Gå til innhold

Marcusgp

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Marcusgp

  Frokost

  Nestle fører ikke lenger Viking Tørrmelk i Norge, jmf. siste post i nevnte tråd. Har snakket med Meny, som bekrefter at Nestle har trukket produktet permanent.
 2. Nå er det snøfritt igjen, skia står på boden; og jeg har snart 12dager sammenhengende fri (turnuslivets gleder)! I den anledning skulle det helst bære til fjells, men siden ingen andre har fri (turnuslivets sorger), blir det alene denne gangen. Ikke noe problem det, men hvordan i alle dager får jeg ned vekta på sekken min uten å kjøpe masse nytt? Dette får vi komme tilbake til Som det står disse alternativene på blokka - Alvdal-Rondane-Dovre (Rørosbanen til Alvdal, Trondheimsbanen hjem igjen fra Hjerkinn eller Kongsvoll) - Tynset-Femundsmarka-Sylan (Rørosbanen til Tynset, busse hjem fra Tydal) Fordelen med disse turene erat jeg er noenlunde godt kjent, og vil kunne avpasse turene underveis utifra ønske og behov. Det jeg gjerne skulle ha hatt var noen flere muligheter å velge i, gjerne på nordvest-landet eller lenger nordover - og som kan nås med kollektivtransport. Alle forslag tas imot med takk.
 3. Kjempefin tur. Gikk den selv for noen dager siden, men teltet oppi dalen og stakk innom Store Knutsholstind på veien. Kan anbefales om du har tid. Ellers er 6.5timer helt fint, men husk at den siste timen nedover er tung og litt skummel om du har noe særlig oppakning.
 4. Utrolig kult at du skal begi deg ut på AT. Vet ikke om det er sånn nå lenger, men før var mesteparten av "hyttene" kun tre vegger og et tak som du kunne (eller noen steder måtte) slå opp teltet under. De delene av turen er det ikke mulig å slå opp telt utenfor designerte områder er i hovedsak nasjonalparker, som Shenandoah. Kan forøvrig være lurt å bruke tid på å finne gode kart - det finnes mange som er helt ubrukelige. Spør på AT-forumene eller bloggene. Ellers kan jeg anbefale Bill Brysons bok "A walk in the woods" fra 1998 (kom også en filmatisering i 2015). En av vår tids beste reiseforfattere skriver informativt og humoristisk om alt han kommer over. Ikke akkurat en god guide for AT, men svært underholdende og inspirerende. Ps: lydboken er også knall, om du skulle ville høre den.
 5. Ikke sant? Nudler alene, som er blitt gjentatt flere ganger, er ikke et måltid. Det sagt funker det fint som en "filler". En suppepose med litt pølsebiter og noe nudler kan absolutt gjøre jobben. F.eks. Rett-i-koppen kyllingsuppe (92kcal) + yumyum (290kcal) + litt rødvinspølse (130kcal) gir totalt i overkant av 500kcal, med en mindre overvekt av karbohydrater enn du skulle tro. En klatt smør eller vikingmelk kan gjøre det hele direkte godt. Ikke mulig å leve på i lengden, men absolutt et greit mellommåltid på tur.
 6. Kan bare legge til at jeg er veldig fornøyd med min MiniMo. Det går fort å ordne kaffe/tørrmat/havrgrøt, og ved hjelp av litt kreativitet har vi nå klart å grille litt pølser på den. Kommer tilbake neste uke med rapport om hvordan det går med egg og bacon . @Omnilite Veldig god idé med vekten. Må bare kjøpe nye batterier til kjøkkenvekta...
 7. Jeg mistenker vekten for SL2 oppgitt over er for forrige modell (som var noen hundre gram lettere). For den generasjonen var vel oppgitt totalvekt inkludert repsett, plugger, pakkpose etc. Alt inkludert ser det ut som det er en halvkilos forskjell mellom de tilsvarende teltene. Med de fordelene det ser ut som Orion har over reinsfjell, jevner det seg ut ganske greit. Dermed kommer det vel ned til pris. Får se ha jeg finner.
 8. Ja. Med to synmat UL M i bunn blir det ikke noe plass på sidene og knapt 30cm over med reinsfjell 2, som betyr jeg må gå for treern. Med økningen i pris og vekt som hører med. Må sjekke prisene på orion-teltene. Det større ytterteltet kan gjør 2-ern et reelt alternativ, men med 3 blir det farlig nært tre kg. Da skal jeg kunne få flere alternativ til en billigere penge. Får vente til vi har vært innom helsport. Skal visst kunne få noen gode tilbud der.
 9. Så betydelig mer plass i ytterteltet, samt takhøyde i orionen... men pris og vekt... - Reinsfjell SL 2, 2.0kg (uten repkit), kr 6000 på xxl. Edit: hmm. Ser ut som forrige modell Reinsfjell SL 3, 2.35kg, kr 7500 på xxl. Orion UL II, 2.7kg, kr 8800 på outnorth. Orion UL III 2.8kg, kr 8400 på outnorth. Vanskelig
 10. Noen tips om hvor jeg kan få sett/kjølt det?
 11. Hmm. Da høres det ut som jeg i hvertfall må ta en kikk på Orion UL. Er utvilsomt litt bortskjemt med takhøyden fra før. Får også stikke på helsport på åpen dag og sjekke ut fjellheimen og lofoten igjen. Betryggende å høre det ikke tar borti - egentlig et svært lite problem, men gir meg helt hetta. @whistler så det er greit med plass for to i reinsfjell SL2?
 12. Behov for hjelp med valg av telt. Jeg ser etter et nytt telt for fruen og meg. Vi er allerede greit utstyrt til vinterturer (selv om jeg egentlig ønsker meg nytt vintertelt med større vestibyle også), men behøver noe lettere til sommersbruk. Vi er ganske små begge to (175 og 158), men liker litt plass :). Teltet skal i hovedsak brukes over tregrensen, med en og annen fisketur i marka. Kort oppsummert ser jeg etter dette (i prioritert rekkefølge) - God plass til to - lett (helst under 2.5kg) - plass nok til matlaging og sekker i yttertelt - to innganger Finnes dette teltet? Til nå har jeg i hovedsak sett på reinsfjell sl 2 (5500kr)og 3(6900kr). Er litt redd for at sovepose/teltduk-vennskap i lofoten camp og fjellheimen camp. Har også kikket litt på hilleberg (Anjan 3 GT), men det virker vanskeligere å få til en god deal der (eller er jeg helt på bærtur?). Har lest gjennom en del tråder, og funnet mye bra, men er fortsatt litt i villrede. Tips, hint og erfaringer tas i mot med takk!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.