Gå til innhold
  • Bli medlem

terje_g

Aktiv medlem
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om terje_g

  1. Ja, da kroker du bedre med stanga mer rett i mot. Også gi et tilslag i starten når den har tatt.
  2. Vi alle opplever at ørreten går i lufta og frigjør seg fra sluken. Så som nevn her bør en prøve å holden den under, men ikke like lett hvis ørreten har andre planer. Jeg bruker aldri håv, men løfter/drar fisken inn på land, og det går bra 9 av 10 ganger. Skarpe kroker er viktig men den kan også vært kroket forskjellig ettersom hvordan de tar sluken. Hvis du har en myk stang og holder den på tvers av snøret er også muligheten at du kroker fisken dårlig. Du skrev "Jeg har lest noen som bruker en fortom av monofilament for å få litt mer elastisitet, men det blir jo vanskelig å kaste med fordi skjøten skal vel da helst ikke gå igjennom stangringene." Jeg har alltid en monofilament fortom, oftest fluorkarbon. Men ingen problemer hvis du knyter de sammen med knute som ikke bygger.
  3. terje_g

    Ekkolodd

    Garmin er bra, men om en får så mye mer fisk vet jeg ikke, men du kan ihvertfall se om det er fisk der og hvor de står og dybder. Kjedelig å stå å kaste i vann det nesten ikke er fisk å kaste på.
  4. Har god erfaring med Sportspal kanoer, både 12 og 14 fot. De er lette og ha med å gjøre, veier kun 16 - 18 kilo avhengig av modell. Skal du ha kanoen på biltaket ofte alene er det en stor fordel. Hasle veiet jo et tonn til sammenligning og er ganske uhåndterbar på land. Sportspal har mange fordeler, de går stille i vannet siden de er isolert med skum, og de tåler mer enn en tror og kan lett repareres hvis en bulk eller skade oppstår. Med vanlig padling på stille vann burde det ikke være noe problem, men skal man ut på mer ekstrempadling i stenete elver kan det være andre som er mer egnet. Ellers er de veldig stabile, de står jo og går rundt i de og fisker i USA. Finner mye på Youtube. Det følger med årer så de kan også roes, og det er motorfeste med. De egner seg utmerket til el-motor. Skal en bare ha en kano liggende på hytta for å tralle ned til et vann er jo likevel ikke vekt helt avgjørende, men skal du fra vann til vann er lav vekt kjekt. Sportspal holder seg også godt i pris på bruktmarkedet.
  5. Kjøre opp til Hajern fra Lågendalen nord for Hvitingfoss, er det bom du kan bruke bankkort og fiskekort kan kjøpes i en kasse der.
  6. terje_g

    Restriksjon kano

    Ja reglene er ikke like fra kommune til kommune, f.eks. i fjellvann i Fyresdal kan en bruke motor selv på mindre vann mens andre kommuner nekter det i de fleste vann. Her bør det ryddes opp slik at det blir likhet. Naturvern er et godt argument når det gjelder hekkeområder til fugler, men en kano uten el.-motor kan da utgjøre en like stor skade som en med.
  7. terje_g

    Restriksjon kano

    Nå er denne loven ute til høring når det gjelder el-motor, men hvor lenge det vil ta å komme til en endring vet jeg ikke. Grunneier kan nok bestemme men da må han som i dette tilfelle ikke forklare at loven ikke tillater det, når vannet er langt over 2 kv km. Her snakker jeg om vann i Siljan i Fritzøe skoger som f.eks. Mykle som er over 6 kv. km. Loven under høring. Mange er positive til endring. https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/horing-av-forslag-til-endringer-i-motorferdselloven-og-forskrift-for-bruk-av-motorkjoretoy-i-utmark-og-pa-islagte-vassdrag/id2680101/ Dette sier Norges jeger og fisk https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/horing-av-forslag-til-endringer-i-motorferdselloven-og-forskrift-for-bruk-av-motorkjoretoy-i-utmark-og-pa-islagte-vassdrag/id2680101/?uid=49235c27-1e90-471b-a949-28127e5b4252
  8. terje_g

    Restriksjon kano

    Følger opp denne tråden, hva med kano og el-motor? Ser at her praktiseres loven på mange måter fra kommune til kommune. I utgangspunktet er vel motorferdsel tillatt på vann over 2 km kvadrat, men jeg ser mange vann som er større hvor de mener dette ikke er tillatt og støtter seg på loven?
  9. Jeg har hatt LX100 siden den kom ut og kan trygt anbefale det som et kjempekamera. Har reist Asia rundt med det og det tar utrolig flotte bilder og er veldig anvendelig. Så uten tvil løp å kjøp! Kan sende deg link til bilder på pm hvis du ønsker.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.