Gå til innhold
  • Bli medlem

Peterplys

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

15 Neutral

Om Peterplys

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Jeg tænker det er god stil at skrive hvorledes det her endte. Jeg fandt et bra kurs og var med en gruppe til et langredsområde i Rondane. Vældig fint, venabygdafjell. Jeg lærte følgende som begynner: 1. Det er vældig svært at stå på ski om en ikke har hat dem på føtterne før 2. Du bliver ikke bra nok på en uke til at kunne dra sikkert på tur alene. 3. At stå på ski med vintersæk stiller høye krav til balans og øker sandsynligheden for at falde samt gør det endda sværre at komme sig op igjen. 4. DET ER KJEMPE GØY AT STÅ PÅ SKI! I fremtiden ville jeg turde leje en hytte og gå på dagsturer alene, men jeg vil fortsat vente til jeg for mere skierfaring med at dra alene fra hytte til hytte. Dro på en tur alene ind i Vuludalen og gik rundt til Vuludalsbua, Eldåbu og Svabua på snesko. Kjempe fin tur.
  2. Jag vil sige at jag drar på tur i januar. Å det blir på fjellski Om jag så bara skal side på en hytte nære en vei og titte ut på stormen og gå på 50 meter korte dagsture. Jag trivs faktisk vældig fint med ensomheten i en lite hytte om det skulle bli til nogle uker uten godveir. Tar med en god bok og lidt kaffe ved siden af al sikkerhetsutstyret Jag skal ta fornuften med mig i alt som jag gør og inkludere alle de fine råd som jag har fåt her. Tusind takk.
  3. Det ser vældig gott ut PTG, tusind takk. Det var præcis en sådan anbefaling som jag hadde håbet at få. Jag tænker at leie en hytte i område der og gå på dagsture fra den og kanske kombinere med lite bua om vejret tillader det. Det er bra at holde sig nære vei. Jag har just skrevet den lokale fjellforening som er vældig hjælpsomme. Min utfordring er nu at finde en hytte nære vei som også gir adgang til bra dagsturer
  4. Jag er van på længere soloturer i høyfjellet med telt og primus, også i vældig kalt og blæsande vejr + snø + regn. Men jag er ikke van på vinterfjell og ski. Du har helt rett Radiosugge, det er lite mye på en gang. For mig vil det dog være et enklere at bo på bua/hytta i stedet for telt, och det som jag hadde tænkt var at bli på hytte et par dager og bli trygg med skia, sen dra til en ny hytte/bua når vejret var klart og gott (og vejrmeldingen god), og inte lengere end 10-12 km i flat terræn, helst med klare terræn mærker at navigere etter. Men et begynnerkurs ville så klart være optimalt, det vil jeg undersøke. Høyfjell er ikke heller et krav for mig, så længe landskabet er fint.
  5. Takk for alla de bra tips og forslag som er kommet! Om dere inte har reknat ut det så er jag dansk. Så hvor i norge er inte så vikgtigt for mig, mest viktigt er at landskabet og muligheter passer til en nybegynner. Ja, sør-norge ville så klart være at foretrække da det er flere lysa timer. Jag har ganske stor respekt for fjellet, og teltning var ikke tænkt som en turplan men mere som en sikkerhet om der skulle bli storm og jag inte finner veg til hytta. Om området er lite og der er ganske mange hytter da kan det kanske undværes... Jag hoppas at ovenstående kan kombineres med flot og vildmarksaktigt landskab Gausdal fjellet ser vældig fint ut.
  6. Jag har aldrig stået på ski i mit liv... Men jag er ganske van med fjellvandring forår-sommer-efterår. Jeg har kjøpt mit første par ski, Fischer E99 og ønsker at dra på tur i midt januar hvor jeg har to uker fri fra jobbet mit. Det kommer at bli en solo-tur. 1) Kan dere anbefale et turområde hvor der er ganske flat og ikkje så langt mellem hytterne? Gott for at øve sig at stå på fjellski. 2) Er det muligt at bli på en DNT hytte et par nætter og dra på dagsturer derifran? Tænkte kanske gjøre det de første 2-3 dager. Jag har lesat vældig mya om sikkerhet i vinterfjellet og tager med sneskovl og vintertelt, even om jeg skal bo på hytte.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.