Gå til innhold
  • Bli medlem

Lavvosolberg

Aktiv medlem
  • Innlegg

    181
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Lavvosolberg vant dagen sist 29. mai 2023

Lavvosolberg hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

93 Good

1 følger

Om Lavvosolberg

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. det var nok kombinasjonen familievennlighet og en pels egnet for vinterturer, og med et håp om litt trekkhjelp på vinterturer med pulk.
  2. tja, det spørs vel hva som menes med begrepene selskapshund og brukshund. Vår hund er en familiehund og turhund. Den skal jo egentlig brukes til gjeting av rein, men det er det ingen av oss som driver på med. Det kan ikke brukes som trekkhund, men den kan brukes som kløvhund. Den fungerer nok dårlig som jakthund, sporthund og vakthund. Det som gjør at det er en veldig god turhund er at den ikke stikker av og holder seg alltid i nærheten av meg, så jeg har den alltid løs på tur helt frem til jeg ser rein. Jeg oppfatter alltid reinene mye tidligere enn henne, så det er aldri noen fare for at hun stikker av og jager.
  3. Støtter det du sier om pels. vår lapphund røyter to ganger om året, og da går støvsugeren varm til tider. Vår lapphund lager bortimot ingen lyd, bare litt piping når hun vil inn. men det er mulig vi har vært heldige med vår.
  4. Tja, dette er jeg usikker på. Jeg går sjelden mer enn 10 km om dagen, med masse pauser underveis hvor vi fisker og koker kaffe etc. har aldri sett at hun har vært sliten av disse turene, men sånne lange etapper flere dager på rad med kløv har vi ikke gjort, så her skal noen andre med erfaring få mene noe.
  5. Vi har en finsk lapphund som har vært min turkamerat i mange år nå. Fantastisk lynne på hunden, stikker aldri av når vi er på tur og bjeffer stort sett aldri. Vår tispe er liten av vekst (16 kg) så hun tar 5-6 kg i kløven, det hjelper litt på tur, men dersom man har en større finsk lapphund, feks en hannhund, så får man mer med seg i kløven. Jeg har lest om lapphunder som trekker bra, men vår er ubrukelig som trekkhund. Hun ender alltid opp med å gå bak pulken på vintertur. Det skal være en gjeterhund, men hun er ikke spesielt opptatt av rein, så det er enkelt å ha henne med på Finnmarksvidda selv med rein i nærheten. Veldig kontaktsøkende og sosial mot eieren og så bra pels at temperatur aldri blir et problem på vinteren her i finnmark. Så hører det også med til historien at nå har skaffet meg en Alaska Husky valp fordi jeg ønsker meg en bedre trekkhund på vinteren. Men som ren turkamerat tror jeg ikke huskyen blir i nærheten så sosial og bra som det vår lapphund er.
  6. Hei, jeg bor i Alta og har vært mye på tur i området rundt jotka. Har bare tatt turen fra Alta til Karasjok en gang på ski, og da overnattet vi på fjellstuene, så telterfaring i dette området har jeg ikke. Men her er i alle fall mine synspunkter på det du spør om: Valg av leirsted på vidda Dersom du ønsker å være på den sikre siden så er det to områder du bør styre unna å sette om teltet på; på Iesjsvri og på høyfjellområdet mellom øvre mollisjok fjellstue og ravnastua fjellstue. Dette er utsatte områder som kan ha mye vind dersom været er dårlig. Men i begge ender av iesjsvri og i skogområdene rundt fjellstuene er det mye lune fine områder. Graving av kjøkkenhull og generell graving. Er snøen for hard på denne tiden av året? nei. Det øverste snølaget er ofte hardt, men under er det ofte sukkersnø på denne årstiden. Ta med en god spade. Bruk av feller vs. voks Når jeg gikk denne turen hadde alle sammen smurning bortsett fra en som hadde kortfeller. Ved første anledning tok hun av fellene siden vi gikk fra henne på flatmark. Så bruk voks, men ta med kortfeller for sikkerhets skyld for klatring opp de verste bakkene. Telting i nærheten av fjellstuene Vil tro dette er uproblematisk. Spør når du kommer på fjellstuen før du slår opp teltet og så teltet der de sier. ift tips til andre områder her oppe; Det kommer kanskje mest an på hvor mobil du er, dvs har du tilgang på bil eller må du ta buss for å komme deg rundt. Etter påske er snøen ofte «råtten» i skogområdet, men fin over tregrensen. Scooterløyper pleier å være fine å bruke dersom man må klatre opp gjennom skogen, for de er fine og harde. Det er veldig mange fine området på Finnmarksvidda, jeg er veldig glad i Sennalandet og området rundt jotka, kanskje mest fordi det er bra fiskevann der. Selv kunne jeg tenkt meg å brukt tid øverst i Stabbursdalen i tiden etter påske, men da må man ikke være var for scooterlyder.
  7. Jeg var i samme ærend som deg tidligere i vinter, og bestilte opp masse forskjellige kniver ( tror jeg bestilte kniver for 15000 kroner, men returnerte jo det aller meste og fikk pengene igjen). Mitt behov er å klyve vedkubber, kviste bjørk, sløye fisk og ryper etc. jeg fant ut at knivblad på 13 cm var riktig for meg, og endte tilslutt opp med hellekniven didi galgalu. Den er en fryd å batonere vedkubber med, men litt for stor til å gjøre opp en hare med. Jeg er storfornøyd med valget.
  8. Jeg bruker Finnmark waxless stort sett hele vinteren uten fellene på. Kun når jeg trekker pulk opp litt brattere bakker så kommer kortfellene på. Jeg er strålende fornøyd med waxless, glir rett fra alle som har feller på ned bakkene. Var bekymret for at fellene ikke skulle sitte skikkelig på det smørefrie området, men det har ikke vært noe problem så langt.
  9. Ja trøstekjøp er en sunnere variant av trøstespising. Vil tro FHI anbefaler dette siden man ikke får i seg noen kalorier. Jeg trøstekjøper mye for tiden grunnet long covid, og det med god samvittighet.
  10. Skulle kjøpe nye trinser til mine Åsnes Breidablikkstaver. Men så kostet det 500 for to trinser, og 800 for nye staver med to par trinser. Så da ble det nye staver istadenfor da. https://www.fjellsport.no/merker/asnes/asnes-falketind-2-section-alloy-pole-black?channable=013b486964003134382d30393930c1&variantId=148-0990&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAxaCvBhBaEiwAvsLmWHxmbf1uUXw9QzUmEuEc9hLnwMuJaa_gESECpdQc7dlqS_iZomkjYhoCqUEQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds Og så fant jeg det som kanskje er min nye ultimate turkniv som er stor nok til å hugge ved med, men liten nok til å filetere fisk med. https://www.baardsen.no/helle-didi-galgalu-14c28n?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAxaCvBhBaEiwAvsLmWD0z4AlSoI0-xsIIYqtAbTOLlghIO4nBZEFm9a0UC9Myk_GumGXswhoCvHQQAvD_BwE Og ja, så røk jeg på et nytt telt. Kjøpte et anjan 2 uten fortelt ifjor, men det angret jeg på, så nå skal det selges. https://www.fjellsport.no/turutstyr/telt-lavvo/telt/helsport-lofoten-superlight-2-camp-blue?_gl=1*1bgo4h8*_up*MQ..&gclid=CjwKCAiAxaCvBhBaEiwAvsLmWHxmbf1uUXw9QzUmEuEc9hLnwMuJaa_gESECpdQc7dlqS_iZomkjYhoCqUEQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
  11. Jeg vil tro du har sjans til å få privat skyss dersom du skriver et innlegg på «oppslagstavla i Alta» på facebook. Jeg ville spesifisert hvilken dag det gjaldt, hvor mange dere er og at du er villig til å betale for deg.
  12. Vi har en liten finsk lapphund som familiehund. Ungene elsker den, den er veldig sosial og kosete og glad i være på tur. Den trekker ungene på skiturer, men ikke meg med pulk, det er den for liten og lat til å gjøre.
  13. Jeg har dette teltet og bruker det alltid når vi er to på sommeren. Det er veldig praktisk å ha hver sin inngang og fortelt når man er to som skal inn og ut av teltet, og man kan lagre utstyr på hver sin side av teltet. Ulempen er at to små fortelt blir mindre enn ett stort når man skal lage mat , men det er ikke noe jeg synes er et problem.
  14. For min del hadde det aldri vært aktuelt med et 2-mannstelt for to personer, ikke på sommertur med min samboer engang. Den ekstra plassen du får i et 3-mannstelt er gull verdt spesielt i regnvær, men også under normalt vær hvor teltet kun brukes til soving og ikke mer. Vet at andre tenker annerledes omkring dette, men for meg er den lille ekstra vekten alltid verdt det.
  15. Jeg har også brukt denne gule sitronflasken i mange år. Har vært redd for at den skal sprekke i kulden på vinteren pga den tynne plasten, men den flasken jeg bruker nå har vært med meg lenge uten problemer.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.