Gå til innhold

Andre Pedersen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  57
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Andre Pedersen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Var sevl på tur nå i første del av påsken, sov i en Helsport pose som har syntetisk fyll. Første natten ble det litt kaldt, dels fordi jeg ikke lukket igjen åpningen nok, det var litt liten plass der jeg sov, men jeg sov med bukse og noe ekstra klær langs siden på posen. Soveposen har en Comf på -17. det var vel bare -7 nå i helgen på Blefjell hvor vi sov. natt nr 2 la jeg bukse og klær i en egen pakksekk, da sov jeg bare i en ulltrøye og ble veldig god og varm. (underlaget jeg brukte var et exped downmat winter lite 9lw) Et annet tips, noe jeg bruker hele tiden på tur er en skikkelig ull bokser, den kan jeg ikke reise i fra Så er det vel litt som det står her at flere døgn og soverutiner bør prøves.
 2. Her ligger en video fra vår tur til Hardangervidda 22-24 mars 2019. Det var en tur med mye vind, noe vi også var klar over før vi dro og pakket og forberedte oss deretter. resultatet kan du se her. Det ble en flott tur med mange nye opplevelser som vinterfjellet kan by på. kom gjerne med tilbakemeldinger og om du har lyst kan du følge meg på @fjellmann77 på instagram.
 3. Vi dro opp på Hardangervidda fredag på dagen. Vi viste det skulle være mye vind, så vi hadde med utstyr der etter. Vi kjørte til Solheimstulen så gikk vi der i fra opp til et vann som heter Bollatjønn rett innenfor Nasjonalpark grensa. vi var to stk, en fordel om noe skulle gå galt. Det var et par ting som er lurt å tenke på, kart, kompass, hodelykt, gps, batterier, sjokoladebar, nøtter? er ting som er greit og ha i lommen om noe virkelig skal skjære seg, om du i en whitehout kommer bort fra telt eller pulk, (det høres merkelig ut at noe sånt kan skje, men med sånn vind vi hadde (var målt 20sek meter på Mårbu) så kan ting skje) vi opplevde denne helgen som ekstremt artig og at vinden og været var som det var gjorde turen helt magisk. Vi erfarte mye nytt og at fjellet ikke er til å tulle med, det er sikkert. Vi tok med et ekstra telt som vi skulle bruke som shelter på isen når vi pilket, vi fikk satt det opp med kun staver og ski, men det blåste mye så det ble som en ekel vindsekk, å sitte der med sol og småskyer som forandrer seg til mye snødriv vind og Whiteout på noen sekunder, det er fasinerende. Da er det greit å vite retningen tilbake til teltet. Så tenk godt igjenom flere scenarioer dersom shit hits the fan, ligger du i et telt som rakner eller blåser bort for den del, så vit hvor klær og nødkit ligger så du kan kle på deg og få med lykt og må-ha- utstyr om du må ut av posen midt på natten, da har du ikke tid til å leite så mye.. God tur
 4. Fin video, man må selvfølgelig oppleve fjellet selv i skikkelig vind før man virkelig kan kjenne på kroppen hvordan du hadde det, det fikk vi oppleve i helgen. og det er rått. så filmen din før vi dro, og kjente oss igjen.
 5. Hei, Mange bra tips her, det er fint å se at dette forumet fungerer som det skal ingen spørsmål er dumme eller "blonde" men en ting som er et must er en termos, her kan du helle over varm vann og fortsette opptinging av snø. En annen ting er å evt. ta med isbor, du kan ligge ved et vann så får du enklere tilgang på drikke og vann til mat og termos. evt. uten bor kan du spa deg ned til isen, der kan det ligge mye slush som du kan bruke isteden for å smelte bare snø. god tur, og husk fjellvettreglene! ingen skam og snu, bare si til deg selv: du var tøff som prøvde, så er det bare å prøve igjen
 6. Ja, jeg leste bare dette en gang, undervanns drone eller ROV er vel mest brukt der.
 7. Det er vel feil? Drone kan også være undervanns farkost. det heter også Drone. Drone er ikke låst til noe som kan fly.
 8. Drone er ikke nødvendigvis flygende, Drone heter det også når man bruker drone under vann.
 9. Hei. Du kan kjøre til parkeringen ved Ravalsjø, der er det mange muligheter fra. enten over vannet og opp Skrim dalen, da går det skiløype til Sørmyrseter turisthytte. Eller du kan gå opp til Sveinsbu Turisthytte om du går en liten tur nordover, eller Ravalsjørunden som er en fin rundløype, du finner mer på skisporet.no
 10. Hei, Jeg ser jo at denne posten er gammel men jeg svarer! Jeg har god erfaring med denne posen, har kun testet under åpen himmel i -14 som det kaldeste og det gikk veldig bra, sovnet ved siden av bålet med ansiktet ut av posen, lue på hode, ullsokker på bena, ull boxer, og en Devold ull skjorte med lange armer på overkroppen, ingenting på bena, så har jeg brukt den i telt, og det har gått veldig bra det også, ikke noe kulde. skal teste den i vinter for å se hvordan den takler litt fjell og kulde (Blefjell) da kommer jeg til å ha med en lett, North face pose også, som veier 1,2kg og som skal tåle -7 (har brukt den i -5 uten å fryse) i telt, så da skal jeg holde meg varm tenker jeg.
 11. Nå er det vel ikke parkeringsvakter som går rundt å kontrollerer fiskekort, så om du har kjøpt for en dato sent en ettermiddag og drar hjem igjen dagen etter, så har "de" fått pengene sine, her spiller nok sunn fornuft inn og min erfaring er at de som kontrollerer har sunn fornuft, har som regel med barn på tur, under 16 år og da kan de stå for fiskingen dersom turene blir en dag eller to lengre så ta med barn på tur! da kan middagen fiskes når det måtte passe!
 12. Ja, og det syntes jeg er synd. Gode argumenter fra kikut over her. Vi skal opp til Kalhovd og sørover der med flere barn som vil sove i telt og oppleve høstfjellet i helgene fremover. De er under 16 og kan fiske. Synd ikke voksene kan fiske sammen, men kanskje må man la fiske kort være fiskekort i denne perioden?
 13. Ok! dette var siste nytt for meg! bra, da kan man fiske på østvidda også, at de slenger litt med leppa får vi tåle. Vi skal fiske til mat når vi er på tur, og vi er ikke de som ønsker å fiske på gytevandrere som de skriver.
 14. Vi skulle gå inne på østvidda under jakta 2017, men vi tok turen til vestvidda og Haukelifjell. på østvidda er det stans i alt av fiskekort under jakta, de ønsker ikke mange fjellfolk utover jegere der da. synd, for så utrolig mange fiskere vil det ikke være, og barn under 16år kan fiske uansett, men tenk sikkerhet!! du snakker jo nå om nord på vidda, usikker jeg hvordan det er med fiske der da, vi hadde en fantastisk uke på Haukelifjell, fantastisk fiske med flere ørret over kiloen, møtte glade jegere som skulle lengre inn, men bare blide fjes. Veldig kontrast på øst og vest kjente jeg!
 15. Hvordan gikk dette? er selv ute etter en løsning hvor jeg kan samle 3 stenger ned langs siden og et kryss i toppen. dette fordi jeg ønsker å ha mulighet, når man ligger i posen og ha et "innertak" slik at varmen ikke forsvinner ut når vi fyrer om vinteren, jeg ser for meg at det kan bli veldig godt og varmt da om man har en duk eller noe over ovnen si f.eks innertakhøyde på 150cm, da blir man raskere varm om kvelden. vi har en 14. manns lavvo som vi bruker på vinteren, og akkurat for oss og barna hadde dette gjort turen enda litt bedre.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.