Gå til innhold
  • Bli medlem

Cato-L

Aktiv medlem
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

14 Neutral

Om Cato-L

  • Bursdag 10. feb. 1984

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sted
    Oslo

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Heisann fjellfølk! Kompisen og jeg har en 8-9 dager til rådighet nå i begynnelsen av september. Vi gleder oss til å fare ut med blytung sekk og forlate mobilsignal og hverdagsstress. Desverre så har vi jo "litt" tørke om dagen så elva vi hadde planlagt her i midtnorge har nok mer til felles med en steinrøys enn padle-elv. Selv Kvenna virker tvilsom i år. Søker derfor etter forslag til elver som ikke er beintørre som kan padles og fiskes i over en ukes periode. Supert om du faktisk vet det er godt med vann i elva og at man kan bruke noen dager på ferden. Vi padlet Kárášjohka i fjor og det var god stemning, men økonomien er ikke helt der at vi kan påkoste oss enda en flytur inn på vidda med Mosqito i år.
  2. Jeg har hatt god erfaring med å ha finne. Hjelper å få mer kraft når man padler vann, altså at mindre kraft mistes i høyre-venstre rotasjon i båten når man padler. Men ja, ta alltid av finna når man padler i elv. Ta den på når man skal på vann. Du vil ikke at finna tar i en stein og drar deg sidelengs og rundt (Noe jeg fikk smertelig erfare). Mistet padleåra og Go-Pro og de ble aldri funnet igjen etter en ufrivillig dukkert mellom to vann.
  3. Jeg pleier bare å stikke stanga ned ved halsen mot brystet på flytevesten, så stanga peker skrått til siden og bakover når jeg padler/dorger. Det fungerer fint og gjør at man raskt får tak i stanga når man kjenner napp 😊
  4. Heisann villmarkinger! Tenkte å bedrive litt skamløs selvpromotering for en måneds tur undertegnede og ett par venner skal begi oss ut på. Er det lov å kalle det en ekspedisjon om det er 4 uker? Ikke vet jeg, men er nå mer enn en liten helgetur i Nordmarka om ikke annet. Så da har vi selvsagt opprettet en webside som interesserte kan kikke og følge med på etter hvert som turen går. https://www.skaumenn.com Ta gjerne en kikk, kom med spørsmål, kommentarer osv. :)
  5. Heller tomhendt og sulten i viten om at jeg har mye å lære, enn å gå med troen at alt har skyld i dårlig utstyr!
  6. Jeg er heldigvis ikke noe gram-jeger, og SkittFiske har sagt de vil hjelpe meg med å tape opp snella så jeg slipper å fylle 500 kr med fireline på den for å fylle den. Nei, blir stas å få noe som er hakket kvassere enn 500 kr biltema fiske sett!
  7. Grunnen til at jeg har valgt 2500 er fordi snella er "tøffere". Maks drag på 1000 snella er 7 pund, mens 2500 snella har 20 punds drag styrke. http://fish.shimano.com/content/sac-fish/en/home/products/fishing-reels/spinning/stradic.html I tillegg vil jeg tro at en 2500 vil være mye mer fleksibel. Den vil dekke behovene for lett elv og innlandsfiske, samt lett sjøfiske om dagen skulle komme at det ville være interessant.
  8. Blir Beastmasteren. Fordelen som Friluftsnoob nevner at man kan variere mellom 8 og 9 fot utifra forholdene og fiskeplass tror jeg kan gjøre mye
  9. Driver på å setter sammen "drømmelista" over grunnutstyret mitt for fiske fremover. Kommer til å holde meg til ferskvann og det meste av de klassiske fiske metodene (sluk, spinner, dupp & mark, wobbler). Utstyret skal være med rundt i Oslo marka og på en to ukers tur til Femundsmarka og på alle turer fremover som potensielt er i nærheten av ett vann eller en liten elv med noe liv i Jeg har blinket meg ut ei nydelig snelle, Shimano Stradic 2500 FK HG og nå trenger jeg en god venn til den som den skal sitte på. Valget mitt så langt står mellom Beastmaster CX STC 240/270L 3-14g og SpeedMaster BX Spin 240L 8'/3-14g. Prisforskjellen mellom disse to er ett par hundre kroner og i det store og hele spiller ikke de hundrelappene noe. Så da lurte jeg, hvilken skal jeg ta? Eller... Burde jeg ta en annen stang, fra en annen produsent i 1300-1700 kroners klassen på skittfiske.no? Ett krav er at den skal kunne transporteres fint på en sekk, så en to-delt stang blir for langt, mens en tre-delt stang burde være perfekt. Beastmasteren er interessant I den forstand at den kan settes sammen til 240 eller 270 cm. Men er bekymret for at alle delene vil gjøre den skjørere enn en tre-delt stang både under transport og under kamp med fisk. Jeg har lett og det er flere "Beastmaster vs SpeedMaster" tråder på forumet men, jeg øyner ett håp om at det kanskje har skjedd noe nytt og spennende siden knivingen om hvilke av disse er best. Har jo fått med meg at mange har nevnt stenger fra Guideline og Lawson som fantastiske, men igjen, håper at noen kan komme med gode forslag og råd til en som elsker å fiske, men har ikke hatt verken tid eller penger til å kunne gjøre det før nå nylig!
  10. Jeg har Denalien og er storfornøyd. Pass på å måle rygglengden din ut i fra guiden til Gregory dog. Om du er en "Large" kar som meg, er du ikke nødvendigvis Large i rygglengden. Jeg er 182 og medium var riktig ihht måla.https://gregorypacks.com/gregory_fit_philosophy.html
  11. Ser aldeles fantastisk ut! Klør etter å legge ut allerede! Takk for linken!
  12. Cato-L

    Fiske og Femundsmarka

    Heisann godtfolk! Jeg skal på en to ukers tur med ryggsekk, telt og selvsagt, fiskestang til Femundsmarka fra midten av juni og mot juli. Har noen noe erfaring med hvordan fisket er i Femundsmarka rundt disse tider og eventuelt hva det biter best på?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.