Gå til innhold
  • Bli medlem

magnus0404

Aktiv medlem
  • Innlegg

    83
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av magnus0404

  1. Hei!

    Går nå i 3. klasse og det er tid for særemne.

    Har veldig lyst til å ha tittelen: "Navn på norske fjell og fjellområder" (eller noe lignende). Er fortsatt litt i startfasen. Vet ikke om jeg får ha dette som tema enda..

    Mange navn i fjellheimen sier seg jo selv og det er lett å snakke om det, men allikevel trenger jeg noe med litt tyngde. (Blir litt kort og si: hø=flatt, tind=spiss..)

    Er det noen som vet om det finnes noe info om dette som det er litt mengde av? Enten internettsider, litteratur eller noe annet smart :)

    Takk for alle svar! :lol:

  2. Egentlig noe jeg har lurt på lenge, på toppen av mange topper så er det trestolper som er boltet fast i toppunktet. De er ofte bardunert fast med kjiler og vaiere. Hva er egentlig dette for noe?

    Kan det være brukt til noe målinger? De er forøvrig satt opp på ganske mange 2K topper og det er vel neppe for morroskyld? 8)

  3. Vel, nå kan ikke jeg skryte på meg å ha veldig stor breerfaring eller ha noen brekurs, men jeg var på leirvassbu i helga. Det var mye snø på breene enda! Snakket med flere og vi var enige om at breene var rimlig trygge enda, men 100% sikker kan man vel aldri være. Så lite til sprekker (men de kan jo være godt skjult..) Er kalde netter så om morgenen er det nok helt topp å gå på bre.

    Det hadde vært utrolig fint å gått på ski på breene fortsatt, men ulempen er relativ lange transport etapper. Stikker en uke i lavo til visdalen i morgen så da regner jeg med at vi får testet noen breer i løpet av uken.

    Vet ikke hvor mye til hjelp dette var men.

    magnus

  4. Jeg har også en etrex vista C. Den fungere utmerket! Er veldig fornøyd. Synes at de to AA-batteriene varer lenge.

    Eneste ulempen med den er at antennen kan være litt dårlig. Det hender at den mister dekninga gjennom jakkeforet. Men det skal vel være forbedret på de nye modellene, så da er jo ikke det noe problem.

  5. Jeg synes musikk i fjellet kan være greit noen ganger. Andre ganger er det deilig å bare nye stillheten:)

    Hvis man først har dratt med seg høytalere på en topp og musikken ikke forstyrrer noen, så tror jeg at jeg ville hørt på noe trance eller noe klassisk. Er jo ganske motsetninger, så hvorfor jeg hadde valgt de to sjangrene vet jeg ikke helt. Var bare det som fallt meg inn. Kanskje fordi begge minner litt om frihet..?

  6. 1) Aldri for seint å begynne å gå i fjellet! Erfaring kommer jo av seg selv etter vært. Et morsomt eksempel er en kamerat av faren min som nå er 43 år. Han hadde gått en del i fjellet fra hytte til hytte og standard DNT ruter en helg i året. Men i høst vinter ble han virkelig bitt av topptur basillen! Han sa det var utrolig synd han måtte bli 23 år før han fant ut at ”kro til kro” vandring (hytte til hytte) var mindre gøy enn topptur. Han har blitt meget ekstrem, kan ta en dagstur til Hurrungane for å få en god nedkjøring. Han hadde lite toppturerfaring i høst, men opparbeidet seg MYE kunnskap i våres/vinter. Det skal sies at han var en meget habilalpinist fra før og at han har vært mye ute!

    Det jeg ville fram til er at det aldri er for seint å begynne!:shock:

    2) Hm, godt spørsmål. Nå er jeg 18 og føler jeg har gått lenge i fjellet, ble jo dratt med av foreldre siden jeg var liten, men nå var det jo ikke småturer du spurte om. Lengre turer begynte jeg vel med når jeg var 15/16 år. Men det er av to grunner; var da foreldra mine gav slipp på meg og det var mer praktisk mulig å komme seg på fjellet (Transport, økonomi, erfaring osv.)

  7. Hei!

    Skulle til å bestille Ortlieb Aqua-Zoom fra amfibi.no, men så lom jeg til å se på målene (24x6x11 cm) ble plutselig litt usikker på om det passet til d80 kamera mitt. Er det noen som vet det?

    Greit å vite om det passer før man bestiller på nett :roll:

    Magnus

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.