Gå til innhold
  • Bli medlem

hhalvor

Aktiv medlem
  • Innlegg

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

20 Neutral

Om hhalvor

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Jeg har et eldre solcellepanel (fra en produsent som ikke lenger eksisterer) som jeg brukte på en 46 dager lang tur nå i vinter. Den hold fint til å lade telefon og batterier, samt lade et Sony xperia nettbrett, men trengte noen hviledager der jeg bare ladet. Av erfaring er det like viktig at du bruker en powerbank som er tilpasset bruk med solcellepanel. Jeg brukte hovedsakelig en powerbank fra biltema for å lade de andre powerbankene. Powerbanken fra biltema ble ganske ødelagt etterhvert i forhold til kapasitet . Bruk heller en tusenlapp ekstra og invester i en ordentlig powerbank tilpasset bruk med solcellepanel. En annen ting og tenke på er å klargjøre pulk/sekk for bruk med solcellepanel mens du går. Jeg hadde en ordning der jeg kunne feste den på toppen av pulken og snu den i ulike vinkler ettersom solen flyttet på seg. Man er ganske avhengig av at man får stilt solcellepanelet i riktig vinkel for optimal lading. Tar alt for lang tid i dårlig vinkel eller overskyet vær. Men kan uansett anbefale bruk av det på de lange turene!
  2. Du får kun koordinater på sms og forhåndsmelding, men ikke link til kart, det fungerer bare på epost.
  3. Som det sikkert er nevnt over avhenger det av hvor mye du bruker skoene og hvor ofte. Et par gore tex- sko til 2000 kr sliter man enkelt ut på en månedstur i krevende terreng, mens de samme skoene kan holde i fem-seks år om du bare går korte ukesturer eller dagsturer. Har erfart at sko til over 3000-3500 kr holder lengre enn billigere sko. Bruker selv alfa jegerstøvel som har holdt i mer enn fire år nå og har rundet godt over 100 mil. I tillegg så bør det jo nevnes at behandlingen av skoene under og etter turer har mye å si for holdbarheten på skoene. Altfor mange sko får urettferdig mye ris grunnet dårlig vedlikehold.
  4. Kan på det varmeste anbefale fjellheimen x -trem 3 camp! Har selv brukt teltet sommer som vinter og det er det nærmeste jeg har kommet et perfekt helårstelt/telt. Mye plass for vekten, noen som kommer godt med når du ligger værfast over tid (sommer som vinter). Brukte det sist på en 45 dagers solotur i Februar/mars og det holdt samtlige dager gjennom til tiders særs dårlig vær uten tegn til slitasje. Det er et litt tungt telt til bruk om sommeren men et veldig lett ekstremttelt til vinterbruk, så en veldig god løsning hvis du bare skal ha et telt, spesielt hvis du skal i mer utsatte områder. Kjøp kjøp! PS. Må også bare få si at du får med serviceavdelingen ved Helsport på kjøpet. Hvis du ønsker spesialtilpasning av teltet med flere barduner,lufteåpninger etc. ordner de det for en ganske grei pris. Veldig fornøyd!
  5. Gikk alene, men jeg hadde nok beregnet det samme ( 0,3) ved flere deltakere
  6. Jeg kom nettopp hjem fra en 44 dager lang tur så kan jo fortelle sånn ca hvor mye jeg brukte jeg beregnet ca 4 dl pr dag. Jeg endte opp med å bruke ca 3 dl pr dag. Dette gikk til smelting av snø ca 5 l vann pr dag i tillegg til oppvarming av lunkent vann. I tillegg ble det fyrt en time i innerteltet (for tørking av utstyr) ca. pr 3 dag. Jeg brukte omnifuel 2 på hele turen. Det avhenger selvfølgelig av temp og høyde du befinner deg på (jeg var rundt 1200 m høyde ca 35 av dagene). Brukte forøvrig 880 ml flaske.
  7. Usikker på om det er nevnt før her, men kulde og det å takle friluftsliv i lave temperaturer handler en del om mentalitet og innstilling. Det går faktisk å venne seg til kulde. Hvis man går rundt å tenker at det er kaldt og kjedelig, så blir det ofte det. Hvis man godtar situasjonen og kulden blir det lettere å håndtere kulden og få positive opplevelser på kalde turer. -30 er veldig kaldt første gang, men når man først har vendt seg til det og akseptert kulden, blir det faktisk bedre PS. Ligger personlig alltid med et sett ullnetting (det samme jeg går i) om det er -30 eller -3. 20 smårunder rundt teltet før leggetid og varmeflaske gjør undre på ekstra kalde dager. Er det sprengkulde er balaclava og ansiktsmaske med varmeveksler digg når man ligger i posen, da kan man nærmest hermetisk lukke posen med hodet utenfor. Alt annet som er nevnt er selvfølgelig like viktig, men tenkte jeg skulle nevne det.
  8. Skal på flere ukesturer etter hverandre i de aktuelle fjellområdene Jotunheimen Øst, filefjell, Dovrefjell, Trollheimen, Hardangervidda (Finse via Imingfjell-Blefjell-Kongsberg) i Februar og utover. Hvordan er føret for ski og pulk på nåværende tidspunkt i de aktuelle områdene, og evt hvordan isleggingen på vann er i områdene? Hvis noen har vært der nylig setter jeg pris på tilbakemeldingene og eventuelle erfaringer med føret. Trenger å vite om jeg må pakke i pulken eller sekken (eller ski/fjellstøvler for den slags skyld). Takker for alle svar!
  9. X -trem teltene er fullblods vintertelt og fungerer best med pulk, da både vekt og volum kan bli litt mye for ryggsekken. Til gjengjeld er det utrolig bra og solide telt. Personlig bruker jeg kun X -trem teltet til lengre turer med pulk og til vinterfjellet. Til de andre årstidene og skogen vinterstid, klarer du deg fint med et bra 3 sesongtelt, så lenge luftemulighetene og forteltet er stort nok (bruk av primus).
  10. Bruker selv 30 cm og syntes det er nok, er det mye løssnø er det bare å grave litt ned og komprimere snøen.
  11. Jeg bruker den her https://www.forsvarsbrukt.no/p-185-kokekar-tre-deler.aspx. Bruker den største delen sammen med lokket. Har tatt vekk hanken og isolert på sidene og under med bobleplast med lag av duck tape ytterst. Fungerer helt supert og er veldig billig Mat og drikke drikke holder seg varm lenge og det er mer en nok plass til en stor middag. I tillegg kan den brukes direkte på brenneren til nød, det er jo alltids greit hvis kjelen ryker eller blir borte.
  12. Du har nødt til å lære deg bruk av kart og kompass og det som hører til av navigering, å dra på lengre turer uten disse ferdighetene er etter min mening uansvarlig. Det å kunne lese terrenget ut ifra kartet, tidsbruk, marsjtempo, bruk av landemerker, naturlige ledelinjer osv. er veldig kjekt å kunne. Det er også helt nødvendig i forhold til sikkerhet og det å ta riktig avgjørelser. GPSer bør kun fungere som et hjelpemiddel og ekstra sikkerhet Har selv boken av Lars Monsen som blir nevnt over og den fungerer veldig bra! Følg med på finn.no, der er det fra tid til annen folk som legger ut kart for hele NPL -ruta til salgs, sparer en del kroner der. 1:50 000 fungerer veldig bra til selve navigeringen, mens 1:100 000 er bra for planlegging av ruta samt som oversiktskart. Det er også mulig å printe ut sine egne kart fra denne siden http://www.norgeskart.no/turkart/?_ga=1.10881204.1228786145.1436636267#9/154365/6847512. Med fargeprinter og lamineringsmaskin er du godt på vei!
  13. hhalvor

    Ziplongs

    Bruker selv denne her, foretrekker at den kun er 3/4, litt enklere å ta på, og litt billigere https://www.magasinet.no/bekledning/undertoey/dovrefjell-classic-3-4-bukse-i-ull Genialt plagg, spesielt hvis du har selebukse med drop -seat funksjon, da går det raskt å ta på buksen.
  14. Ikke prøvd uten, men skal prøve litt forskjellig snart. Kommer nok ikke til å fjerne noen pakninger da den funker optimalt med 0,5 flasker, men takk for tipset! Bruker coleman fuel. Får prøve uten å se om det hjelper, fordel om det kun er det som er problemet
  15. Kan anbefale Mammut Tyin 5-season. Lå senest med den i natt da gradestokken sank til rundt -30. Holdt meg forholdsvis varm til tross for at den er beregnet ned til -25. Med en lakenpose eller Tyin Exp upgradeposen (som jeg tar med neste gang) er du rustet for det meste. Mye sovepose til den prisen. En fordel er at den tåler ganske godt rim som detter ned på posen ila natten når du ligger i telt. Minuset er at den tar stor plass, men med pulk og bedding er det ikke noe problem.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.