Gå til innhold
  • Bli medlem

asse22

Aktiv medlem
  • Innlegg

    69
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av asse22

  1. Hei, Noen som har tips til organisering av utstyrsboden, og som gjerne vil dele noen erfaringer. Boden vår er et kaos og jeg har som et av flere prosjekt for høsten og skape litt systematikk i sakene. Noen som har erfaringer med gode hyllesystemer eller annet. Alt mottas med takk!
  2. asse22

    Mjølkevegen

    Hei. Planlegger å sykle deler av Mjølkevegen mellom Beitostølen og Gol ila sommeren. Dette er en tur som går langs mye innmark og med mye beitedyr, men planlegger i utgangspunktet for bruk av telt. Noen som har erfaring med å telte på denne turen?
  3. Noen som vet om det er hjotelusfluer i Vassfaret? Planlegger en tur dit, men de fluene er så himla irriterende. Har søkt litt på nettet så trenger ikke generelle svar om utbredelse.
  4. Takk Arve. Synes originalen har fungert utmerket med tanke på størrelse. Men enig når jeg det gjelder kompresjonsreimer.
  5. God tur! Flott område dette
  6. Har et TNF VE 25 telt. Valgte en dårlig teltplass da teltet ble angrepet av noen kuer på sommerbeite mens vi var på tur. Alt var like helt bortsett fra at jeg aldri fant igjen teltposen. Noen som vet hvordan jeg kan bestille ny teltpose? Ser ut som butikken North Face hadde i Oslo er lagt ned? Eller er det noen som har målene på baggen, så skal jeg vurdere å sy en 👀 Takk for hjelpen.
  7. Har som innlegget over her gått fra Hallingskeid på ski. Vi omgikk Skrulsvatnet på nordsiden. Husker det var en del mikroterreng der, men burde være helt greit på sommerføre. Sørsiden vurderte vi ikke som følge av bratt terreng. Så om det er farbart på sommerføre må du vurdere selv. Legger ved et bilde av vannet. Det er jo en annen årstid, men gir et inntrykk.
  8. Hei Jeg har en MSR XGK Expedition (modellen før EX). Noen som vet om denne brenner på gass? Jeg tror egentlig ikke den gjør det, men hvis har gjort dette, tar jeg gjerne imot en tilbakemelding.
  9. Glemte helt å svare. Jeg har samme ståltråd i min XGK. Dro den frem og tilbake flere ganger, og da løste det seg. Nå brenner den veldig bra. Tror også i mitt tilfelle at avleiringen lå i forvarmingskanalen. Den gule flammen kom på nøyaktig samme sted hver gang.
  10. Hei Jeg har en MSR XGK som for tiden brenner en gul flamme. Jeg har forsøkt, to ganger, å rense hele primusen inkl. dysa, skiftet primusbensin, skiftet filter i pumpa og forlenget forvarmingen, pluss flere ting, men den gule flammen gir seg ikke. Noen som har noen forslag til hvordan jeg kan få løst problemet? Det er korrekt dyse (GK) som sitter på, etter hva jeg kan se. Denne har heller aldri vært skiftet fordi jeg har aldri brent annet en bensin med primusen. Forslag til tiltak?
  11. Takk. Blådalshytta ser spennende ut. Vet dere noe om Inste Botnane?
  12. Hei Noen her som vet noe om det er åpne hytter i Kvinnherad. Tenker da spesifikt på området rundt Blådalen sør for Fonna. Finner lite info på nettet. Mulig Sunnhordland Kraftlag er de rette å kontakte.
  13. Hei Noen som har noen tips til et bra mellomlegg for et par kortfeller? Papiret til Åsnes henger bare igjen på fellen når jeg drar det av. Asse
  14. Hei Hvilket "oppsett" bruker folk på randostøvlene/toppturstøvlene på oppturen? Jeg har prøvd litt forskjellig, for eksempel med hvilke spenner man fester, og tenker å høre litt erfaringer fra andre. Når det gjelder fellene pleier jeg bare å klistre dem sammen, lim mot lim. Hva gjør dere andre? Pleier dere å ta med plastbelegget? Hva anbefaler utstyrsprodusentene? Asse
  15. Når du sletter gjeldende spor, sletter du det da for godt eller lagres det? Vil gpsen automatisk starte nytt spor når det er gjort?
  16. Noen som også forresten vet hva som er tanken bak skygge på GPSkart?
  17. Ok. Det er samme fremgangsmåten på min GPS, også. Takk for oppklaring. Jeg hadde håpet at man kanskje slapp å gå inn å gjøre dette manuelt når funksjonen om at sporloggen skal arkiveres daglig er aktivert. Her registrerer jeg også det som ser ut til å være en forskjell mellom håndholdte gpser og klokker. Klokken min tracker bare for eksempel når et sportsmodus er aktivert. Når økten er avsluttet, avsluttes også sporingen. Ved neste økt, for eksempel neste dag, tracker den et nytt spor. Jeg får ikke rette streker mellom sluttpunktet for forrige økt, og startpunktet for neste økt. Men bruker jeg den håndholdte gpsen så får jeg rett strek, for eksempel mellom Lom og Sogndal. Forskjellen ligger vel kanskje i at sporingsfunksjonen i mange gps-baserte klokker er knyttet opp at man faktisk kjører en økt, mens håndholdte gpser sporer med en gang etter oppstart når 1) det er kontakt med satellitter, og når 2) sporloggsregistrering er aktivert, som rayun nevner.
  18. Jeg har også en sporlogg som består av tre spor jeg veldig gjerne vil beholde, men som jeg vil splitte i unike spor av praktiske grunner. Blant annet er sporene laget med stor geografisk forskjell. Er det noen som vet hvordan jeg splitter data i sporet? I oversikten som viser alle spordataene, kan jeg kopiere og klippe ut dato for sporene jeg ønsker å trekke ut, men finner ikke ut hvordan jeg bruker disse dataene til å opprette et nytt spor. Asse
  19. Et oppfølgingsspørsmål ift noen poster lenge oppe her. Er det daglig aktivering av sporlogg som er trikset for å unngå alle disse strekene? Hvis ikke må man vel skru av sporingen/navigeringen manuelt til en hver tid? Se gjerne vedlagt skjermbilde. Asse
  20. Jeg skaffet meg Topo Experience v3 til håndholdt GPS nå. Ser veldig greit ut og ha alt på en brikke. Ved første øyekast virker det greit, og er oppdatert med kartdatum fra 2015. En ting som skuffet meg litt, er at det bare ser ut til å være DNTs sommerruter som ser ut til å være inkludert, og ikke de kvistede løypene om vinteren. Ikke at det er så veldig viktig, men det kan være nyttige data å ha i kartet. I instruksjonsheftet stod det også at ekvidistansen var 40 meter, noe som overrasket meg veldig når målestokken var 1: 50 000 og kartdata fra Statens Kartverk. Men det ser ut som ekvidistansen er 20 meter, altså likt som ved 1: 50 000 kart for papirkart, når jeg tar det opp på skjermen. Jeg har til nå hatt Topo Adventure, og når hele kartserien har vært lagret på GPSen, har det vært veldig treigt. Derfor tenkte jeg det var nyttig å få alt på en brikke. Et annet generelt spørsmål jeg lurer på: Hvilket filformat pleier dere å bruke når dere lager ruter? Grunnen til at jeg spør er at jeg frem til nå delvis har brukt noen gamle versjoner av Mapsource og delvis Basecamp. Enkelte av de gamle rutene jeg laget i Mapsource ser ikke ut til å støttes i Basecamp, sannsynligvis grunnet filformatet. Asse
  21. Hei. Takk for svar alle sammen. Det virker som de fleste bruker noenlunde de samme oppsettene. Jeg skal endre spiring til daglig, da får jeg det jeg ser etter mht å slippe å avslutte sporing manuelt. Har også god erfaring med å overføre gpx-filer mellom enheter så det må kun bli det formatet heretter.
  22. Hei Har brukt en del GPS i tillegg til kart og kompass i de senere årene, men har likevel noen spørsmål jeg vil få ryddet opp i når det gjelder sporfunksjonen. 1) Slik jeg har forstått det, kan GPSen bare logge spor når den er påslått? Dersom GPSen har vært slått på, og så slås av, og senere på igjen, vil streken som vises mellom det punktet en skrudde av GPSen og det punktet du skrudde den på igjen, bare være en rett (tenkt) linje. Stemmer dette? 2) Man kan velge at sporfunksjonen skal arkiveres 1) når det er fullt, 2) ukentlig eller 3) daglig. Hvilken funksjon bruker folk her? Slik jeg har hatt oppsettet til nå må jeg huske å slå av det gjeldende sporet manuelt for å hindre at sporloggen blir tullet og man slipper redigering neste gang en skrur på gpsen. 3) Hvilket format er det beste å lagre sporloggene i? 4) Forslag til hvordan organisere spor og ruter på en ryddig måte? 5) Til sist lurer jeg på om noen har erfaringer med Garmin Topo Experience v3 vs Topo Premium Norway. Slik jeg forstår forskjellen er det bare at Exp er 1:50 000 kart, mens den andre er 1:20 000 og følgelig mer detaljert, samt mye dyrere. Noen som vet om Topo Experience kan oppdatere seg, ved for eksempel en stiomlegging, et vann blir demmet opp, eller breene skrumper inn? Jeg lurer også på om noen har erfaringer med å ha hele kartserien lagret på en minnebrikke. Vil da sporene lagre seg på denne eller gpsen? Det ble litt mange spørsmål kanskje, men nyttig å ryddet litt i alt dette synes jeg. Asse
  23. Flotte bilder RE. Dette er den klassiske måten å binde opp bardunene på. Tren på det hjemme, så går det fort på tur når det er kaldt. Har forresten også veldig gode erfaringer med festestrikken til Helsport, den er kjapp også med votter. Skulle strikken ryke har man en god backup hvis man lærer seg knuten RE viser. Tror flere produsenter kommer til å kopiere Helsport på dette.
  24. takk for svar. Hva mener du med et gitt sett av rammevilkår?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.