Gå til innhold
  • Bli medlem

Kristina_P

Aktiv medlem
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Kristina_P

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Noen som har erfaring med Millet sine ryggsekker? Vurderer å kjøpe en Millet Venom 4S (http://www.millet-mountain.com/venom-4s-35-ld-women-blue-fast-hiking-backpack.html). Har fått anbefalt Millet, og denne sekken, av en bekjent og har også fått prøve hennes. Ikke gått langt med den eller prøvd den på tur, men den var veldig behagelig og virket solid. Minst like behagelig som diverse Osprey, Gregory og alt anne jeg har prøvd her og der. Den er tenkt brukt som dagstursekk på fjellturer, inkl trekking i Himalaya.
  2. Skal inverestere i ny(e) bukse(r) til fotturer, til bruk både i den norske fjellheimen og til en trekkingtur i Himalaya. Jeg går ikke noe særlig på ski så bruksområdet er hiking/trekking. Totalen må være vindtett, komfortabel (helst med stretch), pustende og vanntett. Jeg heller mot softshellbukse, med merino under når det blir kaldt, og en tynn goretex, type paclite, el lignende til å trekke over når det kommer regn (har sett på Bergans super lett). Alternativet er å skaffe meg en mer robust skallbukse og så bruke kun longs under den. Den må da ha gode luftemuligheter, da jeg ikke er veldig fan av å gå med klamme skallbukser i utrengsmål. Noen som har gode erfaringer å dele?
  3. Det er godt poeng ja. Muligens det må bli en Osprey likevel da. Tempest 30 el 40, Sirrus 36 eller Kyte 36.
  4. Skal ha en ny dagstursekk og har fått anbefalt Helsport sin Snota 36. Den skal brukes til alt fra å gå til og fra jobb til 14 dagers trek i Himalaya (ca 5-7 kg oppakning). Den må være god å bære over lang tid, og samtidig ha så liten som mulig egenvekt. Derfor heller jeg mot Snota 36 foran for eks en av Osprey sine (Sirrus eller Kyte). Snota 36 er ganske lett ifht mange andre jeg har sett på, og det fremstår også som veldig praktisk at man kan åpne den helt opp i fronten. Jeg har også god erfaring med Helsport-sekker fra tidligere. Noen jenter/damer som har erfaring med denne til lange fjellturer? Styrker og svaketer?
  5. Jeg skal på tur til Everest Basecamp (gruppetur) til våren, og har da fått beskjed om at jeg trenger en god sovepose for temperaturer ned mot -15 grader. Jeg er ganske uerfaren med soveposer generelt og varme soveposer spesielt, hvis vi en sjelden gang camper så er det iallfall ikke vinter, så det er stort sett bare forvirrende å lese de ulike produsentenes spesifikasjoner for komforttemp dame, komforttemp mann, pakkvolum, materiale etc etc... (Jeg er dame, men ikke spesielt frysepinn). Første krav er selvsagt at den må være varm nok (god søvn er en fordel uansett, og viktig for å minimere høydesyke såvidt jeg har lest). Pris: Jeg kommer trolig ikke til å få noe særlig bruk for den verken før eller siden, så jeg vil betale så lite som mulig. Regner med jeg derfor bør gå for noe syntetisk. Vi skal ikke bære bagasjen selv, det skal bærere/okser ta seg av. Vi skal heller ikke sove ute, men på (uoppvarmede) tehus, på skumgummimadrasser. Jeg tenker det kan være lurt å ha med et tynt aluminumsbelagt underlag for ekstra isolasjon oppå skumgummimadrassen, i tillegg til at jeg ser for meg at disse skumgummimadrassene sikkert kan være litt rå/fuktige. En annen ting er at jeg, siden jeg ikke er vant til å sove i sovepose, bør ha bittelitt plass til å bevege meg, ellers ser jeg for meg at det fort kan bli litt klaustrofobisk. Jeg planlegger å sove med ullundertøy, ullsokker, lue, evt fleecebukse og -jakke (og dunjakke hvis nødvendig), og å ha en flaske varmt vann med i posen om kvelden. Foreløpig så ser det ut til å ende på Tyin Exp Winter eller 5-seasons, eller Isbjørn Bjørnøya. Men hadde vært flott med noen tips fra folk som har brukt disse, evt vært på samme tur... Tips til andre gode kjøp...?
  6. Hei, jeg har planer om en tur til Himalaya og Everest basecamp ila 2017, organisert gruppereise. Jeg er ikke noen norsk klassisk fjellgeit eller spesielt fjellvant og har aldri vært verken på Trolltunga, Besseggen eller Galdhøpiggen, men jeg er vant til og liker både korte og lange og bratte turer opp og ned fra normale norske fjelltopper, og er i god form. Poenget er at jeg ikke har en bod hjemme med utstyr som egner seg for trekking i Himalaya, og jeg prøver nå å finne ut av hva jeg må anskaffe. Gode sko og sekk er selvsagt innlysende, og det har jeg. Men så må jeg har indre og mellomste og ytre lag, og er blitt anbefalt en hel mengde fancy greier, alt fra Icebreaker sitt undertøy i merinoull til Rab dunjakker. Har noen erfarene fjellfolk der ute tips til klær som er passende og gode nok for to ukers trekking i Himalaya, men som ikke koster en månedslønn...? Jeg skal selvsagt på ingen som helst måte spare meg til fant og kjøpe turutstyr på Europris, jeg vil gjøre alt for å mest ut av turen, men godt nok er ofte godt nok. Jeg vet bare ikke helt hva som er godt nok. Jeg trenger jo ikke kjøpe en dunjakke til 3700,- dersom en til 2200,- er god nok.... Europris sin til 499,- er selvsagt uaktuelt. You get my point... Jeg er klar over at jeg kan kjøpe mye billig (og dårlig?) i Nepal, men jeg vil helst ha det meste på plass før jeg drar. Tips mottas med takk!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.