Gå til innhold

Andre Pedersen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  48
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Andre Pedersen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Andre Pedersen

  Vintersovepose: Helsport Rauland (XXL-variant)

  Hei, Jeg ser jo at denne posten er gammel men jeg svarer! Jeg har god erfaring med denne posen, har kun testet under åpen himmel i -14 som det kaldeste og det gikk veldig bra, sovnet ved siden av bålet med ansiktet ut av posen, lue på hode, ullsokker på bena, ull boxer, og en Devold ull skjorte med lange armer på overkroppen, ingenting på bena, så har jeg brukt den i telt, og det har gått veldig bra det også, ikke noe kulde. skal teste den i vinter for å se hvordan den takler litt fjell og kulde (Blefjell) da kommer jeg til å ha med en lett, North face pose også, som veier 1,2kg og som skal tåle -7 (har brukt den i -5 uten å fryse) i telt, så da skal jeg holde meg varm tenker jeg.
 2. Andre Pedersen

  Varighet fiskekort (inatur)

  Nå er det vel ikke parkeringsvakter som går rundt å kontrollerer fiskekort, så om du har kjøpt for en dato sent en ettermiddag og drar hjem igjen dagen etter, så har "de" fått pengene sine, her spiller nok sunn fornuft inn og min erfaring er at de som kontrollerer har sunn fornuft, har som regel med barn på tur, under 16 år og da kan de stå for fiskingen dersom turene blir en dag eller to lengre så ta med barn på tur! da kan middagen fiskes når det måtte passe!
 3. Andre Pedersen

  Hardangervidda sommer 2018

  Ja, og det syntes jeg er synd. Gode argumenter fra kikut over her. Vi skal opp til Kalhovd og sørover der med flere barn som vil sove i telt og oppleve høstfjellet i helgene fremover. De er under 16 og kan fiske. Synd ikke voksene kan fiske sammen, men kanskje må man la fiske kort være fiskekort i denne perioden?
 4. Andre Pedersen

  Hardangervidda sommer 2018

  Ok! dette var siste nytt for meg! bra, da kan man fiske på østvidda også, at de slenger litt med leppa får vi tåle. Vi skal fiske til mat når vi er på tur, og vi er ikke de som ønsker å fiske på gytevandrere som de skriver.
 5. Andre Pedersen

  Hardangervidda sommer 2018

  Vi skulle gå inne på østvidda under jakta 2017, men vi tok turen til vestvidda og Haukelifjell. på østvidda er det stans i alt av fiskekort under jakta, de ønsker ikke mange fjellfolk utover jegere der da. synd, for så utrolig mange fiskere vil det ikke være, og barn under 16år kan fiske uansett, men tenk sikkerhet!! du snakker jo nå om nord på vidda, usikker jeg hvordan det er med fiske der da, vi hadde en fantastisk uke på Haukelifjell, fantastisk fiske med flere ørret over kiloen, møtte glade jegere som skulle lengre inn, men bare blide fjes. Veldig kontrast på øst og vest kjente jeg!
 6. Andre Pedersen

  Modifisering av midt-stang i lavo, Tentipi Olivin

  Hvordan gikk dette? er selv ute etter en løsning hvor jeg kan samle 3 stenger ned langs siden og et kryss i toppen. dette fordi jeg ønsker å ha mulighet, når man ligger i posen og ha et "innertak" slik at varmen ikke forsvinner ut når vi fyrer om vinteren, jeg ser for meg at det kan bli veldig godt og varmt da om man har en duk eller noe over ovnen si f.eks innertakhøyde på 150cm, da blir man raskere varm om kvelden. vi har en 14. manns lavvo som vi bruker på vinteren, og akkurat for oss og barna hadde dette gjort turen enda litt bedre.
 7. Andre Pedersen

  Fiske rundt Drageidfjorden Hardangervidda

  Takk for info, jeg får se an litt vær og bølger på vannet, litt større det nordover vs å padle sørover, spennende den nye turen din også!
 8. Andre Pedersen

  Fiske rundt Drageidfjorden Hardangervidda

  Hvordan ble denne turen? vurderer denne selv, sammen med barna i juli, enten denne veien eller nedover veslekrækja
 9. Andre Pedersen

  Lettpakktur over vidda

  Du har lett pakning, greit nok - og imponerende i og for seg, men at du går DEN ruten UTEN fiskestang! ja det er mer "imponerende" eller frustrerende lesning.. men kanskje du ikke er så opptatt av fiske og da er det jo greit men den ruten har jeg gått oppstykket, fra Krækja og sørover er det jo fantastisk fiske, samme når du kommer rundt ved Holmasjøen! ta med en teleskopstang og en Rød og sølv sluk
 10. Andre Pedersen

  Lettpakktur over vidda

  bra rute! du har tenkt å fiske? når du kommer til Holmasjøen, da kommer du til å krysse en liten "hengebru" da går du ned i dalen til venstre for deg der kan du fiske i kulpene rett ved utoset til vannet som renner ned i poddevann.
 11. Andre Pedersen

  Lettpakktur over vidda

  Ja man kan gå lengre når man pakker lettere. Vi ser ikke mange folk når vi er på fjellet fordi vi ofte går utenfor stier og midt i trafikken, men det hender vi ser noen som jager av sted fra hytte til hytte og da tenker jeg på hvor mye de går glipp av når de farer forbi der vi sitter utenfor teltet med fiskestanga og koser oss når vi ser gråværet komme i full fart i mot oss, da jeg er glad jeg ikke har 2 timer rask gange igjen til neste hytte, med rosa bukse og vindjakke mens jeg tar noen raske bilder av naturen til instagramkontoen min litt på kanten, men som jeg er sikker på du gjør så nyter vi stillheten og roen i fjellet, ikke førstemann til mølla prinsippet blir nok en superlight tur på meg snart også, selv om jeg ikke klipper tannbørsten i to eller setter igjen min fine trekopp med reinsdyr horn
 12. Andre Pedersen

  Lettpakktur over vidda

  Det er uten tvil greiere å mindre slit når man har en lettere sekk på ryggen, selv har jeg erfart at det var veldig kjekt med min fjellreven jakke og knott nett over hode når jeg fisket for et par år siden, førstehjelps kit er jo noe som jeg også har med, dette kan veie litt, har erfart at det var lurt og ta med en gang også, måtte forbinde en forstuet ankel, og den ble støttet opp med gassbind og gaffa tape. man er ikke 20 år lengre (er nå 40) men har ikke startet gramjakten enda, kanskje det kommer har to barn på 12 og 9 år og da kan man rett og slett ikke komme unna med noe superlett pakking, derfor superlight telt og tarp og lette soveposer samtidig er man 3 om å bære. men igjen, imponert over vekta, møtes vi en dag i fjellet skal du få litt sjokolade
 13. Andre Pedersen

  Lettpakktur over vidda

  Gode svar det er nok mye man tar med som kan regnes som luksus ja, skal en uke inn i femundsmarka med kano i sommer og da blir det mye bærnig, så her skal det prøvepakkes i alle retninger samtidig som man må ha med litt ekstra kos på turen
 14. Andre Pedersen

  Lettpakktur over vidda

  Dæven dette var lett.. er selv mye på tur med barna og da må jeg ofte ta litt ekstra i sekken og vi kan havne på rundt 20kg, hva er bakgrunnen for å gå så vanvittig ned i vekt? dere kan jo virke som noen staute karer som går i fjellet, klarer man ikke litt mere i sekken da? droppe kaffekoppen? fiskeutstyr kan jo veie litt, og nøtter er fint, er jo flott trening og gå med litt godt med pakk på sekken (ikke for mye) men ser det kanskje går litt sport i det å pakke så utrolig lett. Selv har jeg et helsport superlight Lofoten som guttungen tar i sekken sammen med sin sovepose og det lette av kokeutstyret samt egne klær. så tar jeg div annet felles som begge barna drar nytte av, fint at de får litt trening i å gå med sekk og 9 og 12 åringen kan fint gå med 10kg i sekken når vi går i fjellet. vi bruker exped downlight underlag, men har også med Bergans eller helsport skum underlag, fint å ligge på under f.eks tarpen (helsport superlight) rett på lyng
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.