Jump to content

eifu

Aktiv medlem
 • Posts

  114
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

eifu last won the day on August 29 2016

eifu had the most liked content!

About eifu

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

eifu's Achievements

 1. Vi bruker vanlig bamseunderlag, mrn vi har også med en skummatte (lekematte) som dekker hele teltet. Beskytter teltet, sørger fo at det er underlag overalt og er gøy å leke på. Oppblåsbare liggeunderlag er svært populære til lek, men de ramler fort av🤪
 2. @Rogavel nei, dessverre. Kjøpte min direkte fra Haglofs for en del år tilbake.. men jeg er veldig fornøyd med buksa. Ser ikke ut som den nye modellen har glidelås helt opp: [Hidden Content]?
 3. Haglofs LIM skallbukse hadde i hvertfall full glidelås på de gamle modellene
 4. Arteryx Alpha SV var mitt valg. Brukes sommer og vinter, men den blir nok litt mye på de varmeste dagene. Koster desverre skjorta😔
 5. Forsvaret bruker feltrasjon (FR). Den består som dere sikkert vet av Real turmat. Det finnes tre varianter, en vanlig, en arktisk og en for tropisk klima og ca 24 forskjellige menyer. Stort sett er det tilleggsmaten som er forskjellig. De bruker også «Åpne spis» i enkelte tilfeller, en slags Fjordlands variant. USA bruker Meals ready to eat (MRE). De kommer i hvert fall i to varianter, en vanlig og en long range. Sistnevnte har ikke et hovedmåltis, men består kun av snacks. MRE består av en til to varm eller kaldretter. Det følger med et eget varmeelement som må tilsettes vann. Finnes i hvertfall i 18x3 menyer. Lite næring, mye emballasje. Maten er ikke frysetørret, så den veier mer og egner seg svært dårlig i kulde. Frankrike har en egen feltrasjon. Den kommer i esker og består av boksmat (tenk bogskinke på boks). En boks er en dagsrasjon, med frokoat, lunsj og middag. Følger med en esbit brenner, frokost gjerne som frokostblanding, lunsj og middag på boks. Tillegg er kjeks og fransk ost.
 6. Hadde det vært meg, tror jeg jeg hadde blitt misfornøyd. Etter å ha gjort reasearch er det bedre å bruke noen kroner ekstra på å få det man vil ha, i stedet for å kompromisse. Telt er en investering og skal brukes i mange år fremover, da bør man være fornøyd.
 7. Det går med vanlig våtservietter, men det blir mye søppel (som eventuelt må bæres eller brennes på bålet).
 8. Det blir ofte mer å dra på når man skal ha med unger, og desto viktigere å ikke ta med mer enn nødvendig. Jeg ville redusert undertøy og ullundertøy til ett sett. Et par sokker å gå i, et par sokker å hvile i. Gummistøvlene ville jeg lagt igjen hjemme (i hvertfall hvis du har et par tursko), du har med joggesko som er fint å ta på i "camp". Trenger du forstørrelsesglass eller kan du bruke kompasset? Når det gjelder tallerkener ville jeg tatt med en skål til hver og brukt den til alt, kanskje hatt med en foldekopp eller tilsvarende i tillegg. Se hva du trenger av sleiver, kan du bruke den ene til alt? Skift til ungene er allikevel kritisk, så der kan man ikke nødvendigvis spare. Personlig liker jeg å pakke i flere mindre vanntette pakkposer for å ha kontroll på alt utstyret.
 9. Finnemarka er jo et kjempe område. Flere av vannene der inne det er mulig å bade i og ikke nødvendigvis så langt å gå..
 10. Hei. Det er alltid stas med de første turene, og man trenger ikke all verdens av utstyr. Når det gjelder sovepose til de minste kan jeg anbefale Mammut Knott MTI. Den kan justeres i lengden og blir vel 140 cm. Til å starte med vil nok et vanlig liggeunderlag gjøre susen. Mammut Bamse Extreme eller Thermarest Ridgerest er solide og gode. Hvis du sliter med å sove kan du investere i et oppblåsbare liggeunderlag, her er både Exped, Thermarest og Sea to Summit veldig populære merker. Merk deg R-verdien som sier deg noe om isolasjonsevnen. Disse koster en del mer, men veier ikke mer enn skummattene. Telt er dyrt. Jeg anbefaler å kjøpe et billigere 3-4 mannstelt i starten som passer til 3 sesonger. For gode tilbud kan du se i Helsport Outlet (søk på nett), der har de utgående eller demomodeller til god pris. Invester i et skikkelig telt når dere virkelig har fått smaken og dere ser deres egne behov. Jeg regner med alt du finner ut at fortelt er greit, og jeg ville sterkt vurdert et 4 mannstelt etterhvert for å ha et telt som varer når ungene vokser. Av erfaring er det kjekt å kunne varme opp teltet med småbarn på tur. Gassbrennere er stort sett enklere enn multifuelbrennere, og Optimus Vega kan være et godt alternativ. Merk deg alt gass er dyrere i drift, men lettere enn annen drivstoff. I tillegg bør du ha en kjele som også kan brukes på bål. Har dere ambisjoner om å lage mat kan dere eventuelt skaffe dere et kjele sett, eller ta med hjemmefra. Ryggsekken er viktig. Du bør nok ha noe i sikte 70-90 liter, men desto større sekk, desto mer får plass og tyngre blir det. Osprey og Gregory har gode alternativer tilpasset kvinner. Osprey Xena 85 er et alternativ, men her anbefaler jeg å prøve sekken før kjøp. Til de største barna ville jeg sett på 30-40 liter, og kanskje noe mindre til de minste. Det er stas å bære egne soveposer eller egne klær. Mygg og knott er dessverre en del av turlivet. Thermascell har bærbare myggjagere som kan tas med på tur. Et refill konsept, så også dyrt i lengden. Ellers kan jeg anbefale å telte på plasser med noe vind og et stykke bort fra våtområder, da blir det ofte mindre av dem. Min erfaring er at ambisjonsnivået bør starte relativt rolig. Det vil si i varighet og lengde, men også aktiviteter man gjør underveis. Man trenger som du er inne på ikke å gå så langt for å komme seg ut! Ellers ønsker jeg dere lykke til med friluftslivet, håper jeg har klart å svare på noe av det du lurte på. Husk at forummedlemmer får 20% rabatt på fjellsport.no
 11. Du stiller flere spørsmål her, og det er ikke lett å gi noen gode råd uten å vite hva du skal bruke brenneren til, når du skal bruke den og hvordan (matlaging, varme, etc). Her har du en oversikt over de ulike drivstofftypene til turbruk: [Hidden Content] Håper det hjelper!
 12. Langvatnet i Østmarka er fint. Flere fine vann og teltplasser innover, mulighet for fisking. Enkel og kort tur fra Grønmo eller Skullerud. Pleier ikke være overbefolket der inne heller.. Går du for Langvatnet er det en kjempefin plass i nordvestre hjørne av vannet!
 13. Frihetsli, hvis jeg ikke tar helt feil..
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy