Jump to content

Peak

Aktiv medlem
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Peak

 1. Peak

  Finse - Haukeliseter

  Nei, det vet jeg @Kjetil E., kart og kompass skal selvsagt med.
 2. Peak

  Finse - Haukeliseter

  Takk nok en gang @Twistar! [email protected] Stort sett har jeg brukt "analoge" og fysiske kart samt kompass, derav spørsmålene ihht. de digitale en finner på nett. Jeg er fullstendig klar på hvordan jeg skal klare meg selv fem dager. Spørsmålene mine retter seg mer mot rutene over Hardangervidda.
 3. Peak

  Finse - Haukeliseter

  Veldig mange gode svar. Finnes det et godt digitalt kart jeg kan streke opp turen jeg skal gå? Slik som Google Maps for bil, på det viset at jeg kan legge inn de forskjellige etappene jeg skal gå? Gjerne hvor jeg også får høydemeter.
 4. Peak

  Finse - Haukeliseter

  Jeg tar selvsagt med meg en del mat og proteinbarer før jeg starter fra Finse, derimot satser jeg på at det er noe mat å få kjøpt på noen av hyttene jeg passerer på veien men jeg kommer også til å ha med meg teleskopfiskestang, gassbrenner og en panne jeg også gjerne kunne tenkt meg å bruke. Melder meg inn i DNT og bestiller meg en nøkkel, slik at jeg har muligheten ved ordentlig dårlig vær.
 5. Peak

  Finse - Haukeliseter

  Godt å høre @Twistar, nå har ikke jeg meldt meg inn i DNT ennå, men vil jeg ha noen fordeler av det på veien? Vil jeg kunne ha en overnatting (hvis aktuelt) på en av hyttene dersom jeg ikke er medlem?
 6. Peak

  Finse - Haukeliseter

  Mange gode råd her, det jeg liker ved ruten @JanRH foreslår er at den går innom såpass mange betjente og selvbetjente hytter, slik at jeg ikke trenger å ta med meg unødvendig mange kilo mat. Jeg har egentlig veldig god tid på å fullføre turen, men håpet er å møte de andre torsdag/fredag senere i uken. Ser jeg derimot at det ikke lar seg gjøre, har jeg ingen problemer med å ankomme lørdag eller i værste fall søndag hvis jeg skulle støte på dårlig vær underveis. Målet med turen er ikke nødvendigvis å komme hurtigst mulig frem, jeg anser den både som en god treningsøkt i fantastiske naturomgivelser og som en personlig "bragd".
 7. Peak

  Finse - Haukeliseter

  Sprekt gjort som 15-åring! Da vil jeg påstå at jeg er godt forberedt og innehar god erfaring. Vil det være noen form for skilting til de forskjellige destinasjonene du nevner eller må jeg regne med nøye bruk av kart og kompass?
 8. Peak

  Finse - Haukeliseter

  Har noe fjellerfaring, men Harandagervidda er relativt ny for meg. Hva mer legger du i erfaring? Planen er å bruke teltet mest mulig @JanRH. Ruten du henviser til virker ypperlig og selv om jeg ikke har planer med å benytte meg av hyttene så er det vel mulighet for å slå opp teltet i nærheten av området. Hvordan fungerer egentlig DNT's hyttesystem? Kan du utdype litt mer?
 9. Peak

  Finse - Haukeliseter

  Disse stedene sier meg ikke så veldig mye nå, da det blir min første tur over Hardangervidda. Hvordan er det med skilting til de nevnte stedene @JanRH?
 10. Peak

  Finse - Haukeliseter

  Setter pris å kritiske svar, kan fint belage meg på å bruke en dag ekstra, altså at jeg ankommer Haukeliseter Fredag den 28. Juli i stedet. Men, har noen forslag til rute med mine "kriterier" og ønsker som nevnt første post?
 11. Har planer om å gå denne ruten fra 24. - 27. juli. Altså, tar jeg toget fra Oslo kl. 07:00 og ankommer Finse like etter kl. 10:00. Jeg har ingen planer om å leie hytter, så teltet og jeg blir nok gode venner underveis, men kan jeg rekke denne strekningen på 4 dager? Sekken blir nok tung, men jeg er relativt godt trent for dette og godt utstyr kjøpes inn i forkant. Maten blir nok av det enkle slaget som kan tilberedes på Primus, Real Turmat, proteinbarer, potetmos ol. Spørsmålet mitt er hvilken rute som anbefales for både å gjøre dette innen tidsfrist, men samtidig få med meg til store naturopplevelsene? Hva slag vær og temperaturer kan jeg forvente meg i denne tidsperioden? Vil gjerne besøke betjente hytter med enkel servering(?) til å ha som checkpoints underveis. Det er ingen krise dersom jeg blir forsinket med en dag, da jeg skal møte en vennegjeng ved ankomst for å fortsette turen ved Haukeliseter for å fiske for kommende helg. Håper noen erfarne vandrer kan komme med noen gode råd
 12. Hei, tenkte å gå en tur til Høgevarde ved Norefjell fra Tempelseter og ser at dette blir ansett som en relativt enkel tur ut i fra hva UT.NO skriver på sine sider. Ser det også går en sti ved siden av Tempelbekken nesten hele veien opp og frem til Høgevarde, hvordan er denne ruten? Hvor parkerer / starter vi fra for å komme inn på denne stien langs bekken? Når vi nærmere oss målet, er det lett og få øye på Hytta som ligger på toppen?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy