Gå til innhold
  • Bli medlem

Cazi

Aktiv medlem
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Cazi

  1. Bump: Jeg er nyskjerrig på carinthiateltet. Hvordan fubnerte det for kompisen din?
  2. Bump: Jeg er nyskjerrig på carinthiateltet. Hvordan fungerte det for kompisen din? Edit: skrvieflei
  3. Men jeg har heldigvis kjøpt Austfjorden og ikke Raudfjorden Og da har jeg limit -21.
  4. Til trådstarter: Det var virkelig ikke meningen å hause opp tråden din! Jeg er bare helt uvitende om speideren, eller, jeg var uvitende om speideren da vi ikke har hatt noe slikt der jeg kommer fra. Til dere andre og trådstarter også: Takk for opplysende svar!
  5. Hehe. Ja jeg var vel heller ikke av de som fyrte hardest i militæret. Har kun fiska på Nordkyn sommer og høst. Kjempefisk. God tur!
  6. Høres bra ut! Da blir det å dra ut i helga. Minus 30 her nu. Yr.no viser -19? Merkeli.
  7. Jeg leser diverse her på forumet om Helsport Austfjorden att den ikke er varm nok? Jeg har akkurat bestilt denne posen for å oppgradere min gamle pose. Vil jeg ikke klare meg i minus 40 med denne posen? For det er temperaturer jeg flere ganger er borti hver vinter.. Håper dette ikke er tilfellet for isåfall må jeg finne en annen pose. Jeg kjører med liggeunderlag og reinskinn.
  8. Denne vil jeg gjerne vite mer om. Hva har speiding med åndelighet å gjøre? Er det slik att speidern er en en åndelig arena? Jeg har aldri vært borti speidern, kun hørt en sang av bare egil så jeg er helt uvitende om speiderns funksjon utover friluftsaspektet.
  9. Litt rust skader ikke så lenge det ikke er fullt av gammel gørr der. Nei en brukskniv er til for å brukes og brukes til den ikke kan brukes mer. Det er jo ikke kritisk hvis du får litt rust på bladet. Bare kost av med stålull så blir den bra igjen. Forøvrig er det vel en av de universaleste knivene du har. Jeg har skifta plugg på en motorsag en gang med en sånn kniv.
  10. Hvis poenget er å holde kniven "ny" så er den beste behandlinga å ikke bruke den. En brukskniv vil naturlig nok bli slitt med tia. Den beste behandlinga du kan gjøre gjør du jo allerede, d.v.s. olje. Hold kniven tørr og ren og bruk olje hvis du føler for det. Bruk gjerne matolje hvis kniven blir brukt til matlaging. Ikke noe særlig med 5-56 i kjeften. Utover dette bør du jo holde den skarp også.
  11. § 352a. Med bøter eller fengsel inntil 6 måneder eller begge deler straffes den som forsettlig eller grovt uaktsomt på offentlig sted bærer kniv eller et lignende skarpt redskap som er egnet til bruk ved legemskrenkelser. Medvirkning straffes på samme måte. Forbudet gjelder ikke kniv eller annet redskap som brukes til eller bæres i forbindelse med arbeid, friluftsliv eller annet aktverdig formål. Tilføyd ved lov 11 juni 1993 nr. 79, endret ved lov 28 juni 2002 nr. 53.
  12. Da er strekninga polmak-kivilompolo gått. Om en uke starter fase tre som blir treriksrøysa ved russegrensa og til polmak. Da blir det pulk. Ringstind 2 skal byttes ut da det ikke duger ikke litt engang i sterk vind. I skogen eller vindstille terreng er det helt kurrant om vinteren også. Vurderer et helsport svalbard-telt til dette bruket. Var gøy dette, en travel småbarnsfar får ikke tid til en sammenhengende tur, så da var dette en ypperlig løsning.
  13. Bestefar min jakter enda elg og driver med stengselsfiske hver sommer. 92 år fyller han til jakta. (han har ikke skutt elg på 7 år da, men han er med)
  14. Dette høres oppløftende ut. Jeg ble fortalt i butikken att denne sekken har utgått fra sortimentet. Men det har vel egentlig ikke så mye å si egentlig.
  15. På eggen bruker du ikke sandpapir. Men bryne. En samekniv behøver ikke skinne for å fungere. Litt rust er bra for kropp og sjel.
  16. Det ble ikke full grensegang nei... Men har gådd litt av grensa. Skal ta det etappevis etterrhvert jeg får tid! Tanaelva er gådd. Litt rot blir det jo men da har man ihvertfall vært over hele grensa. Det blir Karigasniemi - Kivilompolo i sommer ihvertfall.
  17. Fant denne i en sportsbutikk plutselig og kan ikke si å ha vært borti denne sekken før. Putta oppi litt ballast og må si att den satt som et skudd. Eneste minus jeg vel kunne se i farta var att den ikke hadde noe kompresjonsreimer på sidene. Er det noen med erfaringer omkring denne sekken? Merkelig att man nesten ikke finner erfaringer, tester etc på den. Derfor ble jeg skeptisk til sekken. Men den føltes utrolig bra på min rygg. http://www.norrona.com/web/products.nsf/AppWPByDescriptionNO/ca92ed2e2b86caf5c1256d3e000b1049?OpenDocument edit: Linken Nei det er ikke ReconPacken.
  18. Sekk Bergans Powerframe 4, 900 kg Sovepose Helsport Lom 0, 950 kg Multibrenner OmniFuel 0, 441 kg Telt Ringstind 2 ca 2, 000 kg Mat diverse ca 2, 500 kg Fiskeutstyr diverse ca 1, 500 kg Kaserolle gammel alu tja, 0, 250 kg Bensin ca. 1, 000 kg ekstra klær ca 2, 000 kg = 15,541 kg Dæven....
  19. I militæret spiste vi tre real turmat om dagen pluss 2-3 sjokoladeplater à 75 gram(tror jeg) Det holdt og vi bærte attpåtil full oppakning(35-45 kg noen bærte mer) og trakk pulk i 9 dager. Og det var ikke korte dager. Men skit lei blir man av maten.
  20. Reinskinn er trivelig. Det beste skinnet er spila opp på en vegg, tørka og deretter tatt ned fra veggen. Ferdig. Hvis han som slakter har gjort jobben sin så er det ikke kjøtt og fett å skrape av skinnet. I forhold til andre skinn har reinskinnet kvaliteter overlegent de fleste i forhold til vekt/isolasjon. Elgskinnet er tungt, isolerer dårlig og ikke særlig mykt. Kan brukes i sleden. Bjørnefell er utrolig deilig men stort og tungt. Funker bra i sleden. Gaupeskinn er mykt og varmt. Funker bra i barnevogna. Saueskinn er varmt, mykt og varmt. Sy en sovepose av de så har du verdens tyngste men beste sovepose. Reinskinnet er snø-, til en viss grad vann-, og helt vindavstøtende. Det aller,aller, aller viktigste med et reinskinn er å tørke det. Hele tiden. Er det vått i lengre(for såvidt kortere også) tider så vil det begynne å lukte, røyte etc. Varigheten er derimot begrenset men det er det sikkert verdt. Skinn får man til en billig/gratis penge hvis man har kontakter.
  21. Skyll og tørk som gjelder. Forøvrig skal skinnet alltid henge til tørk når det ikke er i bruk.
  22. Mitt førstehjelpsutstyr: Storkniv Sølvtape Sportstape Fanalgin Speil Q-tips Hvis det skjer noe drastisk så har jeg skjerfet. Har også med meg nål og tråd(senetråd) for andre reparasjoner men dette kan dog brukes til å sy sår om nødvendig. Men sølvtape bruker å holde lenge.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.