Gå til innhold
  • Bli medlem

Trollhatten

Aktiv medlem
  • Innlegg

    139
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    4

Trollhatten vant dagen sist 16. juni 2023

Trollhatten hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

75 Good

Om Trollhatten

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Nylige profilbesøk

2 381 profilvisninger
  1. Pimpingen av teltet fortsetter.. 🙂 Sydd på borrelås i lufteluken i front av teltet, slik at det er mulig å feste en lett poncho med hunn-borrelås for å skjerme teltåpningen for regn/sol. (en slags vestibyle). Det er nå og mulig å lukke ventilasjonsluken helt/delvis igjen ved sterk snøføyke.. Sydd på en klaff foran lufteventilen i innerteltet for å stanse kaldt vinddrag i mot hodet. Denne kan åpnes/justeres med borrelås. Sydd på nye lufteventiler på hver side i innerteltet for å ha god ventilasjon når den andre ventilen er stengt. Det er Sømhuset AS i Oslo som har utført syingen. Anbefales !
  2. Har CS6 og Lightroom 4.1 på cd. Kjøpt og betalt kun én gang i 2012. Det var tider det!! Håper at de kan fungere i mange år fremover. Programmene kan dog ikke håndtere visse moderne filer som f.eks. CR2-filer. Disse filene må kjøres igjennom et DNG-converter program for å kunne brukes i programmene (dng-filer fungerer). Prisutviklingen på skytjenester er bekymringsfull. Det er stadig krav fra eierne i børsnoterte selskaper som presser på. Et eksempel er LogMeIn .com som 2010 var gratis, men har steget jevnt og trutt til ca. 1000 Euro i året for å fjernstyre 5 pc'er. Jeg sa opp abonnementet og gikk over til Chrome remote desktop - det er gratis.
  3. Helsport Trolltind Superlight 2 er et lett kuppeltelt som er lett å sette opp. Det rommer plass til en vandrer på 190 cm (på diagonalen). Som telt flest ligger man inne i en gul katakombe og ser ingenting av den flotte naturen på utsiden (eller grizzlyen som kommer i firsprang). Jeg liker å kikke ut, så jeg fikk en lokal båtkalesjemaker til å sy inn båtkalesjevinduer som har 0,4 mm tykkelse. Vekten økte kun med 195 gram og endte på en totalvekt på 1550 gram med stenger og alt. Det ble totalt 7 vinduer på ytter og innerduk. Det 7.ende vinduet ble sydd inn utenfor mesh-nett ventilen. Det går fint å se igjennom, pluss at man sparer noen gram på sy inn vindu på innerduken.. Vinduene er sydd inn med doble sømmer. Det kan og vurderes om de skal legges tynn dobbeltsidig tape mellom vindu og duk for ekstra vanntetthet. Når man pakker sammen teltet er trikset å legge alle vinduene oppå hverandre som en stabel med pannekaker, rulle sammen, og dytte inni teltposen. Da får ikke vinduene knekk. Hilsen fra Varangervidda!
  4. Samme her. Kan gå i mange timer, og når jeg kommer fram til leiren er jeg nesten ikke sulten/appetitt (selv om formen føles fin). Spiser bare en liten 60 grams nøttemix-pose + 100 grams sjokolade på en 8-9 timers marsj. Har ofte lurt på hva dette fenomenet skyldes..?
  5. Er det noen som selger teltstenger i karbon/kevlar?
  6. Kjenner til følelsen med å ikke trenge mer utstyr.. Så hva skal man sette av penger til da, jo: Nye reisemål og reiseutgifter, leiebil, transport, hotell, samt råd til å ta seg fri fra jobb ☺️
  7. Trenger man nøkkel til Svenske turisthytter? Tenker særlig på området i Jokkmokk / Sarek / Nordkalotten Takk for svar
  8. Bestilte hele settet jeg også Tips når du bestiller på nettet: Det står som valg av land enten USA eller Canada. Ikke huk av på noen av dem, men bare skriv inn "Norway" i ett ledig felt ovenfor.
  9. Det er forskjell på "behandling" og "redigering". Alle foto må behandles. Husk at alle bilder tas i utgangspunkt i raw-format. Når man skyter med lommekamera i jpeg-format blir bildet faktisk først tatt i raw-format, men blir behandlet automatisk i kameraet i løpet av et brøkdel av et sekund, i hht. noen parametere som er bestemt av Japanske ingeniører - og ender opp som jpeg-format. Tar du bilder i raw-format MÅ bildene behandles i etterkant i f.eks. photoshop. Overdrives denne "behandlingen", f.eks. ved å fjerne elementer i bildet, eller at man setter hue/saturation o.l. til max, bikker det over til at bildet er blitt "redigert", eller "photoshoppet" som det kalles på nynorsk
  10. Har ikke fått testet det enda - blir nok noen turer når snøen har kommet for fullt..
  11. Kjempekult! Blir spennende å følge
  12. Ser at Optimus Crux (på full guffe) bruker 90 min på en 230 grams boks.
  13. Genial vindskjerm dette. Kjøpte en på Biltema for en uke siden. Den tar lite plass sammenfoldet.
  14. Har nettopp mottatt Helsport Storsylen X-trem 2+ Er 190 cm, og liggelengden inne i teltet er godkjent, dvs. hvis jeg virkelig skal ha god liggelengde så ligger jeg på diagonalen. Å ligge som anvist på tegningen går også, men soveposen vil nok berøre innerduken. Løser problemet med å tre en halv søppelsekk over fotenden på soveposen.. Teltet veide på 3,5 kg på digitalvekten. I etterkant er det sydd inn vinduer (3 stk.) og da økte vekten til 3,9 kg. Teltet virker veldig solid - tåler en vinterstorm..
  15. Takk for tips, men har denne alu-folie..? Ser mer ut som gråfarge?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.