Gå til innhold

tshansen

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 380
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  15

Omdømmeaktivitet

 1. Liker
  tshansen ga poeng til klovn i Hva har du kjøpt nå!   
  Naturehike Cloudup 2
  https://pakklett.no/collections/2-manns-telt/products/cloudup-2-ny-design
  Mitt første telt, veldig spent 😃
 2. Liker
  tshansen ga poeng til ingen87 i Droneflyving for enhver pris?   
  1. Absolutt, spesielt  når ATV er alternativet. Reindrifta har som regel særregler i forskriftene.
  2. Diskusjon dette, men så lenge det er antall ynglinger som er satt som bestandsmål og kvotene i lisensjakta settes ut fra hvor mange ynlinger som registreres så er det vel et poeng å få det så presist som mulig. Uten at jeg orker å gå inn på noen rovdyrdiskusjon 😛 
  3. I mine øyne, nei, men det er nok en del som vil være uenig i dette. Man kan lage gode filmer/bilder fra bakken og. 
 3. Liker
  tshansen ga poeng til Friluftsamatørene i Droneflyving for enhver pris?   
  Takk skal du ha for de gode tilbakemeldingene, det var hyggelig å høre. 
  Hvordan det blir med bruken av materialet vet jeg faktisk ikke. Ville være rart syns jeg hvis det må slettes. Vi får bare vente å se.
 4. Liker
  tshansen ga poeng til Kristian J. Vabø i hjelp til å velge tursag   
  Ser ikke så dum ut den EKA-sagen, men havner i samme kategori som Sven Saw, som også er trekantet og blir litt tungvinn når det kommer til litt større trær som nevnt over.
  En fordel EKA-sagen har, er jo at det er et mindre  bevegelig ledd på den i forhold til Boreal'en. Og med god pris, så kanskje EKA-sagen fortjener å bli testet, selv om jeg har Boreal'en på toppen av "Kjøpelista". Liker og at man kan ha to reserveblader lagret i sagen. Da kan man jo ha 3 blader av samme type om man bare bruker den til ved-kapping i skogen, så er man ganske bra sikret om et blad skulle ryke.

  499,- var jo ikke så ille pris:
  https://www.skittfiske.no/eka/181131/eka-viking-combi-saw-21-orange-kombisag-med-3-utskiftbare-sagblad

  De har og en 17" til 399,- ser jeg..
 5. Liker
  tshansen fikk poeng fra varmtvann i hjelp til å velge tursag   
  Hva med denne? Noen som har prøvd den?
  https://www.klikk.no/helse/trening/tester/test-av-sammenleggbar-tursag-3400657
  Fikk et tipps når jeg var å handla en Eagle products 17.... om at dette kunne være veien å gå om den ble for liten  
 6. Liker
  tshansen ga poeng til borgern i hjelp til å velge tursag   
  En kompis har en slik. Grei sag til stokk som ikke er så tykke. Pga trekantramme så mister du fort bladlengde når det blir litt tykkere stokk og stokk treffer ramme.
 7. Liker
  tshansen fikk poeng fra varmtvann i hjelp til å velge tursag   
  Hva med denne? Noen som har prøvd den?
  https://www.klikk.no/helse/trening/tester/test-av-sammenleggbar-tursag-3400657
  Fikk et tipps når jeg var å handla en Eagle products 17.... om at dette kunne være veien å gå om den ble for liten  
 8. Liker
  tshansen ga poeng til Heriks i Droneflyving for enhver pris?   
  De fleste verneområder har forbud for motorisert ferdsel (med de unntak som er listet i forskriften), så de fleste veier åpne for ferdsel går vel utenfor vernegrensene vil jeg tro. Moralen blir vel les verneforskriften før avgang og er det noe som er uklart etter det er det greit å spørre forvaltningsmyndigheten, for reglene varierer fra område til område. 
 9. Liker
  tshansen ga poeng til Friluftsamatørene i Droneflyving for enhver pris?   
 10. Liker
  tshansen ga poeng til whistler i Foto motivasjon   
  Kom deg ut på tur! Da dukker motivene opp av seg selv. Å sitte hjemme å planlegge motiver fungerer dårlig etter min mening. Med mindre det er noe helt spesielt landskap du ønsker å fotografere. 
 11. Liker
  tshansen ga poeng til Tom42 i Hva nå, eller sutre, sutre?   
  Jeg kom sent hjem sist onsdag.  Derfor lot jeg utstyret ligge i bilen og bare gikk inn og la meg til å sove.  Neste dag pakket jeg ut og hengte alt fuktig til tørk, for så senere på dagen pakket jeg alt samme og la dem på plassene sine, i kommoden og oppe på hylla.  Og så var alt klart for en ny tur, det var bare å ta frem den aktuelle pakklisten. 
  Ta frem den aktuelle pakklisten- - - - .  Men har det lenger noen hensikt?
  Dro jeg ikke rimelig optimistisk på tur tirsdag formiddag?  Gledet meg som en unge til «en natt ved bålet» Til å slå opp gapahuken, sanke ved, fyre opp ligge å se inn i flammene, drikke kaffe osv, osv.
  Det var bare en hake ved det hele, Et kne som fremdeles ikke har lært å oppførte seg, halvannet år etter proteseoperasjonen.  
  For egentlig var turen over etter 100 meter.  Da burde jeg ha snudd.  Noe jeg ikke gjorde, men truet meg frem enda en kilometer og etablerte leir, fyrte opp, kokte kaffe og stirret inn i flammene osv osv. 
  Alt gikk bra helt til at jeg skulle reise meg--------. 
  Jeg klarte det til slutt – men da var det bare å reise hjem – slukøret. 
  --------------
  Og nå sitter jeg og skriver, med gode frilufts minner på veggen, og alt utstyret klart – til hva-------.
  For – det er vel tvilsomt om jeg noen gang kommer tilbake til Hardangervidda.  Håpet om en bedring fikk et skudd for baugen i går.  En nerve ble skadet under operasjonen.  Og den går det ikke an å reparere.   Så må jeg i likhet med svært mange andre leve med smertene.  Så får jeg nok en gang testet ut et motto:  «Hvorfor ikke meg».
  Så det jeg egentlig planla med denne epistel var å takke for meg på Forumet
  -------------
  Men heldigvis kom kreativiteten frem igjen.
  Kjøpte jeg meg ikke en liten gummibåt med en elektrisk motor i sommer?  Med den kan jeg «motre» eller ro og finne meg en fin leirplass.  Riktignok kan jeg bare glemme å sitte på bakken, men det finnes lette stoler som er ganske høye.  Og tar jeg tiden til hjelp kommer jeg nok inn i Aktoen også. 
  I tillegg kan jeg kanskje sykle – kunne det hvert fall i fjor sommer.  Kjøpte jo  en varetilhenger i fjor og var ganske god til å sykle – inntil jeg falt ned fra veggen og slo skulderen ut av ledd – og rev vekk det som var igjen av senefester i samme skulder.
  ------------
  Men jeg har likevel en drøm:  Dersom jeg blir erkjent erstatning fra Norsk pasientskade erstatning skal jeg leie meg en kløv og en ridehest og la meg transportere til Holken.  Være der en uke for så å bli hentet igjen. 
  ---------------
  Så inntil videre lever jeg i håpet.  Likevel, det er mer enn et kne som bekymrer meg.  Tiden.  Den  iler fort av sted, når man går mot de 77.
  Men ellers har jeg det bra.  Hipp, hipp.
 12. Liker
  tshansen ga poeng til HannKatta i NRK: Helt alene   
  https://tv.nrk.no/serie/helt-alene/sesong/1/episode/1/avspiller
  Spennende serie...
  Edit:
  Han oppdaget han pakket for mye.
  Han pakket myggmiddelet i midten av sekken og måtte lete det frem i en myggsverm.
  Frokost porsjonene burde kuttet i to siden han spiste bare halvparten av det han lagde.
 13. Liker
  tshansen ga poeng til Bendikb i Første solotur, i ruskevær med hengekøye.   
  Jeg hadde 2 dager fri nå mandag og tirsdag og hadde bestemt meg for å komme meg ut en natt i køya. 
  Inspirert av @a_aa sin tråd: 2018 - Minst en uteovernatting hver måned, så ble dette en god start på en overnatting ute minst en gang hver måned i 2019 
  Jeg har også bestemt meg å utfordre meg selv litt på disse turene, blant annet ved å tenke lettvekt og andre løsninger jeg kanskje ikke er så godt kjent med. 
  Allerede etter første tur la jeg merke til det var flere ting jeg kan forbedre eller finne andre løsninger på 
   
  Årets første tur gikk derfor til et område jeg er godt kjent med, Stordammen i Fredrikstad. 

  Det var endel frost og is på bakken, så broddene kom godt med! 

  Siden det blir fort mørkt om dagen så var første prioritet å slå opp campen, dette gikk ganske fort og greit. Fant en fin liten plass med utsikt over dammen og ikke så langt å gå for å hente vann. Kunne nok ha en litt lenger avstand mellom trærne, men det var ikke noe problem. 


  Etter køya var slått opp var det på tide å få seg litt mat før ruskeværet kom. Det var meldt sludd, regn og vind fra sørøst både kveld og natt, med enda mer snø og vind dagen etter. 
  Dette var forsåvidt helt greit, da jeg endelig fikk testet oppsettet i dårlig vær. Om det skulle bli for ille var det ikke lang vei til bilen og hjem heller 


  Litt bakt leverpostei i Eaglekjelen på dansk rugbrød var helt innafor!  Videre la turen ned på vannet (isen) for å hente vann. 
  Det var overraskende tykk is, rundt 20-30 cm noen meter fra land. Var likevel ganske forsiktig når jeg gikk ut, da det slo meg når jeg stod der ute at nå var jeg helt alene. Ting ble plutselig litt mer alvorlig en hva det ellers pleier å være. 
  Etter å ha hentet vann, strammet opp tarp og justert underquilten. Var det ikke annet å gjøre en å legge seg i køya. Det begynte å blåse på, og jeg angret på jeg ikke tok med en bok.. 


  Etter ca 2-3 timer hadde det verste været gitt seg,  da var det bare å ta frem alkoholbrenneren og koke vann til potetmos og steke noen ostegrill. 
  To ting jeg fant ut her, alkoholbrenneren slukker når man setter noe rett oppå.. Må få lagd et lite stativ som går inn i kittet, og jeg fant ut hvor mange sprut med rødsprit jeg trengte. (Hadde fylt opp en liten pyrisept flaske og et sprut tilsvarte ca 10 ml veske.) Brukte også risten fra kvistbrenneren, noe ustabilt men det fungerte. 
   

   


  Etter middag så sovnet jeg ganske fort og jeg våknet ikke før klokken 10 dagen etter, så fikk mange timers god søvn   Jeg hadde egentlig med meg litt havregryn som jeg tenkte å koke til frokost, men siden det begynte å blåse kraftig fra nord så spiste jeg heller restene av sjokoladen og tørka bananchips i køya før jeg pakket sammen. Jeg ble også overasket over hvor varm den nye dunposen min var, viking warmpeace 600, og imponert over hvor godt den holdt seg i fukt. 
  Alt i alt var det en lærerik og vellykket tur!  
 14. Liker
  tshansen fikk poeng fra Bård B i Hvilke telt har du i samlingen din?   
  Denne tråden gjenspeiler nok litt av galskapen som har utviklet seg i friluftsmiljøet siste årene..... Jeg klarer meg helt fint med mitt ene telt jeg  
  Helsport Fjellheimen Camp 3 Pro 

 15. Liker
  tshansen fikk poeng fra Sjimpansen i Lett stativ til kompaktkamera   
  Har selv Manfrotto Befree i den størrelsen. Tror nok du kommer til å bli veldig fornøyd  
 16. Liker
  tshansen ga poeng til Dutton i Hva har du kjøpt nå!   
  Uten om tur relaterte gaver til bursdag og jul i desember har det blitt et par ting! 
  Klattermusen Tor 60L(gjenstår å prøve den) 
  Mora Garberg
  Light My Fire Army 2
    17. Liker
  tshansen ga poeng til Kristian J. Vabø i Tips til kompakt kamera m/høy zoom?   
  Tror du burde sjekke hvordan disse kamera'ene er å ta bilder med på max tele før du handler. Er den innebygde stabiliseringen dårlig(om det er noe..) og man ikke får rask nok lukkertid, så blir det ikke bra/skarpe bilder i det hele tatt. 960mm er mye når man rister litt på hånda, spesielt om man sitter i en kajakk i tillegg, så noen ganger må man heller tenke på å komme nærmere motivet enn mye tele... Men ellers er sikkert dette et kjekt kamera, men jeg er litt skeptisk til om man egentlig trenger 960mm.. Men sjekk litt tester på nett og feks youtube på det med full tele og bildekvalitet.

  Her er mitt turkamera med optikken jeg bruker når jeg vil ha med meg dyreliv på tur  
  Canon EOS M10 med 400mm f5,6L (+ 15-45mm og 50mm f1.8 til vanlig foto)

  Er snittet over kresen på bildekvalitet, så enten får det være bra kvalitet, eller så lar man være å ta bildene og lagrer heller opplevelsen i hodet
  (om man skal være enda mer kresen og vekt ikke er noe problem så velger jeg speilrefleksen, et Canon 5D mkII)

  Vurderer om man skulle spart til en Tamron 18-400mm eller 16-300mm i stedenfor...men det er mest pga vekt.
 18. Liker
  tshansen ga poeng til zimwalker i Den ultimate turkniv finnes den   
  Du sier at konveks er vanskelig å slipe, samtidig sier du at det er en naturlig konsekvens av håndlaget vårt at kniveggen får en konveks form. Det der hørtes litt kryptisk ut, for det som faller naturlig for en kan vel ikke betegnes som vanskelig?  Så la meg prøve "å oversette" dette: Tror det du sikter til handler om at vi har problemer med å holde en fast vinkel når vi sliper en kniv for hånd - der akkurat dette (fast vinkel) er ønskelig.  For eksempel, en kniv med en såkalt skandinavisk slipning; der vil du ikke greie å holde nøyaktig samme vinkelen på kniven du har i hånden hver gang du drar den over slipesteinen - eller fra gang til gang du sliper. Resultatet blir da at over tid vil eggen etterhvert bli mer og mer avrundet - konveks. 
  Selv ser jeg ikke på dette som noe problem, tilnærmet samme vinkel er som regel godt nok for meg. Men dersom jeg likevel syns eggen begynner å mist litt av sin opprinnelige profil kan jeg ty til hjelpemidler som hjelper meg å slipe med en fast vinkel. Finnes flere slike "jigger" i salg, fra rimelig til svært dyre, som Lansky, KME, Edge Pro og Wicked Edge for eksempel. Samt at det finnes flere "kina kopier" av omtrent alle disse på ebay bl.a..
  Er ikke så vanskelig å slipe en konveks egg. Du er alt på vei til å gjøre det når du stropper knivene dine og bruker litt slipepasta/voks. Da drar du jo kniven over et underlag som gir litt etter, dog ikke mye. Kjøper du litt finere slipepapir og legger oppå stroppen din når du dra kniven over oppnår du mer slipe effekt. Stroppingen er jo i utgangspunktet bare ment å rette opp en allerede skarp egg som har rullet litt eller fått litt "bust". Med slipepapir er du over i bryning (veldig finkornet papir) og sliping (litt grovere).  Men enda bedre avrunding får du om du bruker noe som gir litt mer etter en læret en på stroppen din. Musematte av "gammel type" er vel oftest nevnt,  men det er bare å bruke fantasien. En sammenbrettet avvis kan gjøre samme nytten. Poenget er at underlaget gir etter og slik føyer seg etter bladet og bidrar avrundingen.
  Finnes veldig mange videoer på youtube som viser hvordan slipe på den ene og andre måten. Som vanlig er noen av disse laget av folk som vet hva de snakker om, mens andre er laget av noen som ikke helt har fått grepet om kunsten selv før de forsøker å lære andre.
 19. Hehe
  tshansen ga poeng til Kristian J. Vabø i Hva har du IKKE kjøpt nå?   
  Jeg har ikke bestillt/kjøpt Casström Woodsman eller Casström No.10 Swedish forest knife... 
 20. Liker
  tshansen fikk poeng fra Humbug i Første overnatting i hengekøye   
  Jeg vender stadig tilbake til siden din å frisker opp kunnskap som er glemt  Takk igjen 
 21. Liker
  tshansen fikk poeng fra Humbug i Første overnatting i hengekøye   
  Jeg vender stadig tilbake til siden din å frisker opp kunnskap som er glemt  Takk igjen 
 22. Takk
  tshansen ga poeng til Humbug i Første overnatting i hengekøye   
  Jeg har en opphengsguide her: https://www.hengut.no/2018/06/19/oppheng-i-praksis/
  Og diverse annet kursmateriell her: https://www.hengut.no/category/folkeopplysning/dingleakademiet/
 23. Liker
  tshansen ga poeng til ingen87 i Første overnatting i hengekøye   
  Jeg fikk hengekøye i julegave fra min bedre halvdel. Selv om vi er i årets mørkeste måneder var likevel iveren etter å prøve ei natt i hengekøye stor. Etter litt forberedelser i romjula, med innkjøp av nødvendig ekstrautstyr (tau og tarp), og nilesing på fjellforum om råd og tips til hengekøyecamping. Det ble tidlig klart at vinterhenging krevde litt ekstra utstyr for å forhindre cold-butt-syndrome .
  Med Exped Downmat, jervenduk og reinskinn satsa jeg på at jeg fikk god nok isolasjon mot bakken. Men det var få tips til hvordan man skulle få alt dette til å ligge fint i køya mens man selv klatret oppi og tok på seg soveposen. Jeg måtte ut av køya tre ganger før jeg ble tålelig fornøyd.
  I mangel på vintersovepose kjørte jeg sommersovepose og tresesongpose. Førstnevnte lå jeg inni, mens sistnevnte brukte jeg som dyne utenpå.

  Tarpen hang jeg opp som A-frame. Siden det var spådd lite nedbør, og jeg hadde for liten avstand mellom trærne tenkte jeg at det fikk duge. Det gjorde det også. Lå tørt og varmt hele natta, men våknet et par ganger av at jeg hadde «mistet» den gode liggestillinga. I hovedsak fordi jeg hadde glidd ned i køya. Med tanke på årstiden kunne jeg neppe vært mer heldig med været. Et par minusgrader, overskyet med litt snøflister, og helt dørgende vindstille. 
  Jeg våknet glad og fornøyd etter syv timer, fem timer sammenhengende, i det fjerne kunne jeg høre rypestegger som rapet, mens jeg hørte Ludvik rope «pappa» ut av badvinduet. Kaffen og frokosten var klar! 
 24. Liker
  tshansen ga poeng til varmtvann i Hva har du kjøpt nå!   
  Har nettopp plukket opp en Helsport overtrekkspose som skal brukes til å sove under stjernene i morgen 😊
 25. Liker
  tshansen ga poeng til Erlend Gudvangen Bjørkeng i Hva har du kjøpt nå!   
  Siden det er januarsalg på villmarksbutikken, syntes jeg det var på sin plass å spandere på seg selv noen nye truger
  Er en del gode tilbud der, men man må til butikken på jessheim for å kjøpe...  Minimum 30% avslag, men er noe på 50% og 60% også (og noen få ting på 80%)
  Er noen ting det ikke er tilbud på f.eks exped underlag, real turmat. 
  30% på soveposer, telt og sekker...
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.