Gå til innhold

Fjellbukk

Aktiv medlem
  • Innholdsteller

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Fjellbukk

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Då har eg lagt ved bilete av korleis sko mine ser ut i slutten av jakta. Dei starta å lekke på venstre side på høgrefoten så det har tydlegvis blitt ein rift i Gore-tex membranen. Eg har reklamert på skoa. Det er knall sko bortsett frå det at dei revnar som det der. God støtdemping og behagelige å ha på seg. Sida Juv ser ut til å ha ein stivare sole så kan det vera du slepp problemet med at det blir sprekkar sida du ikkje vil få samme bøyen.
  2. Eg handla meg Alfa Bukk og fått testa dei ei vike på fjellet i reinsjakta. Ein merkar at den lette vekta har gått ut over stivhet i såle, stabilitet, isolasjon og litt ankelstøtte. Dei har sprekt litt i plastikken mellom hulla heilt på kanten framme i bøygen med tåballen men holder tett. Dei har solgt inn at dei skal være supre på våt stein men syntes ikkje det var noko revolusjonerende. Dei satt kanskje litt betre enn dei gamle skoene mine men hadde eit par nesten hendelser der eg glei på vått berg. Eg skaut ein simle og fekk 30 kg ekstra i sekken og då merka ein at sålen blei litt for mjuk, samt stabiliteten og ankelstøtta men det gjekk greit. Når ein går på steinar så merkar ein at dei pressar og når ein går bratt opp og ned vil ein også merke den mjuke solen. Juv ser ut til å ha ein anna sole og derfor er nok meir stivar slik sett. Alt i alt med tanke på at det er ein lettvektar så er eg fornøgd
  3. Det blei litt for mykje linkar til forhandlerar i forrige post så den blei sletta så får prøve at utta linkan. Eg har vore i prosessen med å finne ny jaktsekk og sida eg jaktar rein så er eg ute etter ein lett sekk som rommar mykje. Eg har no Bergans PowerFrame som eg er veldig fornøgd med bortsett frå at den har ein eigenvekt på 5.5kg. Dei selg stort sett bare Bergans og Norrøna her i Noreg i det volumet som er begge relativt tunge sekkar så eg starta å sjå kva dei har i USA. Eg fant fort ein god del forskjellige merke som Stone Glacier, Kuiu, Kifaru, Mystery Ranch og Hyperlite Mountain Gear og etter å søkt litt på forum så er det Stone Glacier og Kuiu som eg fant som mest relevante i forhold til kvalitet og pris. Både Stone Glacier og Kuiu har du moglegheiten til å løsne sekkeposen frå bæresystemet så du kan bære kjøtt imellom. Eit alternativ for deg om du ikkje ønsker at sekken blir så høg er å gå for ein modell med litt mindre sekkevolum og bruke ein stor vanntett pose der du har det tyngste som du plasserar der du ville ha plassera kjøtt, som vist her: https://goo.gl/19nw9Z . Eventuelt så har dei også større modellar med 120l+. Stone Glacier har ein norsk importør, mens Kuiu har kun salg over nettet og da blir det sendt fra Statene. Eg blei å handle ein Kuiu Icon Pro 7200 men sjekk også 3200 (dei selg også i einsfarga og ikke kamo). Av Stone Glacier ville eg ha sjekka Solo og Talus 6900. Begge bæresystema kan du justere skulderstoppene opp og ned på ramma så du kan tilpasse kortare rygg men usikker på korleis "svaien" blir. Sekkane skal takle 65 kg+ vekt og eigenvekt på rundt 2kg.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.