Gå til innhold
  • Bli medlem

k92

Aktiv medlem
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av k92

  1. Nei, ikke enda. Ser ikke ut som at jeg har mulighet til å dra på tur før uke 35. Tenkte å pakke sekken ferdig i dag, så kan jeg dra så snart jeg har mulighet.
  2. Enig. Greit nok at produsenten skal ha lov til å tjene inn penger for tid/penger brukt på R&D, men man har da mulighet til å velge andre land enn Kina å produsere ting i, hvor det er mindre risiko for at varen blir kopiert. Sannsynligvis så vil fortjenesten de får ved å velge Kina veie opp for noe tapt salg pga. "piratkopier".
  3. Hadde tenkt å kjøpe dette selv, helt til jeg så at det var 26 dollar i fraktkostnader, da havner teltet på rett over 1000 kroner ferdig fortollet (hvis vi antar at det blir fortollet av Posten, og ikke DHL etc). Spørs om det ikke er verdt å betale 500 kroner mer for å få (5 års?) reklamasjonsrett med på kjøpet.
  4. Ligger noen tråder som handler om det her, blant annet en jeg startet (klikk). Tror det er lettere (og bedre!) at du lager en liste med ting du tror du får bruk for, så kan heller folk komme med innspill.
  5. Det er jo ganske mange vann i Nordmarka, bør man helst ikke drikke fra dem (uten å koke vannet først)?
  6. Den så veldig fin ut! Ikke feil at den er 2.5 kilo lettere enn sekken jeg har nå (Fjällräven Kajka 85 L) heller! Men jeg har kjøpestopp. "Takk for din ordre!"
  7. Five Ten Guide Tennie? Mid? GTX?
  8. @dedeSjekket prisen på Toro rett i koppen havregrøt (med tranebær osv) på REMA1000 i dag. De jukser jo så det synger med kiloprisen de oppgir! De oppgir kilopris på rundt 60 kroner, men det er etter at grøten er vannet ut! Så reell kilopris er 230 kroner. Grunnlaget er 17.60 kr (her jeg bor) for 76 gram. Da kjøper jeg heller REMA1000 God Start havregrøt til 103 kr/kg
  9. Hva er "sånne øl pølser"? Har de lang holdbarhet (utenfor kjøleskap) om sommeren? Greit nok at det sannsynligvis ikke har så mye å si på en såpass kort tid, men jeg liker best tanken på å teste matvarer som jeg vet kan brukes på lengre turer også. Står øverst på lista under sko/klær (men jeg vet at det er veldig lett å overse enkelte ting), hentet en pakke med hatt/myggnett-kombo for en liten time siden . Det var nytt for meg at DEET ikke nødvendigvis virker mot mygg i Nordmarka! Takk for infoen!
  10. Kanskje Hoka One One Tor Ultra Hi WP passer dine behov? Har ingen erfaring med denne skoen selv, altså (eller Hoka One-merket), men ser at den skoen får gode tilbakemeldinger.
  11. Synes denne metoden virker veldig lovende, virker å være godt utprøvet også! Forøvrig skrevet av en hovedinstruktør i sanitet/grensejeger.
  12. NH 2 cloud 210T Ser ut som samme telt som du har @Bragvin? Kommer på 725.15 kr levert (altså inkl. moms og fortollingsgebyr) ifølge Postens kalkulator, gitt at pakken sendes med Posten når den ankommer Norge, det vet jeg ikke om den gjør. Svært mye telt for pengene, høres det ut som? Tilbudet utgår om 2 dager. Edit: Trodde frakt var inkludert, det var det ikke. Totalprisen kommer da på 1000 kroner, altså bare 500 kr lavere enn det 123friluft selger det for.
  13. Suunto MC-2 Global/D/L kompass Sølvkroken hatt med myggnett Nikwax Nubuck impregneringspray Optimus Titanium long spoon (19 g, 21.5 cm) O'Tom Tick Twister KAI Pure Komachi 2 6 Inch Chef's Knife Diverse våtfluer for ørret, og noen tenkara fluer Har også handlet en del ting fra alloutdoor.co.uk. Svært lave priser og lave fraktkostnader. Er en del penger å spare sammenlignet med å kjøpe fra Norge (hvis man passer på 350-kronersgrensa, i hvert fall). Rabattkode save5 gir 5 % rabatt. MSR Alpine Fry pan MSR Groundhog kit, 6 stk (22.6 kr/stk inkludert frakt hvis man kjøper 2 "kits" á 6 stk!) S2S Drylite XS microfiberhåndkle Exped Shower Schnozzel MSR Hook Stake kit, 6 stk. Ikke så mange reviews på disse, men jeg tar sjansen. MSR Alpine dish brush/scraper
  14. Jeg synes fortsatt det høres potensielt glohett ut. Spesielt når T-comf er +6 grader. Edit: Merkelig at T-max ikke er oppgitt? Klarer ikke å finne den på nettsiden deres, eller vha Google.
  15. Er kanskje ikke så godt egnet til bruk om sommeren? Ser bare for meg at det kan være vanskelig å regulere temperaturen, daden ikke har en glidelås som går langs siden?
  16. Tusen takk! Vurderer (som nevnt i forrige post) å ta med noe mindre ull.
  17. Hei Skal snart legge ut på min første telttur. Jeg har sovet litt i telt tidligere, men da var det enten i hagen som barn, eller i forbindelse med bobilferie :). Tenkte å ta en 1-2 dagerstur i Nordmarka, for å få teste utstyr, sekk osv. Lurer på om noen av dere kan se over pakkelisten min, og se om det er noe jeg har glemt, eller evt. noe jeg absolutt ikke trenger å ta med? Mat har jeg ikke begynt å tenke så mye på enda, så bare ignorer den kategorien. https://lighterpack.com/r/9cxhd8 (hvis du foretrekker å åpne den i et eget vindu)
  18. Ser ut som at de bare selger klippfisk?
  19. k92

    Vann på tur

    Ah, jeg søkte bare på "Sawyer"+produktnavn.. Da fant jeg svært få treff fra Norge. Du satser på filter + koking da?
  20. k92

    Vann på tur

    Man får kjøpt Sawyer SP140 drikkeflaske med integrert 0.1 micron filter til 533 kr fra Amazon.com (frakt og moms+fortollingsgebyr inkludert). Men hvis du uansett tror at du må koke vannet (eller behandle det med kjemikalier), så er vel det ikke godt nok. Et annet alternativ er Sawyer SP191 til 1145 kr (frakt og moms+fortollingsgebyr inkludert). 0.02 Micron absolute hollow fiber membrane purifier Removes 99.997% of viruses, 99.99999% of bacteria, and 99.9999% of Protozoa/Cysts Beregnet for å kobles til en bøtte, så vet ikke hvor brukbart det er på en fjelltur.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.