Gå til innhold
  • Bli medlem

Ashfirelate

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Ashfirelate

  1. Jeg sier ikke det. Jeg siterer XXL og Helsport. Har lagt link til kildene ved i innlegget. Jeg er hverken ekspert på teltduker eller Helsport sitt sorti mang. Ikke bare er det samme duker som benyttes i PRO serien. Teltet er en del av PRO serien.
  2. For å avklare flere konspirasjonsteorier og lignende gikk jeg likegodt til innkjøp av Sarek Dome 2+ Vekten er på 3,4 KG (mulig tidligere utgaver har vært tyngre, det skal ikke jeg spekulere i. (Kun kontrollveid på badevekt, da min finvekt kun går opp til 2 kg)). Teltet er laget i Heslsport sin PRO Series. Ytterduk 4000mm Bunnduk 5000mm Teltet er bunnsolid, og av ypperste kvalitet. Dette hadde jeg beholdt om liggelengden hadde vært 15 cm lengre, og er for en i riktig lengde et røverkjøp! Men det blir for kort liggelengde inni teltet for mine 190 cm. Ellers er plugger, stenger og stangkopper av samme type som de andre Pro teltene til Helsport.
  3. Reinsfjell X-trem 2 veier 4,33 KG. Samme ytterduk. kilde: https://www.helsport.no/reinsfjell-x-trem
  4. Beholdt du til slutt dette teltet? Jeg sjekket opp litt i matrialene, og det er egentlig ikke så tunge matrialer. https://www.fjellforum.no/forums/topic/42329-helsport-sarek-dome-2-til-vinterbruk/?do=findComment&comment=424233 Lurte derfor på om stenger og plugger veide en del. Når du veide teltet veide du stengene og pluggene alene også?
  5. 2000,- er egentlig en utrolig god pris for dette teltet om man er opp til 180 høy og tåler litt vekt. Lanseringsprisen i Norge på dette teltet da det kom var 4.899,-. Og teltet koster fortsatt 499,- Euro i resten av europa.. Jeg er enig med deg Jan@ at å ligge diagonalt ikke er å foretrekke. Liker å ha tingene mine på en side, og sove på andre siden... Men telt handler ofte om kompromi, og jeg ser veldig mange som betaler like mye for kina telt og de har ofte samme liggelengde eller kortere, så markedet for dette teltet burde jo vært der. Spørsmålet er om de som kjøper fra kina sjekker pris på Helspor telt?
  6. Dette er jo helt feil. De du har snakket med kan umulig ha kunnskap på dette feltet, uavhengi hvilken stand de stod i! Teltduken på Sarek Dome 2+ er av Helsport Superlight 1000. Dette stoffet brukes på PRO- og X-TREM-teltene og er vesentlig høyere kvalitet en tekstilene som brukes i trek serien. Se selv hva Helsport skriver på sine hjemmesider om stoffet i dette teltet under XXL linken. Materiale i Sarek Dome 2+: - Stoff yttertelt: Helsport Superlight 1000 - Stoff innertelt: Ripstop SuperLight Polyamid 20D - Stoff bunnduk: Polyamide SI - Stenger: DAC Featherlite NSL kilde: https://www.xxl.no/helsport-sarek-dome-2-tomannstelt/p/1113358_1_style HELSPORT SUPERLIGHT®1000: I de øvrige PRO- og X-TREM-teltene har vi utviklet et solid ytterteltstoff. Det har 8 ganger større slite- og rivestyrke enn vanlige teltstoffer og er vevd av fineste type garn, belagt på begge sider med silikon. Naturligvis har også dette stoffet god motstandsdyktighet mot UV (solstråling) og stabilitet i stoffet i forhold til vekslinger i vær- og temperaturforhold. Vannsøylen er på minimum 3000mm. Dette stoffet benyttes også i bunnen til SuperLight-teltene. RIPSTOP SUPERLIGHT® POLYAMID: Stoffene, som brukes i PRO- og X-TREM-teltene, er lette og sterke polyamid-tekstiler. Ripstop øker rivestyrken vesentlig og stoffene har ypperlig vannavisende og pustende egenskaper. SuperLight-teltene har et ripstop-materiale i polyamid som er vevd i 15D tråd. Dette stoffet har meget god pusteevne, som er viktig for å minimere kondens. Det er i tillegg impregnert for å holde ute eventuell kondens som kan dryppe fra ytterteltduken. kilde: https://www.helsport.no/tekstiler Med tanke på at dette forumet brukes som veiledning og orakel for mange, så er viktigheten av korrekt informasjon på slike forum utrolig viktig. Slik jeg ser det har dette teltet gode og slitesterke stoffer. Solid og god oppbygging, og har kun 2 store svakheter i mine øyne. Det er innvendig lengde og vekt.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.