Gå til innhold
 • Bli medlem

derp

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  116
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Omdømmeaktivitet

 1. Liker
  derp fikk poeng fra tubbs i Vondt i hoftene   
  Jeg hadde litt samme problemet i begynnelsen. Løsningen for meg er å blåse det helt opp og så slippe ut luft. Da får du en mer naturlig form når du ligger. Hvis den er helt oppblåst blir den for stiv og former seg ikke naturlig etter kroppen.
 2. Liker
  derp fikk poeng fra Heriks i Vondt i hoftene   
  Jeg hadde litt samme problemet i begynnelsen. Løsningen for meg er å blåse det helt opp og så slippe ut luft. Da får du en mer naturlig form når du ligger. Hvis den er helt oppblåst blir den for stiv og former seg ikke naturlig etter kroppen.
 3. Liker
  derp ga poeng til Terka i Folk som er mye på tur, hvordan får dere det til?   
  Litt mindre fleipete..men delvis relatert til mitt forrige innlegg, det handler om prioritering.
  Jeg hadde en del år 100+ skidager per år, i tillegg til ferie og fjellturer uten snø, samtidig full jobb. Hadde da en jobb og stilling hvor jeg jobbet mye når jeg jobbet, og samtidig kunne ta ut overtid i avspassering. Tid og penger ble da prioritert inn mot ski, toppturer, klatreturer, osv. Mine foreldre fikk beskjeden "dere ser meg når snøen har smeltet", og det er jo skimuligheter fra sen høst og ut i juni/juli. Resten av året var prioriteringen litt mindre hard.
  Med barn hjemme satte jeg ett år mål om å ha min 2 netter ute (med dem) pr måned sammen med dem, det gir min 24 netter i telt eller under åpen himmel. I tillegg kommer egne turer uten barn.  Det blir da selvsagt en del nærturer/lavterskelturer sammenlignet med det man har holdt på med tidligere. Men tur er tur, om man teller grovt.
  Utfordingen er lengre turer når hverdagen har forpliktelser. Da blir det helger, langhelger (avspassering inneklemte dager), osv. For min del rekker ikke ferien tiden barna har skolefri (barneskolen) en gang, da må det prioriteres (og barna tas med på en del friluftsrelatert).
  En annen utfordring andre er inne på er ansvar og forpliktelser som øker med tid i arbeidslivet som koster energi, eller som gjør at man er sliten når helga nærmer seg og gjør dørstokkmila stor. Jeg valgte etterhvert å gå bort fra karriere med økende personalansvar, og økonomisk resultatansvar til "ansatt" med leveranseansvar men null personalansvar eller økonomiansvar.  Det gav mer forutsigbarhet i arbeidstid og lokasjon, og mer overskudd inn mot helga. 
   
  På motsatt side av hverdagsnordmannen (om jeg kan definere meg selv som det), så kjenner jeg folk med jobb og barn som er på tur hver helg, får skvist inn turer i hytt og pine. Noen får det bare til, andre er utannet fjellfører i tillegg til vanlig jobb og jobber delvis med det. Andre har gått gradene i DNT og fører turer en del helger og får da dekket egen kostnad med turen. 
  Igjen, det handler om din prioritering av tid, penger, og andre valg.
 4. Liker
  derp ga poeng til tshansen i Den store hva ser du på youtube tråden   
  Noen ganger kommer man over gull. Dette var bare helt fantastis å se på. Virkelig flott skildret og fortalt. 
   
   
 5. Liker
  derp ga poeng til Kristian J. Vabø i Den store hva ser du på youtube tråden   
  Flott natur, bra filming og ikke så veldig mye prating, men musikk av den behagelige typen. Reiser flere steder i verden, som feks i videoen jeg har lagt ved her, til Hornstrandir på Island.
  I noen videoer forteller han om turen på slutten og gir diverse kjekk informasjon om ruten og info som gjelder området han har vært i, samt litt om utstyr som er brukt osv  
  "..an American filmmaker, hiker and minimalist" som han beskriver seg selv passer nok veldig bra, ikke masse fancy utstyr osv., men kun det nødvendige i lett sekk, en UL-pakker vil jeg nok kanskje si.

  Kan sterkt anbefale turvideoene!
   
 6. Liker
  derp ga poeng til Kristian J. Vabø i Den store hva ser du på youtube tråden   
  4t og 20 minutter film fra Jim Baird's 14 dagers padleeventyr i Yukon. Denne filmen ligger og inndelt i episoder på kanalens spillelister.

  Jim Baird er kjent fra Alone, der han og  broren vant sesong 4 ved å være ute i 75 dager. Og for de som har sett denne sesongen, vet at den var ganske brutal, da de ble plassert på Vancouver Island igjen, og den ene personen på laget måtte gå langt i villmarken for å finne fram til den andre personen som var plassert der de skulle være.
   
 7. Liker
  derp ga poeng til Fjellhauk i Hjelp til telt-valg for en nybegynner   
  Takk for mange gode innspill her! Jeg endte opp med å kjøpe Heldre vidde 3. 
  Vektforskjellen mellom 2 og 3-persons versjonen ser ut til å stamme fra ulik design, hvor 2-persons har fortelt på begge sider av teltet.

  Jeg er relativt uerfaren i teltenes verden, så jeg har ikke så veldig mye å sammenligne teltet med, men mitt førsteinntrykk er svært positivt. Jeg har satt det opp en gang inne, og prøvd det noen timer i fjellet
  Teltet var lett og grei pakkestørrelse på. Det settes først opp med footprint i bunn, før teltstangen (det er bare én) monteres. Innerteltet hektes så på stangen fra undersiden, og ytterteltet legges over til sist. Ytterteltet klipses ned i footprinten, eller i innerteltet (du kan velge) i 4 hjørner. Deretter kan man dra i stroppen for å stramme (som man ville gjort på en sekk).

  Jeg er spesielt fornøyd med hvor høyt teltet var på innsiden (120cm) gjør det enkelt for en gjennomsnittlig høy mann å sitte oppreist, lage mat eller skifte klær. som 3-personstelt flest ville jeg ikke anbefale å sove 3 personer der, med mindre man var SVÆRT gode venner  men til 2 virker det perfekt
  Det var ikke mye vind å skryte av når jeg testet teltet, men med barduner og alle teltplugger godt festet tror jeg det hadde taklet en del. 8. Liker
  derp fikk poeng fra Martin HJ i Drittlei istepulver   
  Støtter brustablette for litt variasjon. Selv brukt disse 
  (Logg inn for å se skjult innhold)

  Forskjellige smaker, men alle er veldig gode.
 9. Liker
  derp fikk poeng fra Lars Stenseth i hytte til hytte håpløst til sommern?   
  Hentet fra facebook 16.mai "Noen lurte på om reglene vi delte i går også gjelder for betjente hytter! Dagsbesøk vil være mulig på enkelte betjente hytter, men hør med hytta før du tar turen. "
  Så virker som det varierer fra hytte til hytte.

  Fra kommentarfeltet: "Får vi i telt kjøpe mat?"
  "På betjente hytter, ja, på selv og ubetjente er det kun de som booker rom som kan benytte seg av matvarelageret.
  Hilsen Ingvild/DNT"
 10. Liker
  derp fikk poeng fra magnum_mauser i Forslag til mat som fungerer som energiboost   
  Kjøpte meg disse på butikken som har ganske mye kcal i seg pr 100g. Hele er på 255g. Sammen med noe pålegg da så har du ei god dose mat.
  Energi: 2298 kJ (555 kcal pr 100g)
  Fett: 40,7 g
  Mettet fett: 5,4 g
  Umettet fett: 35,3 g
  Karbohydrater: 15,5 g
  Sukker: 1,4 g
  Fiber: 14,1 g
  Protein: 24,6 g
  Salt: 1,5 g


  Ellers anbefaler jeg min egen oppskrift på energibarer - Godt og enkelt på tur, med mye energi pr gram.
   
 11. Liker
  derp ga poeng til TR i Hardangervidda 2020   
  Hadlaskar-Stavali er lettgått og veldig fint. Bildet er tatt i retning nordvest, omtrent ved Skinfjellet. Gled dere.

 12. Liker
  derp fikk poeng fra Kjetil E. i Hardangervidda 2020   
  Ser litt an hvordan det blir med DNT hyttene og snøsmeltinga, men foreløpig så er målet Finse-Haukeliseter 13 juli.

 13. Liker
  derp fikk poeng fra Weedle i Tips til en nybegynner søkes!   
  Mitt første telt var Trysil 2 og for to år siden kjøpte jeg Selewa LiteTrek 2. Ikke hatt noe problemer med noen av dem egentlig. Veldig greie førstegangstelt. 
  Selewan overlevde fint Hardangervidda i ganske sterk vind noen dager. Har dog ikke 'amerikansk oppsett' da. 

  Friluftsliv er mye prøving og feiling. Best er rett og slett barer kaste seg ut i det og så finner man fort ut av hva man liker og trenger av utstyr og opplevelser. Du lære fort å pakke sekk etter et par turer. Learning by doing!

  Angående farlige dyr så er det ingenting eller svært lite å bekymre seg over generelt i norge. Bjørn finnes kun på et fåtall geografiske områder i norge, hovedsakelig i de fem avgrensende områdene Pasvik, Anárjohka, indre Troms, østlige Nord-Trøndelag og østlige Hedmark. Moskus er stortsett kun på Dovre. Elg er det jo overalt. Kan være skumle om man plutselig møter på en, men relativt ufarlig. 
 14. Takk
  derp fikk poeng fra Annajoh i Fjellturer (relativt) nære Oslo   
  Er jo egentlig bare å dra opp et kart f.eks www.ut.no/kart og se etter fjell. Du kommer ganske langt på 3-6 timer fra Oslo. Kun 2.5t til Rjukan fra Oslo, da har du både gaustatoppen og hardangervidda. Blefjell, Lifjell, Norefjell, Vassfaret er alle (relativt) nært Oslo.
 15. Liker
  derp fikk poeng fra Hc.b i Status is Nordmarka nord   
  Et godt tips er å søke på de plassene du vil sjekke eller områder rundt på instagram og se på 'nylig' innlegg. Vurderer selv en tur i nordmarka 1.mai og følger med på denne måten. 

  (Logg inn for å se skjult innhold)

  (Logg inn for å se skjult innhold)
 16. Liker
  derp fikk poeng fra Kjetil E. i Norge på tvers   

  (Logg inn for å se skjult innhold)

  Lagde denne ruta selv for noen år siden. Femundsmarka til volda. Ble aldri noe på tvers tur, men har gått Femund - Alvdal på sommeren og Alvdal - Otta på ski. Var to fantastisk fine turer.
  Hele ruta går stortsett på DNT-ruter. Kan sikkert kuttes litt ned ved å gå over reinheimen og ikke over dovre. Var ingen stier merka i reinheimen når vi lagde ruta og følte oss mest trygge med dnt-stier da vi hadde null erfaring på tur.
 17. Liker
  derp ga poeng til sinje i Den store hva ser du på youtube tråden   
  Jeg har endelig tatt mot til meg å starte egen youtube kanal med fokus på turer og ekspedisjoner. Jeg har hatt evig mange unnskyldninger de siste to årene for ikke å starte, og jeg har alltid vært redd for at det hele ikke skulle bli bra nok. Nå mener jeg derimot at kunnskapene og erfaringene er mere en gode nok til å starte dette eventyret så her er vi!  Planen er å legge ut to filmer i måneden fremover, så ønsker du å ta del i denne reisen er det bare å sjekke ut kanelen og abonnere så du ikke går glipp av noe 😉  Under ligger en liten introduksjon av kanalen og det som er første filmen for kanalen.
   
   
 18. Liker
  derp ga poeng til Isak Knutsen i Den store hva ser du på youtube tråden   
  Tenkte å informere om at jeg har premiere på første episode av serien "Landet på langs" på
  (Logg inn for å se skjult innhold)
  nå til fredag (07.02.2020). Traileren nedenfor gir noen smakebiter av hva som kommer. Det har også blitt laget TV-program fra serien (Villmark Uten Voksne) som har blitt sendt på TV 2 og (Logg inn for å se skjult innhold)
  . Likevel er disse episodene som gikk på TV veldig korte, så serien som nå kommer vil inneholde lenger episoder som gir et skikkelig innblikk i hverdagen på ekspedisjon. Alt fra vandring i alt mulig terreng i alt av vær, fisking i skogen og på vidda, pakking og trening, maten vi spiser på tur, hvordan vi orienterer osv. Gleder meg til å vise, så kan alle som vil se helt gratis;) Abonner gjerne på (Logg inn for å se skjult innhold)
  og skru på varsler så du ikke går glipp av episodene som kommer hver fredag fremover;)  
 19. Liker
  derp fikk poeng fra varmtvann i Hva har du kjøpt nå!   
  Masse salg på Fjellsport.no så klinka til med en Mountain Hardware skalljakke til 999,-, satt ned fra 2499!
  Vært på jakt etter en skalljakke en stund nå så passet bra.
 20. Liker
  derp ga poeng til Aurivillii i hundene deres i bilder   
  Min gode trurvenninne, Akita.  21. Liker
  derp fikk poeng fra larserikm i Hjemmelaget energibombe   
  Jeg har nevnt disse på forumet før, men ettersom de har blitt fast inventar på de fleste av turene mine følte jeg de fortjente en egen post.
  Hjemmelaget energibarer er utrolig gode og enkle å lage. 

  Oppskriften
  3 egg
  150 g brunt sukker(hvitt funker fint også)
  200 g Bjørns store havregryn
  80g tranebær
  80g mango
  50 g hasselnøtter
  50 g valnøtter
  200 g mørk kokesjokolade
  En dæsj honning
  En dæsj sesam frø
  En dæsj salt

  Fremgangsmåte
  Varm ovnen til 175 grader
  Bland sammen egg og sukker i en bolle
  Hakk opp hasselnøttene, valnøttene og sjokolade i små biter. Bruk gjerne en blender.
  Ta nøttene, sjokoladen,  tørka frukt og havregrynen i en stor bolle sammen med egg og sukker blandingen, rør godt.
  Smør en ildfastform og hell over blandingen. Prøv å smør blandingen utover til den har så jevn tykkelse som mulig over hele formen. Mine barer er ca 1-1,5 cm høye. Tilpass etter ønske.
  Energibarene stekes i 25 minutter
  La blandingen kjøles ned i noen timer før de kuttes opp i passende størrelse. Putt gjerne i kjøleskapet noen timer før du deler opp.

  Jeg plotta ingrediensene inn i en
  (Logg inn for å se skjult innhold)
   som kom tilbake med dette. Den hadde ikke tørket mango og tranebær på lista, så måtte finne det selv, men til sammen så utgjør hele batchen 4500 kcal, med ca 450 kcal per bar, på ca 115g per bar.


 22. Liker
  derp fikk poeng fra AK74 i Hjemmelaget energibombe   
  Jeg har nevnt disse på forumet før, men ettersom de har blitt fast inventar på de fleste av turene mine følte jeg de fortjente en egen post.
  Hjemmelaget energibarer er utrolig gode og enkle å lage. 

  Oppskriften
  3 egg
  150 g brunt sukker(hvitt funker fint også)
  200 g Bjørns store havregryn
  80g tranebær
  80g mango
  50 g hasselnøtter
  50 g valnøtter
  200 g mørk kokesjokolade
  En dæsj honning
  En dæsj sesam frø
  En dæsj salt

  Fremgangsmåte
  Varm ovnen til 175 grader
  Bland sammen egg og sukker i en bolle
  Hakk opp hasselnøttene, valnøttene og sjokolade i små biter. Bruk gjerne en blender.
  Ta nøttene, sjokoladen,  tørka frukt og havregrynen i en stor bolle sammen med egg og sukker blandingen, rør godt.
  Smør en ildfastform og hell over blandingen. Prøv å smør blandingen utover til den har så jevn tykkelse som mulig over hele formen. Mine barer er ca 1-1,5 cm høye. Tilpass etter ønske.
  Energibarene stekes i 25 minutter
  La blandingen kjøles ned i noen timer før de kuttes opp i passende størrelse. Putt gjerne i kjøleskapet noen timer før du deler opp.

  Jeg plotta ingrediensene inn i en
  (Logg inn for å se skjult innhold)
   som kom tilbake med dette. Den hadde ikke tørket mango og tranebær på lista, så måtte finne det selv, men til sammen så utgjør hele batchen 4500 kcal, med ca 450 kcal per bar, på ca 115g per bar.


 23. Liker
  derp ga poeng til Thomas E i Lette tursko som tåler vann og tørker fort   
  Kommer an på hva du mener med "tåler vann". Det meste av tursko tåler vann, men hvis jeg antar du mener vanntette tursko så kan jeg si med en gang at du ikke får noen vanntette tursko som tørker fort. Til den bruken du skisserer ville jeg gått for noen terrengløpesko som puster godt og ikke er vanntette. Stikk innom XXL og fortell dem at du vil ha ikke-vanntette terrengløpesko og prøv ut hva som passer din fot. 
  Sko med gore-tex puster dårlig og hvor vanntette de er kan diskuteres. Skal du ha ordentlig vanntette tursko må du fort opp i mer kraftige saker som ikke akkurat skriker regnskog slik jeg ser det.
 24. Liker
  derp ga poeng til Eksilbergenseren i Lette tursko som tåler vann og tørker fort   
  Snublet over denne på intersport i går: 

  XXL var lettere forvilet når de måtte gi meg 400 kroner på prisløftet sitt. De mente at 789 som de tar allerede er alt for billig. 
  Om disse passer gjør du altså et kupp. De er svært lette, tørker fort, men er på ingen måte vanntett. 
 25. Liker
  derp fikk poeng fra G. i Hjemmelaget energibombe   
  Jeg har nevnt disse på forumet før, men ettersom de har blitt fast inventar på de fleste av turene mine følte jeg de fortjente en egen post.
  Hjemmelaget energibarer er utrolig gode og enkle å lage. 

  Oppskriften
  3 egg
  150 g brunt sukker(hvitt funker fint også)
  200 g Bjørns store havregryn
  80g tranebær
  80g mango
  50 g hasselnøtter
  50 g valnøtter
  200 g mørk kokesjokolade
  En dæsj honning
  En dæsj sesam frø
  En dæsj salt

  Fremgangsmåte
  Varm ovnen til 175 grader
  Bland sammen egg og sukker i en bolle
  Hakk opp hasselnøttene, valnøttene og sjokolade i små biter. Bruk gjerne en blender.
  Ta nøttene, sjokoladen,  tørka frukt og havregrynen i en stor bolle sammen med egg og sukker blandingen, rør godt.
  Smør en ildfastform og hell over blandingen. Prøv å smør blandingen utover til den har så jevn tykkelse som mulig over hele formen. Mine barer er ca 1-1,5 cm høye. Tilpass etter ønske.
  Energibarene stekes i 25 minutter
  La blandingen kjøles ned i noen timer før de kuttes opp i passende størrelse. Putt gjerne i kjøleskapet noen timer før du deler opp.

  Jeg plotta ingrediensene inn i en
  (Logg inn for å se skjult innhold)
   som kom tilbake med dette. Den hadde ikke tørket mango og tranebær på lista, så måtte finne det selv, men til sammen så utgjør hele batchen 4500 kcal, med ca 450 kcal per bar, på ca 115g per bar.


×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.