframe.
  25. Jeg drasser på noen kilo for mye , så det skal ikke mye til før jeg får gnagsår . Men da på grunn av gnissing mellom lår og boxser. Fikk et tips om å prøve micro-fiber boksere fra Europris , og det funker bra. Kombinert med god lufting så er det ikke ofte ubehaget melder seg. Det er dog en fordel at boxserene er relativt nye, de mister litt av spensten etter bruk.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.