Gå til innhold
  • Bli medlem

Sindrejh

Aktiv medlem
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Sindrejh

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Var på Sokse og Storbjørn på søndag. Gikk fra Krossbu. Tok på skia ved bilen og gikk hele veien på ski. Kan ha blitt noen bare flekker ila. siste uka da det har vært veldig varmt (tror jeg). Leirbreen hadde fortsatt mye snø og er antagelig relativt trygg på ski fortsatt. Har vel lest et sted at man skal gå i en bue inn mot Kalven når man går mot Sokse for å unngå de største sprekkområdene midt på breen. Vi gikk med stegjern (var fortsatt skygge) og isøks opp renna på Sokse, venta litt på sola og kjørte ned på ski. Etterpå var vi Storebjørn. Fin kjøring der også. Tilbake ned Leirbreen og til bilen var derimot stusselig. Sugeføre så det holdt. Anbefaler ikke sørsider på soldagene nå. Slushskred går nesten på flatmark. Alt var bare suppe i sørhellinger i helga (selv helt oppe i Mohns skar hvor vi var lørdag), så om det ikke har satt seg bør disse områdene unngås utenom veldig tidlig på dagen.
  2. Er vel en klatrevegg i St. Hallvard hallen i Lier, men vet ikke hva som skal til for å få bruke denne.
  3. Var nok meg Martin hinta til. Kommer litt an på hva du trenger. Hvis du spesifikt vil lære deg videregående tips for orientering på grove turkart. Dette skiller seg jo litt fra orienteringskart fordi du må tenke mye større. Hvis det derimot er grunnleggende orientering du vil lære kan jo et nybegynnerkurs på o-kart være bra. Prinsippene og tankemåtene er jo mye de samme. I Trondheim er det veldig mange orienteringsklubber og de fleste av disse holder jevnlig nybegynnerkurs. Jeg har kun kontroll på min egen klubb, NTNUI, og vet at vi skal holde et kurs som starter i uke 11 eller 12. Info om dette kommer på hjemmesida: http://www.ntnui.no/orientering/ De andre klubbene i Sør-Trøndelag finner du lenker til hos o-kretsen: http://www.stok.no/ Håper dette kan være til hjelp.
  4. Må si det var vanvittig tøft og sporty av Marius og Mali å hjelpe Linn opp. Og ikke minst imponert av Mali (og Marius) som bar 60kg hver, det er litt...
  5. Er det samme pris på de nye topo-karta uansett hvor man kjøper dem? Og er det mulig å kjøpe hele landet, billigere enn om man skulle kjøpt hver del for seg?
  6. Bodde i telt oppe ved tjern 1798 (tror jeg det var) under Rasletinden fra tirsdag til onsdag. Onsdag hadde jeg en fantastisk tur på de greie 2000-meterne i området. Nok av snø. Jeg gikk på vanlige konkurranse-langrennski, og det var helt ålreit bortsett fra med en stor sekk ned til Rasletjernet. På Flya har bekkene gravd seg dype vollgraver i snøen. Da jeg gikk var det mulig å gå tørrskodd rett mot Rasletjernet og så skår over mot ryggen mot Steindalen. Tipper kanskje bekken på nedsida av Rasletjern nå er blitt åpen. Snøen begynte også å bli litt råtten noen steder onsdag ettermiddag. Ps. Vær obs på skavlene, disse er ivrige i å knekke av og ta med seg en del snø nedover på ettermiddagene. Jeg lurte plutselig på om det kom tordenvær når jeg lå ved tjern 1798, men oppdaga raskt at det var ei fonn oppe ved stupet mot Rasletinden som lagde et lite skred.
  7. Ja, det er det jeg pleier å ha med meg. Nikon D70, 18-70mm og 70-300mm (eller noe sånnt.) Men det blir alltid sånn at de gangene jeg har med meg teleobjektivet dukker det aldri opp dyr. Når jeg har latt det ligge igjen hjemme er det både rein, rype, rev, hare o.s.v. som dukker opp.
  8. Nå er denne tråden blitt stille. Men jeg lurer på hvordan det egentlig gikk med denna renna? Ikke fordi jeg tenkte ta turen selv altså. Foreløpig alt for urutinert til det, desverre...
  9. Det er veldig mange fine teltplasser hele veien oppover i Memurudalen.
  10. Mulig jeg er helt på jordet, men per i dag er vel L&M ARC Li-on Ultra noe av det beste du får av HID hodelykter. I forhold til den omtalte lykta ovenfor lyser den mye svakere. (Har testa.) Dessuten gir LED en del andre fordeler bla. driftsikkerhet, større muligheter til å fritt slå dem av/på og dessuten ofte flere muligheter til dimming. Men dette er kun egen erfaring... Godt mulig at HID har større potensial, det har jeg ikke nok kunskap om.
  11. Det stemmer, ei sykkel-/hodelykt som Lupine Betty X-pro (7dioder) og Mila Nova (6dioder) har allerde gått forbi det beste av halogen/xenon lykter. Men prisen er foreløpig stiv, i hvert fall her i landet. Førstnevnte må du vel nesten opp i 8000,- for mens den andre tror jeg er ca 3500.-. Vi var en gjeng orienteringsløpere som fikk bra pris på bestilling av Betty lykta. Og jeg har ikke angra et sekund. Det eneste som blir sett på som svakheten til led skal vist nok være at de ikke har like bra fargespekter noe som gir dårligere farger i lyset. Men har ikke vært et problem for meg å lese orienteringskart i fart i hvert fall.
  12. Hvis pris ikke er et problem er Lupine Betty X-pro konge: http://www.oslosportslager.no/product/6188/8178/424468/Lupine_Betty_X-Pro_sykkellykt.html Anbefales...
  13. Den så genial ut, rapporterer du når den er blitt testa? Lysstyrke og sånn...
  14. Sindrejh

    Folldalen

    Hehe, har nok haugevis med bilder uten mennesker på fra den turen. For min egen del pleier jeg å foretrekke bilder uten mennesker. Men når vi valgte ut bildene her var det mest for å gi et intrykk av hva vi dreiv med på samlinga. Uansett er kanskje ikke tre portrettbilder på rad det mest spennende. Dessuten som fotograf på treningstur gjør man det som er enklest, vanskelig å ta seg tid til å komponere de flotteste bildene når man skal henge på... Tar jo tid bare å få speilrefleksen opp og ned i sekken. Edit: Men når vi oppdaga reinsdyra forbanna jeg det at jeg hadde lagt zoom-objektivet igjen på rommet.
  15. Sindrejh

    Folldalen

    Ja, fint område det her. Vi var på samling i Rindal i forrige uke og hadde noen fine skiturer på skøyteski i området. Første dagen (16. mai) i retning Snota fra Gråsjødemningen (gikk ikke opp fordi vi bare hadde langrensski og litt drikke med oss), andre dagen (17. mai) hadde de andre intervaller oppe ved Ura, men jeg var litt groggy så løp bare en tur fra Rindal sentrum. Fint det også... Skulle det være av interesse har vi skrevet litt og lagt ut noen bilder på http://www.ski-o.com/2008/05/eksotiske-norge-hurra-for-naturen/ Edit: Vi så forresten både ryper og reinsdyr på turen vår.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.