Gå til innhold
  • Bli medlem

Utpåtur

Aktiv medlem
  • Innlegg

    88
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

7 Neutral

Om Utpåtur

  1. Ja, mulig det. Men ser man i melkedisken i en hvilken som helst butikk må man jo trekke den konklusjonen at helmelkdrikkere/ brukere er i kraftig mindretall. Helt til det kommer til tørrmelk tydeligvis.
  2. Bestiller på Staples. 100kr for 500g. Fraktfritt. Fungerer utmerket til å lage "express-grøt" i alle fall. Har ikke drukket det som melk, så det kan jeg ikke uttale meg om.
  3. Jeg ser veldig mange er negative til skummet melk-pulver. Hva skal man egentlig med alt det melkefettet? Personlig ser jeg kun fordeler med melkepulver uten fett.
  4. Mora 2000. Billig, solid, enkel å holde ren, passe stor til det meste (også smøre på skiva). Har som regel kniven hengende på sekken/ fiskeveska, og ikke i beltet. Har ofte en Opinel no. 8 i lomma i tillegg.
  5. FreeMotion sykkelutleie har et brukbart oversiktskart, men er primært beregnet på sykling, selfølgelig. Norskeklubben i Arguineguín selger gode turkart som fungerer bra til å navigere. Fant det ikke akkurat nå, men det heter Gran Canaria Tour and Trail Vi har brukt det mye. Selges sikkert flere plasser.
  6. Utpåtur

    Tørrmelk

    Mener den var 2 år, men da har Nido lengre holdbarhet enn jeg trodde. Den gamle Viking tørrmelk hadde kort holdbarhet, særlig etter åpning.
  7. Utpåtur

    Tørrmelk

    Kjøpte dette: Skummetmelkpulver Fungerte veldig bra sammen med lettkokte havregryn og granola. Laget ferdig små ziplock-poser hjemme med "express-grøt" og blandet med kokende vann. Ja, det er Nestle, men det står Nestle på veldig mye i norske butikker... Ja, det er skummetmelk, men jeg tror jeg får i meg nok fett for å si det sånn. Og holdbarheten blir veldig mye lengre når fettet er fjernet.
  8. Berghaus lager gjennomsolide og gjennomtenkte sekker, som jeg sjelden ser folk vurderer. Min Vulcan er bortimot 30 år gammel, og er still going strong. Har brukt den privat og i forsvaret sommer som vinter, og med vekter opptil 40kg. Det har aldri falt meg inn å kjøpe ny storsekk. Den har et solid bæresystem, men du må kjøpe riktig størrelse da det ikke er særlig justerbart. Men det betyr også at det ikke er mye som kan krangle eller gå i stykker , og at vekta blir relativt lav.
  9. Har kjøpt noen av disse:http://www.biltema.no/no/Fritid/Friluftsliv/Bo-og-sove/Sovepose-og-liggeunderlag/Liggeunderlag-2000020341/ som jeg bruker som gulv i teltet med oppblåsbare underlag oppå. Det er de billigste 60cm underlag jeg har funnet. Har nettopp kjøpt et nytt 3-mannstelt, og skal skjære til noen underlag for å få et komplett heldekkende gulv til vinterbruk
  10. Har kjøpt Canon S120, og må si jeg er veldig fornøyd. Har det i ei lita veske på skulderreima på sekken, og tror aldri jeg har tatt så mye bilder på tur før. Bør i aller høyeste grad vurderes.
  11. Stanga på lavvotur, langt undertøy på tur i januar i indre Troms, tatt med feil sovepose.. Ble bra paff når jeg dro ut en en meter lang sovepose med klovner på, og ikke den Alta-posen jeg trodde lå i det trekket. Ellers alt det vanlige; fyrtøy, hodelykt, drivstoff, kart, hansker osv.
  12. Har sett på bilder av meg selv fra jeg var en neve stor at jeg "alltid" har brukt hatt. Fra bestefars gamle filthatter via bøttehatt i gore-tex til australsk bush-hatt. Har nå endt opp med en Stetson Odenton porkpie. Dyr, men god kvalitet og veldig anvendelig og litt utenom det vanlige. Kjøpt på en hattebutikk i Göteborg, men finnes sikkert i velassorterte herre-ekviperinger. Har forøvrig også en Akubra Snowy River, men synes den blir litt voldsom. Men fantastisk kvalitet.
  13. Pokker, da utgår både den gamle Høviken og Whisperlite. Var sikker på at en 111 ville tåle det, men du mener det blir for varmt altså? Hadde ikke så lyst på en slangeprimus til... Er det noen som har prøvd den svenske arme- ovnen da? Ser den selges for under 1000,- og det er jo en 4-del av de fleste lavvo-ovner. Sent from my G100W using Tapatalk 2
  14. Oppdaget at potetstappe-stappern på Biltema muligens kunne bli en brukbar varmetopp til primus. Handlet med meg en, og etter litt modifikasjon (sagde av selve stapperen, og sto igjen med bare koppen), var det bare å fyre opp primusen som var en whisperlite international på bensin. Potet- varmetoppen fungerte som hakka møkk, og ble kledelig rød, men det var en ting jeg begynte å lure på. Kan dette bli så varmt at det er fare for at forgasserrøret som står som ei sløyfe opp i flammen blir farlig svekket? For å få den til å stå støtt tenkte jeg å sage hakk i varmetoppen, og da vi jo røret nærmest bli helt innesluttet av toppen. Betyr dette at jeg trenger (enda) en ny primus?
  15. Hvis du finner et som passer vil jeg absolutt anbefale Katahdin Dog Coat, som selges i Norge av www.troll-hundefor.no. De er kroppsnære, med lukking i ryggen. Har til min vorstehr-tispe, og jeg synes det fungerer utmerket.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.