Haoverla

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  23
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  7
 1. Hvor har du vært på tur i dag?

  Tatt mange bilder selv på det punktet på Holafjellet. Bodd 16 år i området før jeg nylig flyttet til Landås. Skal bli godt å få litt avbrekk fra regnet. Utrolig at det fortsatt er mulig å sette nye regnrekorder i Bergen
 2. Hvor har du vært på tur i dag?

  Nettopp kommet hjem fra et døgn i Hausdal i Bergen. Mye vind på begynnelsen av ettermiddagen i går men ingen nedbør. Vinden avtok utover kvelden som ble erstattet av høljregn hele natten og i dag. Er nå trivelig i posen i teltet i sånt vær. Ingenting ble vått, så det er jeg fornøyd med.
 3. Hvor har du vært på tur i dag?

  Tur til Rispingen på Osterøy rett utenfor Bergen i går kveld. Utsikt over Veafjorden og innover mot Stanghelle og Dale 3 fanastiske topper som ligger i 4 forskjellige kommuner. Korte turer til disse toppene med fantastisk utsikt. Fra Venstre: Hananipa (Vaksdal), Gullfjelltoppen (Bergen og Samnanger - Høyeste toppen i Bergen) og Bruviknipa (Osterøy)
 4. Gaustatoppen til fots nå

  Ikke noe problem til fots opp nå
 5. Hvor har du vært på tur i dag?

  Telttur med min sønn i helgen i fantastiske Hausdal, Bergen. Tok bussen i går til Gullbotn og gikk over Gullfjellmassivet via Gullfjelltoppen 987m, Gullfjellet 914m, Søre Gullfjelltoppen 962m, Sydpolen 952m og ned til Hausdal hvor jeg slo opp teltet ved Stora Brekkevatnet. I dag gikk jeg opp til Sauafjellet 539m før jeg gikk ca. 5km gjennom denne fantastiske dalen til Hausdalen parkering hvor jeg tok bussen tilbake til Bergen sentrum.
 6. Hvor har du vært på tur i dag?

  Nettopp kommet hjem fra et døgn på 'Vidden' i Bergen. Hele vidden fra Fløyen til Ulriken er nedbørfelt til drikkevann og dermed ikke tillatt å telte. Har spurt Grønn Etat om tillatelse, men fikk nei. Mange som telter her likevel. Speidere, turister og andre. Kanskje av uvitenhet, kanskje de blåser i det. Er fristet til å gjøre det selv. Anyway, la meg ved et vann rett utenfor grensen og fikk tillatelse av grunneier til å fiske. Han glemte visst å gi meg tillatelse til å få fisk. Uansett et herlig døgn
 7. Mens min sønn og jeg var på vei opp til toppen på det høyeste fjellet på Kreta (Ida 2456m) i sommer gikk jeg faktisk å lurte på hvordan vinteren egentlig er her. Etter vi kom hjem begynte jeg å undersøke. Fant etterhvert ut at Kreta kan være et bra sted for toppturer på ski. Jeg begynte å kontakte folk på Kreta som driver med toppturer og fulgte deres innlegg på sosiale medier. Det viste seg at denne sesongen var sjeldent bra. For å gjøre en lang historie kortere fikk jeg ikke muligheten å dra nedover før på Påskeaften. Da Påskeaften kom satt jeg på flyet til Kreta. Spent som få. Jeg hadde fått beskjed om at snøforholdene var 'amazing', men var skeptisk til hva som er 'amazing' for en fra Kreta. Hadde fått med meg ei venninne som tok sjansen på å bli med meg på denne turen. Vi hadde booket et hotel i Rethymnon som er ca. 1t å kjøre til fjellkjeden Psiloritis. Psiloritis består av flere topper over 2000m hvor da Ida er den høyeste på 2456m. 1. Påskedag satt vi i leiebilen på vei oppover fjellene. Siden det var under ett år siden jeg var her sist visste jeg at jeg kunne kjøre opp til parkeringsplassen på Psiloritis Refuge på ca. 1550m. Var veldig spent på vei opp og håpet vi ikke måtte bære skiene langt fra parkeringsplassen. Da vi kom opp til ca. 1400m kom vi ikke lenger pga snø! Jeg jublet! Det viste seg å være mer enn 1000 høydemeter med snø. Ikke bare det, men det var lett slusj på passe hardt underlag. Nedkjøringen viste seg å være helt i toppen av hva jeg har opplevd denne sesongen. Temperaturen nede ved havet var godt over 20 grader og temperaturen i vannet var helt grei. Ganske så herlig å avslutte en topptur med et bad i havet. Det var dog ganske så kaldt på toppen, så det er stor temperaturforskjell mellom bunn og topp. Vi var på en tur uten ski også som jeg anbefaler. La ved en video fra den nederst i innlegget. Skal garantert tilbake til Kreta for å gå toppturer på ski og håper på like bra sesong. Da skal jeg utforske White Mountains som jeg ikke fikk gjort denne gangen. Denne videoen er fra toppene Ida 2456m og Agathias 2424m som ligger rett ved siden av hverandre. Her kom vi ikke lengre pga. snø. Mer enn 1000 høydemeter på ski ventet på oss. Da var det bare å legge i vei Det ble ganske så varmt oppover. Den andre dagen vi var her møtte vi to på vei ned. De stoppet og virket lettere sjokkerte over å møte noen på topptur her. Da vi sa vi var fra Norge ga de seg over og syntes det var kjempekult. En hvil med en Mythos på 2000m Toppen på fjellkjeden Psiloritis, Ida Herlig nedkjøring Toppen på Agathias 2424m Under er en video fra fjellturen vår på Gingilos som starter ved restauranten på Xyloskalo ved inngangen til Samariaravinen
 8. Hvor har du vært på tur i dag?

  Det har variert bra. Fra t-skjortevær og fottur til ski og topptur ☺️
 9. Hvor har du vært på tur i dag?

  Bor i Bergen, men er opprinnelig fra Rjukan. Under er noen bilder fra turer på Rjukan denne uka.
 10. Hvor har du vært på tur i dag?

  Byrkjefjellet 1047m og Iendafjellet 1260m på Kvamskogen 1t fra Bergen i går Ulriken i Bergen i dag
 11. Sony A6000

  Jeg bruker Sony A6000 med et Sigma 19mm f/2.8 objektiv. Eneste objektivet jeg bruker. Er superfornøyd med kamera og objektiv. Tar liten plass, veier ikke mye og bildekvaliteten er knall. Masse nyttige funksjoner på kamera som jeg setter pris på som feks det å kunne styre kamera med mobilen, overføre bilder til mobilen osv. Jeg har ikke angret ett sekund på kjøpet.
 12. Hvor har du vært på tur i dag?

  Tilbrakte det siste døgnet på Kvamskogen 1 time fra Bergen. Ankom i går ettermiddag, satte opp teltet og bare koste meg. I dag tidlig gikk jeg opp til Byrkjefjellet 1047m, en kjær topptur for snøsultne Bergensere. Lite snø og hardt, men gøy!
 13. Hvor har du vært på tur i dag?

  Noen bilder fra turer de siste dagene. Først ut er fra en topptur light til Finnbunuten i Voss kommune. Tok skitrekket til toppen av Kari Traa, tok på fellene og gikk til toppen 1358m. Kjørte ned til bunn av Kari Traa, tok heisen opp igjen, på med feller, gikk opp igjen og kjørte ned. Slik gikk dagen. Utsikt over Åkrafjorden og Folgefonna fra Håfjellet 937m i Etne, Hordaland på lørdag På søndag ble det en runde på Seljestad i Odda, Hordaland. Gikk fra Korlevoll skianlegg p-plass og gikk en runde via Oddavarden 938m. På mandag ble det en tur til Gråhorga 740m i Ølen, Rogaland Her er to bilder fra forrige uke tatt med 24 timers mellomrom fra Damsgårdsfjellet i Bergen
 14. Tilbrakte helgen i fantastiske Jordalen i Voss kommune rett ved grensa mellom Hordaland og Sogn og Fjordane. Jordalen er en sidedal til Nærøydalen. Et fantastisk utgangspunkt for toppturer. Ankom Jordalen, satte opp teltet og lagde mat. Deretter tok jeg min første tur mot Skarsnosi og Vardafjellet, begge på 1470m og begge toppene i Aurland i Sogn og Fjordane selvom turen startet i Voss i Hordaland . Grunnet betydelig snøskredfare kjørte jeg samme vei ned som jeg gikk opp. Underkant av 30 grader. Pudder opp mot knærne og tungt å gå, men du verden så gøy ned. Det begynte å snø, bli mørkt og sikten var heller dårlig. Hadde sjekket vindretning før jeg kom til dalen og da jeg ankom. Teltplassen ble derfor godt beskyttet mot vinden. Blafret knapt i teltet hele helgen.
  Det hadde snødd en del i løpet av natten, men da jeg våknet lørdag hadde det klarnet. Gikk over teltet og sjekket om noe måtte strammes osv. Etter frokost la jeg i vei mot Øyastølsfjellet 1342m som ligger i Voss i Hordaland. Nydelig anmarsj før oppstigning. I denne sidedalen blåste det ganske mye da jeg ankom toppen. Hardere føre på dette fjellet, så nedkjøringen var ikke så gøy. Da jeg kom tilbake til teltet spiste jeg middag og leste litt. Senere lagde jeg en liten snølykt og da jeg var ferdig begynte månen å snike seg over Kråkenosi. Kvelden ble magisk da landskapet ble relativt lyst av måneskinnet mens himmelen var stjerneklar.
  Søndag morgen var det -13 da jeg våknet. Følte ikke litt for å krype ut av soveposen og etterhvert ta på meg to frysebokser av noen toppturstøvler. Kom meg uansett opp etterhvert og lagde kaffe og suppe. Ikke noe var vått, så kulden plaget meg ikke. Fikk raskt varmen i støvlene og gikk en tur i finværet før jeg kjørte tilbake til Bergen.
 15. Hvor har du vært på tur i dag?

  Fikk startet topptursesongen på ski på fredag. Veldig fornøyd med det! Turen gikk til Onen 1621m som ligger på grensa mellom Ulvik og Eidfjord i Hordaland. Kjørte opp til ca. 1100m (2t og 45min fra Bergen) og gikk ca. 2.5km relativt flatt med skia på sekken til jeg fikk ca. 450 høydemeter med snø. Helt strålende!