Gå til innhold

tshansen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 656
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  22

Omdømmeaktivitet

 1. Liker
  tshansen ga poeng til zimwalker i Hvorfor bruker ikke alle en kvistbrenner?   
  Blir vel til turer med pulk det da? Petromax Fb1 1600g, Fb2 2900g   (Hobo'en veier 650 gram, pakket)
  Skjult lenke - logg inn for å se den
 2. Hehe
  tshansen fikk poeng fra Truant76 i Hvorfor bruker ikke alle en kvistbrenner?   
  Hobo stoven Men ser at jeg kanskje burde kikke nærmere på de andre de har også. 
 3. Liker
  tshansen ga poeng til zimwalker i Hvorfor bruker ikke alle en kvistbrenner?   
  Denne? _ Skjult lenke - logg inn for å se den
  Eller: Skjult lenke - logg inn for å se den
  Eller:Skjult lenke - logg inn for å se denSkjult lenke - logg inn for å se den

   
 4. Liker
  tshansen fikk poeng fra KristianP i Dagens Video, med muligheter for konstruktiv kritikk/tips   
  Se her ja... du har såpass kamera med deg på tur  Jeg har kikket i den retningen selv, men det blir for stort å få med seg på sykkel og mine type turer. Men jeg holder en liten knapp på at Canon kan innfri en del av mine ønsker i det nye R5 eller R6  Hva har du av batterikapasitet på det kamera der? 
  Selv har jeg en Røde videomicro som jeg har på kamera, men kan også bruke den på min zoom h1n... men sliter litt med å finne optimale innstillinger til mitt bruk. Har også kikket på H5, men da begynner ting å bli stort igjen  Jeg har sett litt på oppsettet til Erik Normark, men jeg opplever det som utrolig mye styr å drasse med seg når man skal rundt om. Jeg er litt usikker på om det blir så stor merkbar forskjell for seerne. Lett å drukne i spec og tech
  Jeg har også kikket litt på mygg via røde wireless go til å ta opp litt mer lyder når man er i bevegelse, pusting når man gjør oppgaver eller sitter nær primus osv. Men har enda ikke tatt steget å investert da jeg er litt bekymret for at det blir mye klipping i lyd. Alltid kjekt å se de tekniske løsningene andre har funnet på egne problemer. Jeg ser jo også at lyd ofte er langt viktigere enn bildet i seg selv. Får man til god lyd har man vunnet mye. Takk for at du deler oppsettet ditt. Jeg setter veldig pris på det. 
 5. Takk
  tshansen ga poeng til KristianP i Dagens Video, med muligheter for konstruktiv kritikk/tips   
  Takk! 😄 Hyggelig med slik feedback! Kan svare begge steder, så får kanskje andre noe ut av det også. Du har nok full peiling på mye av dette. 
  Jeg har rigget det til med mikrofon på kamera, hvor også lyden går rett i kamera. Har en god stereomikrofon (Røde Stereo Videomic X) som gir to signaler inn i kamera. Stereolyd gjør at man føler at man er der, ettersom lydbilde som fanges opp er ganske likt hvordan det er å stå der hvor kameraet står. Går jeg til venstre for kamera så er også lyden høyere på venstresiden. Man bør vel i grunn ha hodetelefoner eller gode spredte høyttalere for å høre det, men når man først gjør det så er det ekstra kjekt å se på. Jeg prøver alltid å finne balansen mellom kvalitet og funksjonalitet. Det er mye jeg kunne gjort for å heve kvaliteten enda mer, men blir det for avansert så blir det igjen en høyere terskel for å gjøre noe ferdig, og da er det heller ingen som får glede av det.
  Jeg har lekt med forskjellige andre løsninger, f.eks. å ha en ekstra mikrofon tettere på i tillegg til mikrofon på kameraet (har en Zoom H5 jeg har brukt til det), og jeg har og prøvd å bruke en trådløs myggmikrofon under jakken (Sennheiser AVX-MKE2) for å fange opp lyd tett på meg selv (inspirert av Severin på NRK, f.eks. når han putlet på med ting så var det alltid lyd fra myggmikrofonen hans, selv om han ikke snakket). Det gir en ekstra dimensjon som kan være interessant. Men jeg er så fornøyd med lyden direkte fra stereomikrofonen at jeg ikke har forsket videre på andre metoder. Mulig jeg tar det opp igjen og tester mer etterhvert.
  Jeg har ikke vurdert å ha et mikrofon-oppsett stroppet til stativet. Jeg kunne kanskje hatt det i noen av videoene mine hvor jeg stort sett holder meg rundt leir, men ofte så beveger jeg meg et godt stykke mellom hvert klipp (og kanskje klyver på stein og opp bakker), og da tar jeg kamera av stativet, og henger kameraet på brystet og stativet enten i hånden eller på sekken. Ser for meg at det ville blitt litt mer krøll med en ekstra mikrofon på stativet.
  Lyd direkte inn i kamera kan være litt trøblete fordi preampsene i kameraene ofte ikke er så gode (som jeg antar du kjenner god til siden du nevner ekstern opptaker). Jeg har heldigvis gode preamps i kameraet jeg bruker (Canon XF705) og Røde-mikrofonen har noen ekstra innstillinger som gir bedre kvalitet hvis preampsene ikke skulle være så gode (man kan booste lyden på mikrofonen, i stedet for på kamera). Kan absolutt anbefale den mikrofonen. God dead-cat har den også. Men den er ment til å gi ambient-lyd, så ikke det beste valget om man skal snakke til kamera. Da er det nok bedre med en shotgun-mikrofon.
  Håper det ga litt svar! Kjekt å prate om teknikk og utstyr. 😃   
 6. Liker
  tshansen fikk poeng fra whistler i Dagens Video, med muligheter for konstruktiv kritikk/tips   
  For å jobbe opp egne ferdigheter med drone vurerer jeg å legge ut en liten serie med showcasing av de noe mindre kjente plassene i Norge. Prøve å ha mer fokus på adventure i helhet, ikke bare motorsykkel som jeg har hatt som hovedfokus siste tiden. 
  Er dette noe som kan være interessant for folket her inne eller bør det være mer hiking? 
   
 7. Liker
  tshansen fikk poeng fra KristianP i Dagens Video, med muligheter for konstruktiv kritikk/tips   
  Var innom å kikket på materialet ditt også. Hjelpe meg du har putta sinnsyke mengder tid inn i kamera vinkler og lyd Fantastisk! Kjenner jeg blir ekstremt motivert av å se andre naile det så til de grader som dette  Skrev under ene filmen din, men kan sikkert spørre her også. Har du en recorder rigget med mic på tripod'en din til å ta opp all lyden eller er det mic rett i kamera? 
 8. Liker
  tshansen ga poeng til KristianP i Dagens Video, med muligheter for konstruktiv kritikk/tips   
  Dette likte jeg! Nå er også Modalen og nærområdet en av mine favorittplasser på Vestlandet, så jeg er kanskje ikke helt nøytral. 😄
  Behøver ikke å være mer hiking for min del når det er gjort så bra som dette her, men hadde jo vært interessant og inspirerende å sett hvordan du ville tilpasset dronefoto i en mer turgåing-situasjon.
 9. Takk
  tshansen fikk poeng fra KristianP i Dagens Video, med muligheter for konstruktiv kritikk/tips   
  For å jobbe opp egne ferdigheter med drone vurerer jeg å legge ut en liten serie med showcasing av de noe mindre kjente plassene i Norge. Prøve å ha mer fokus på adventure i helhet, ikke bare motorsykkel som jeg har hatt som hovedfokus siste tiden. 
  Er dette noe som kan være interessant for folket her inne eller bør det være mer hiking? 
   
 10. Liker
  tshansen ga poeng til HEsBo i Amok Draumr XL + Fjøl XL + Borg tarp for de opptil 210 cm   
  Eg er "bare" 182cm høg, veier rundt 75kg og har brukt Amok Dramur (2019) std. størrelse i snart ett år no. Komplimentert med Downmat 9 LW på kvar tur. (Har drassa på downmat'en heile året da utstyrtslageret var tilnærmet lik en slikk og ingenting når eg endelig bestemte meg for å starte friluftslivet i fjor. Kjøpte litt utstyr som kunne brukes heile året for å spe investeringene litt utover. Har mao fått mykje ekstra trening i 3-sesong og kuperte terreng 🙃) 
  Har heile tida tenkt at den vanlige Draumr-størrelsen er perfekt for meg og har, når det skal være sagt, sovet veldig godt i den til nå (13-15 turer godt fordelt gjennom året). Men her om dagen fekk eg prøvd ein XL av ein kamerat, som att på til er nokon hårstrå lavere enn meg. Trudde ikkje det ville være merkbar forskjell på vanlig størrelse og XL for oss som trenger krakk til å nå opp i de høgaste hyllene i heimen, men der og då, placebo eller ei, gras grønare på di andre sidene osv, så syntes eg at det var merkbar bedre komfort i XL-versjonen 😅. Eg sover stort sett på siden og snur meg litt ila natten. Det var veldig digg å kunne slenge på både armer og bein i alle retninger, uten å være i nærheten av å at de havet utenfor. Også sittemodus på dagtid føltes ut som gav meir "support" enn min vanlige (fekk bedre støtte til både bein og hovudet). Kameraten min prøvde først vanlig størrelse eit par turer, før han bytta og fant ut at han likte seg best i XL-versjonen. Etter enda fleire turer som inneholdt ein del trasking og ikkje bare glamping holder han forsatt fast på at skifte til XL totalt sett er diggast, sjølv med meir å drassa på.
  No er eg sjølv veldig usikker på eg ønsker å bytte ut komfort til og fra camp (bæringen) i form av vanlig størrelse og downmaten til fordel for enda meir komfort i camp, aka winterfjøl XL (når denne kommer tilbake på lager) og Draumr XL. Eg er ingen ultralett pakker (de fleste som labber ut på tur med ein Draumr under armen er vell neppe det), men eg liker ofte å gå eit stykke når eg er ute på tur så eg prøver jo i hverfall å tenke litt vekt og volum.
  Er det andre her inne som har emigrert til XL, selv om de passer/ har sovet godt i ein vanlig størrelse? 
  Dersom eg "frastår fristelsen" i å oppgradere til XL-versjonen blir nok Synmat UL winter kjøpt inn og downmat'en solgt, for å redusere litt på vekta.  Da slipper man også ristingen av matta for å få dunet til å fordele seg fint før den stappes i køya😜. R-verdi på 5 holder til mitt bruk, og supplerer heller med ekstra underlag/reinskinn på de kaldeste nettene om det skulle være nødvendig.
 11. Liker
  tshansen ga poeng til Kristian J. Vabø i Hva har du kjøpt nå!   
  Siden jeg har planer om å bruke kajakken mer i sommer, har jeg hatt lyst til å ha kameraet lett tilgjengelig foran meg, så etter litt googling endte det med kjøp av en dekksbag som er halvmåneformet. De hadde èn igjen hos XXL  
  Første året hadde jeg kameraet bare mellom beina nede i kajakken, men da padlet jeg i ferskvann, nå blir det saltvann. Og med fare for at det kan sprute vann oppi kajakken så utgår jo det nå, kameraer og elektronikk er ikke så glade i saltvann. Ved en evt velt er det jo og risky. Det utgår og å ha kameraet nedi der om jeg må bruke spruttrekket.

  Kameraet jeg vanligvis bruker er mindre, men måtte teste med 5D'en og 70-200 f2.8en også, tilfelle man vil ha med pro-utstyret en dag.
  Så nå blir kameraet lett tilgjengelig rett foran meg med bare å åpne en liten glidelås! Med det lille kameraet får jeg nok plass til drona og inni der  

  Så nå er det bare å få sjøsatt balja og håpe det virker som planlagt!
 12. Liker
  tshansen ga poeng til Bendikb i Den ultimate turkniv finnes den   
  Fikk ny kniv i posten i dag 😁👍 

  Sammenlignet med Rondane, en del mindre, men synes den lå godt i hånda Tror det blir fort en ny favoritt 😁

 13. Liker
  tshansen fikk poeng fra Jimster i Amok Draumr 3.0   
  Vel, jeg kan bekrefte at myggnettingen til Amok holder knotten ute. Her på Vestlandet får man testet det grundig  fy faen for et unødvendig vesen
 14. Liker
  tshansen fikk poeng fra Fomle i Amok Draumr 3.0   
  Vel, jeg kan bekrefte at myggnettingen til Amok holder knotten ute. Her på Vestlandet får man testet det grundig  fy faen for et unødvendig vesen
 15. Liker
  tshansen ga poeng til Fomle i Amok Draumr 3.0   
  Tro nå endelig ikke at jeg gir meg og jeg skal absolutt ikke kjøpe Amok Draumr (etc. etc. etc...  ) . Jeg har mer enn nok hengekøyer i heimen, så det så. Men for en notorisk "sideligger" så trigger den nysgjerrigheten likevel 😇. Jeg lurer imidlertid på hva erfaringen deres med knott+myggnettet til Amok er?  Myggnettet til TTTM forekommer meg å være for stormasket for knott, men hvordan er Draumr sitt? Er jo ikke bare å kjøpe et uoriginalt nett å slenge på den type køye. Siden så mange har Draumr så er det forhåpentlig nok av førstehåndserfaringer her inne. 
 16. Liker
  tshansen fikk poeng fra KristianP i Enkel videoredigering   
  Davinci resolve 16
 17. Liker
  tshansen ga poeng til Bjørja i Den ultimate turkniv finnes den   
  Dette har iallefall utviklet seg til å bli den ultimate turknivtråden på FF!
  Jeg vurderer å kjøpe en Eidestropp? Dere som har den, hvilke erfaringer har dere?
 18. Liker
  tshansen fikk poeng fra JoMa Johansen i Den ultimate turkniv finnes den   
  Fikk min No. 10 i posten i dag.... å jeg må bare si at jeg er veldig imponert 👏🏻☺️ 
  Dæven denne satt usannsynlig godt i hånden! Utførelsen på kniv og slire er langt over det man ser hos Helle! Måtte avbestille Lars falt kniven, da de ikke hadde den inne for å få ordren ut døren! Fikk med en 15% rabattkode på neste kjøp, så det passet jo utmerket 😂 
  blir uansett kjøp av et par slike dangler no. 03 til! De var helt genial! 
   


 19. Hehe
  tshansen fikk poeng fra RoyN i Ny teltfarge fra Helsport?   
  Trodde ikke folket handlet på XXL lengre jeg  Så lenge varte det.... *plystre* 
 20. Hehe
  tshansen fikk poeng fra Arcticpeak i Ny teltfarge fra Helsport?   
  Trodde ikke folket handlet på XXL lengre jeg  Så lenge varte det.... *plystre* 
 21. Hehe
  tshansen fikk poeng fra Lars L i Ny teltfarge fra Helsport?   
  Trodde ikke folket handlet på XXL lengre jeg  Så lenge varte det.... *plystre* 
 22. Liker
  tshansen fikk poeng fra TorTur i Si opp jobben. Ønsker meg en pause og noen langturer, før jeg finner ut av hva jeg vil gjøre videre.   
  GUD så jeg gleder meg til å bli gammel, da skal vi reise rundt å kose oss....! 
 23. Liker
  tshansen ga poeng til ubernoob i Si opp jobben. Ønsker meg en pause og noen langturer, før jeg finner ut av hva jeg vil gjøre videre.   
  Når jeg blir gammel skal jeg spise rullekake HVER dag! 😁
 24. Hehe
 25. Liker
  tshansen ga poeng til East i Amok Draumr XL + Fjøl XL + Borg tarp for de opptil 210 cm   
  Hei Hansen, som skrevet tidligere kontaktet jeg amok i påsken med bilder. De erstattet køya uten spørsmål. Ny er på vei i posten i dette øyeblikk
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.