Gå til innhold
  • Bli medlem

Utpåfisketur

Aktiv medlem
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om Utpåfisketur

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Ja, det skjønte eg. Men ei slik mummipose løysing er nok ikkje for meg. Uansett, takk for tips! Eg gjekk for ein Nemo Forte 20* hjå xxl for 1500. Ikkje 100% det eg er ute etter, men det næraste eg kom utan ein prislapp på 4000kr. No gler eg meg til tur
  2. Sjekka ut Cumulus. Fann desverre ikkje ei intr løysing der. Såg for det meste tradisjonelle soveposa samt quilt, kanskje eg oversåg noko? Var stilig den "design din egen sovepose" biten! Takk for tips
  3. Heilt enig, dei ser fantastisk ut! Sjekk ut Zenbivy, ganske likt Sierra si løysing. Har prata med ein som har testa begge løysingane, han likte Zenbivy sin best. Vanvittig god komfort visstnok, men er jo smak og behag. Eg valte å ikkje gå for den løysinga eg linka til i toppen her, vil ha noko som tåler litt meir kulde. Er relativt ny i telt/camping gamet, så ligg litt trygghet i å ha ein varm og god pose. Bur og på sunnmøre, så campen kan ofte finne stad i høgda. Takk for svar, Vandrefalken.
  4. Med alternativ til sierra sin tenker eg på soveposa gjerne "designet" mot ein som søv på sida. Eller ein vid og god pose som er lett å vri seg fra side til side i. Søv i dag i ein Basecamp Sarek 3-season, den er jo minst sikker 10 år gammal. Eg har alltid syns den er noko smal, og kjenner områder som hoft og skuldra blir lett kjølig. Men eg har heller ikkje vert så interessert i friluftsliv tidligare, så den har funka greit. Det har endra seg litt med alderen. No vil eg stadig ut å sove, finne skogen sin ro og kunne derfor tenke meg å oppgradere. Treng ikkje vere super lettvekter. Eg er vandt med over 2kg i sovepose, så alt under det er bonus. Pris? Helst i det rimlege sjiktet. Eg har just kjøpt nytt telt, tarp, pute og div fiskeutstyr. Så greit med "bang for the buck". På forhånd, takk til alle tips og idea!
  5. Tarp Fauna, 2.9x3.5, vekt 650 til 800kr. 46% off. Veit ikkje noko om kvalitet, kjenner ikkje til Fauna. Der er og større tarp fra fauna med 46% rabatt. https://www.fjellsport.no/fauna-tarp-size-i-light-petrol.html?gclid=CjwKCAjw583nBRBwEiwA7MKvoARZdhjqOnaVgPfVGjFyTGDy9Zrz058_-DA5jCJJ3eFwHVSHzJWQQhoCGT0QAvD_BwE
  6. Hei! Har så fryktelig lyst på ein Sierra Designs Backcountry Bed type sovepose, men finn ikkje dei i Noreg. Eg er ein "aktiv" person om natta i jakta etter ei god stilling. Søv 80% av natta på sida, vekslar mellom høgre og venstre side. Når eg skal bytte side syns eg det er kronglete i ein tradisjonell sovepose, derav syns eg denne backcountry bed virkar genial. Romslig, litt som ei vanleg dyne, og ein kan feste liggeunderlaget i ei lomme under "soveposen". Kom over Sierra pose på finn; denne her https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=120119232 Komfor temp til 4* Limit er -1* Reknar med det er noko høge verdia, at det kan bli litt kjølig på kalde vår og høst netter. Kva tilseie erfaringane dykka? Dersom eg hiv på meg ulltøy, vil det då bli OK til 3-sesongs bruk? Er der alternativ som kan kjøpast her til lands?
  7. Hei Terka! Flott svar! Det er heilt sant - vanskelig å anbefale ski. Ein kan dele egne erfaringen og tips utifra det men til slutt er det opp til personen som kjøper skia og ta til seg råd og tips, tenke over bruk og kjørestil , altså vurdere kva som passer en. Nokre går nok på ein smell, nokon treff mens andre er midt i mellom. Sånn æ're bare tenke je! Var ute å testa skia, 40 cm med slush. Føltes ikkje ut som om eg var i kontakt med snøen hehe. Utrulig god respons, heiv seg inn i svingen med en gong. Dog skulle jo ikkje alt gå som planlagt, innen to minutt smalt det fra høgre skoa i ein sving og ski funksjonen var ute av drift. Måtte komme meg i gå funksjon på høgre fot... Scott cosmos 2 anbefalast ikkje. Det er 14/15 modellen, inne i sin 3 sesong no uten spesiell hard kjøring. Eg kjem ikkje til å kjøpe scott igjen. At det kunne være så stor forskjell på "full rocker" ante eg ikkje, 122 skia ser ut som en sak midt i mellom dei to vil eg sei. Fella kjøpte eg med skia, så den fekk eg prøve i går. Kjempe system, og god felle syns eg sammenligna med g3 alpininst (som har begynt å dra på åra no). Vurdera å kjøpe nye sko då eg ikkje stola på mine scott lengre. Tenke det ryk i venstre sko snart uti fra det eg har lest på nettet. Nokon anbefalingar? Normal rist (trur eg). Scotten satt gått på, kanskje litt smal rundt teena. Var fornøgd med gå funksjonen og syns det satt godt på nedatt. Kanskje litt slapp rundt leggen. Usikker på kva info dykk treng her for å kunne anbefale. Treng ikkje noko super lette greie men heller ein solid støvel som tåler litt. Dog går det ofte, utifra det eg har sett, utover kor mange grader "frihet" det blir for leggen. Likte veldig godt 60* som scotten har. Takk for hjelp so langt!
  8. Hei og takk for alle svar! No gjorde eg akkurat det som dykk ikkje anbefalar.. Uten å ha lest anbefalingane dykk kjem med - berre så det er sagt. Var nemlig på strandafjellet i dag og lånte nokre pudderplanka. 120 bredde, 183 full rocker. Tidligare har eg kun prøvd 88 bredda så må seie at overgangen til 120 bredde var som ein draum! Heilt rått!! For første gong fekk eg ei stor bølge med snø fra topp til tå mens eg svinga meg nedover. For ein kjenlse! Blei frelst og sprang til sjappa og kjøpte 122 skia i 176. Butikken hadde 186 lengd, Bøygen, men anbefalte meg 176 når eg fortalte at eg ville ha ei leiken ski til skogsbruk. Så lytta til selgaren som kom med gode råd, litt etter kva eg har følte passa meg og sjølvsagt kompisar. Samt når eg kjørte 183 skia følte eg responsen litt for seig når eg måtte ta kjappe svinga gjennom "busker og trær". Kan jo alltids ha med teknikk å gjer det og menmen. Det finn vi fort ut av! Kom til sunnmøre Lompa, her er nok av snø for alle! :)) Sgn togga skia frista veldig, Johann2000, men fekk en veldig god deal på bmt + kingpin 13 så gjekk for det. Var jo litt urovekkane å lese svara no som at 176 blir veldig kort samt at det trulig ikkje blir heilt "lyckat". Er vandt med 174 ski i 88 bredde og har mange flotte tura med det, så tenke 176 blir rått med 122 bredde. Igjen, takk for alle svar og måtte dykk for mykje snø å breie dykk i!
  9. Hei! Skal gå til innkjøp av ski til djupare daga, men før enn eg kjøper inn noko vil eg forhøre meg med dykk ekspertane Kjører ein dag i dag på wayback 88/174. Er sjølv ca 181, 97 kg. Stått aktivt på ski i to sesonga og finn størst glede i å suse igjennom en skog kontra åpent terreng. På ein tur til skianlegg blir nok 65-70% av dagen brukt i skogen. 70% av turane i ein sesong blir gjort med felle på. Så ja, ser etter nokre ski som gir fin flyt, er leikne i svingane, tilgivande og jobbar godt med meg når dei har feller på. Umulig? Har jo svært lyst til å prøve denne full rocker teknologien, men om eg har skjønt det rett gir den dårligare grep ved bruk av feller. Er det mykje dårligare grep? Har og lest at breide ski kan være problematisk når ein går skrått opp ei fjellside. Dersom snøven har lava ned, har det noko å sei? Ei ski eg har sett meg ut er Volkl v-werks bmt 122. Ser der er ein bmt 109, dog føler eg waybacken 88 alt dekka mykje av bruksområdet til 109 og ønsket går meir mot ei reinspekka pudderski. Kan det stemme? Det er vell her eg treng råd. Er det ein revolusjonerande forskjell på 88 kontra 122 mtp flyt? Eg rekna med teknikken min er langt fra tipptopp og at her er mykje å ta inn. Vil 109 gi nok flyt og lurare å satse mtp felle og topptur? Ved fullrocker ski - kan ein satse på litt lengre ski då? Butikken eg forhørte meg anbefalte bmt 122 176 til mitt bruk. Har lest at nokre meina ved fullrocker kan ein godt satse på lengre ski ettersom kontakten med snøen er svært sentrert til midten av skia. Ellers tar eg imot tips til andre ski med stor takk! Og enda ein stort takk til alle svar!
  10. Haha det skulle eg gjerne gjort men kjøpte fjellreven sin for nokre veke sia og dei er ganske like. Sett bort fra at fjellreven sin er dyrare, tyngre og uten like mange funksjoner.. Jaja..! Takk for flott innspel! Hei Roy! Veit du om denne rommet en 105 liter sekk? Det er andre som har anbefalt den ponchoen, og igjen ser eg eit billigare og betre alternativ enn fjellreven sin.. Akkja! Lika svært godt at den har ermer, det er noko eg savna på fjellreven sin poncho og noko eg vil ha på den neste. Hei igjen,qwer993 Ser helsport skriv "Armene festes med glidelås som sikrer at vann ikke trekker inn i duken, samtidig som den hindrer armene fra å gli ned" Kan dei ha oppgradert glidlåsen, eller sa dei det same når du kjøpte din? Takk for alle svar so longt!
  11. Når du sei den ikkje er heilt tett, kvar på duken gjeld det? Glidlåsen som du nemner?
  12. Hei! Er ikkje særlig glad i regnklede og tenker derfor på å kjøpe ein slik ; http://www.helsport.no/fjellduk-trek Treng litt hjelp her så sett stor pris på innspel om dette er eit greit kjøp som erstatning til regnklede. Positive og negative erfaringa. Vil bli brukt i alt fra fisketurer til fjellet. Ikkje i ekstreme vær situasjoner, men ein veit jo aldri kva som gjøyme seg "bak neste dal" Har brukt fjellrevens poncho på fisketur, og likte det godt, men skulle hatt ein større ein som dekka både sekk og megsjølv betre! Alle svar settast veldig stor pris på, håper eg posta denne på riktig plass! Mvh, Pål Ivar
  13. Hei! Har testet fjellrevens poncho i mildt regnvær. Som folk sier går det fort å få på seg. Ponchoen fra fjellreven er rimelig stor og dekket meg pluss neste hele 105liter xenith sekken, dog gikk det utover lengden så beina fikk "noen" dråper på seg. Vurderer å hive med ett par gamasjer neste tur. Liker godt løsninga til vandreturer mellom fiskevann, føler meg veldig trygg inni en poncho. Ikke testet i høyfjellet.
  14. Hei og takk for gode svar, geirara og gazza! Trur eg skal kjike vidare og legge fra meg dette teltet. Fukt er eg ingen fan av..
  15. Med bardun løysninga meinte eg sjølvsagt baldakinløysninga..
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.