Gå til innhold

NilsL

Medlem
  • Innholdsteller

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  1. Været var meldt såpass bra i forrige uke at jeg bestemte meg for å fremskynde turen én uke. Angrer ikke på det! Nå er turen unnagjort, og jeg hadde fem fantastisk fine dager på tur. Jeg fulgte ikke planen min om å gå rundt Roasten-vanna. I stedet gikk jeg til Svartjønna og Vassviktjønna og hadde camp her i hhv. en og to dager. Takker for tips ang. teltplasser. Det kom godt med, i og med at det ikke florerer med flate partier å sette opp teltet på. Det ble en dagstur opp til Skogtjønna og Abbortjønna, og deretter tilbake til Røavassdraget, hvor ytterligere to campdager ble tilbrakt. Fisket da også langs nesten hele vassdraget. Bare synd det ikke ble én eneste fisk (bortsett fra en liten, ung ørret. Under minstemålet). Møtte også andre turgåere og fiskere som kunne melde om det samme; labert eller ingen bett.
  2. Supre tips! Mange takk! Dog lurer jeg litt på denne bærestien. Går det en sti langs hele bredden av sørsiden av Roasten? Jeg ser på kartet (ut.no/kart) at det er ei ganske stor myr og bekkeleie ved nordvest-sida av Nedre Roasten. Går denne stien over myra? Eller går stien i en bue rundt det første myrpartiet? Uansett, så er det ikke verre enn at jeg forserer myr og bekk på kompasskurs :-). Har gått til anskaffelse av noen høye jaktstøvler (Crispi Kongsvoll) som skal få sin ilddåp denne turen. Ok. Det var det jeg fryktet; at Røa må vades eller forseres over bru mye lengre oppe. Da kan det nok hende at ruta mi går tilbake samme vei, men at jeg heller setter opp basecamp ved Øvre Roasten eller Grislehåen, og blir værende en dag eller to. Har sett frem til denne turen i halvannet år nå, så skal bli utrolig spennende å gå/se terrenget og vanna/elvene selv. Hittil har jeg bare drømt meg bort i diverse blogger og bilder. Bl.a. har din blogg fått mye gjennomlesninger, så takk for det :-).
  3. Hei! Jeg ser snart fram til en 5-dagers tur i Femundsmarka i slutten av august (søn - fre). Jeg har gått et par turer i Femundsmarka tidligere, så jeg er noenlunde kjent med terrenget. Hvis det er noen som kan gi meg tips eller svare på noen av spørsmålene mine vedr. ruta jeg planlegger å gå, så setter jeg stor pris på det! Planen min er å gå sørsiden av Røa, fiske litt, og så opp til Svarttjønn. Har lest at dette er et brukbart vann mtp. fiske og camp. Neste dag tenker jeg å komme meg til Vassviktjønna/Øvre Roasten, evt. Roastbua, og campe i dette området. Deretter ser jeg for meg en tur til Grislehåen, for så å vende snuta tilbake igjen, men denne gangen på oversida (nordsida) av Roasten-vanna. Da blir det sannsynligvis å slå leir ved Nedre Roasten et sted. Videre blir det å gå T-stien mot Røvollen og fiskestien langs nordsiden av Røa tilbake til Røosbua/Femunden. Hvordan ser denne ruta ut mtp. varighet (5 dager)? Er det en grei rute med tanke på at jeg skal gå korte etapper/hyppige camper og fokusere på fisking? Hvordan er det å ta seg fra Svarttjønna til Vassviktjønna (myr/bekker/skog)? Er det noen som har gått langs sørsiden av Nedre Roasten og opp til Vassviktjønna? Eller er jeg bedre tjent med å gå stien opp mot Røvoltjønnan, og følge stien mellom Abbortjønna og Skogtjønna ned til Roasten? Noen andre tips på ruta jeg har sett for meg? Alle tips mottas med stor takk! P.S. Legger ved en link til ruta som jeg har sett for meg: http://kart.gulesider.no/m/IQ8D9
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.