Gå til innhold
  • Bli medlem

derp

Aktiv medlem
  • Innlegg

    131
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av derp

  1. Her var det masse gode valg, takker!
  2. Den store hva ser du på youtube tråden har ganske mye bra!
  3. Ahh, okay. Har ikke satt meg så nøye inn i det. Bare sett at utenlandske nettsider reklamerer med X antall UPF, og så ikke det hos de norske. Men så lenge det dekker kroppen så regner jeg med det skal funke godt nok for min bruk. Tanken er å bruke det på en lang sykkeltur sydover over flere uker, så vil gjerne unngå stekende sol i mange timer/dager i strekk 😄
  4. Ja det var den Abisko Sun hoodie'n jeg også fant, men som du sier, den er syntetisk. Northern Playground har en hoodie i merino ull som jeg vurderer. Riktig nok ingen UV beskyttelse i den, men den dekker jo kroppen. I verste fall får jeg bestille en Patagonia en fra EU.
  5. Har kikket en del på sun hoodies på nett, men finner svært få(så si ingen) norske butikker som selger dette. Kalles det noe annet eller er det bare ikke et marked for sånt her? https://www.patagonia.com/shop/collections/sun-protection-clothing
  6. derp

    Bikepacking

    Litt sent svar her, men endte faktisk opp med en White GX sykkel! Kun fått prøvd den på 2 "lengre" turer, men veldig fornøyd så langt. Håper å få prøvd bikepacking på et eller annet tidspunkt.
  7. derp

    Bikepacking

    Har lenge hatt lyst til å prøve ut bikepacking, men nysgjerrig på hvor mye man må ut med. Noen som har peiling på ca pris man ligger på for alt av bagger, oppsett, reservedeler, verktøy, gps etc? Alt av turutstyr har jeg fra før. Sett på gravelbikes i 10-20k sjiktet, men blir vel fort en 10k+ i utstyr i tillegg?
  8. Ingen som har nevnt Viking Warmpeace ennå? Kjøpte meg en Viking 600 selv og veldig fornøyd. Fås i forskjellige lengder og regular/wide. Lite volum, liten vekt og god pris. https://www.hektapatur.no/vare-merker/warmpeace/soveposer
  9. Høres ut som det du trenger er https://ridewithgps.com/ Kan tegne løyper på stier/veier, eller frihånd. Veldig rett frem og enkelt etter min mening. Akkurat samme system som gamle lommekjent.no, for de som er kjent med det. Så kan du eksportere løypa til GPS for å bruke under turen.
  10. God episode sammenlignet med forrige. Og for et sted! Ble helt forelsket i området og vil definitivt se på mulighetene for å ta en tur dit. Skal ikke spoile for de som ikke har sett episode ennå.
  11. Gjert Ingebrigtsen må være den verste gjesten. For en kjip og negativ fyr. Synd når man ser omgivelsene og synd på Lars.
  12. Studert friluftsliv i Bø, så vært noen turer på lifjell! Veldig fint område. Kan være greit å huske at det egentlig er ganske lite fjell. 7 dager på lifjell er mye med mindre du legger en lang rundtur rute. Hvis vi er litt konservative og sier 2km/timen, så vil du gå 1mil på 5 timer. Går du 3km/timen er du oppe i 1.5mil på 5 timer. Fjellet er også relativt lettgått. Ellers er jeg enig med de andre her at sør-øst og østsiden er absolutt fantastiske plasser.
  13. Ikke kjent i området, men anbefaler å ta en kikk på http://www.senorge.no/ - sorter etter snødybde https://www.instagram.com/explore/tags/trollheimen/ - se på nyeste https://www.tt.no/webkamera/ Ikke lenge til mai og med mindre det blir kjempe varmt så ser det ut som det vil være en del snø der fortsatt.
  14. Jeg tror dessverre det ikke er mulig å krysse over. Hvertfall ikke før Litlos. Hadde samme problemet da jeg planla tur i samme området. Tok kontakt med Mogen og grunneiere der oppe, de sa det ikke var mulig. Endte opp med å gå Mogen-Rjukan istedet.
  15. Ville nok bare følgt med på www.senorge.no (velg snødybde) og sett når det nærmere seg avreise. Skrim er vel det som ser mest aktuelt ut. Lifjell har fortsatt en del snø. Går også an å google <sted> + kamera/cam og finne livecams fra en del steder.
  16. Jeg hadde litt samme problemet i begynnelsen. Løsningen for meg er å blåse det helt opp og så slippe ut luft. Da får du en mer naturlig form når du ligger. Hvis den er helt oppblåst blir den for stiv og former seg ikke naturlig etter kroppen.
  17. Hei, Har spart litt i det siste for å kjøpe nytt telt og soverpose til sommeren. I tillegg til å få en bonus på jobb og litt igjen på skatten så ble det brått mulighet for å kjøpe nytt telt. Jeg kjøper sjeldent nytt utstyr, men har hatt øynene på et Helsport Fjellhiemen Superlight 2 camp. (Ikke fra den siden riktig nok, alt for dyrt). Grunnen til at jeg liker det er lav vekt og stort fortelt. Bruker for øyeblikket Salewa Litetrek 2, men det har et ikke-eksisterende fortelt. Føler jeg har vært heldig så langt at jeg aldri har hatt skikkelig drittvær på noen turer med Salewan. Vil gjerne ha mulighet til å kunne lage mat i forteltet hvis det skulle være skikkelig ruskevær. Liker meg best på fjellet/vidda så der det stort sett kommer til å brukes. Men jeg er veldig åpen for pros and cons med dette, og evt anbefaler til andre telt.
  18. derp

    Sommeren 2021

    Tenkte å høre litt hva folk tenker og hvordan planer dere har for fjellturer sommeren 2021. Jeg har lenge hatt lyst til å gå Finse-Haukeliseter, men droppet i fjor mye pga alt styret som ble/var rundt hvorvidt hyttene var åpne eller ikke. Når det kom meldinger at dagsbesøk ikke var mulig var det spikern i kista for min del. For dere som var på fjellet i fjor, hvordan funka det? Tenker dere det vil være samme i år? Har lyst til å gjenoppta denne turen. Tenker uansett å telte, men kjekt å kunne dra på hyttene for mat og tilfelle noe skulle skje eller været blir dårlig.
  19. Da jeg var student hadde jeg masser av tid til overs til å dra på turer. For litt over 2 år siden flytta jeg til Oslo for å jobbe og siden det har jeg fått vært alt for lite på tur. Brukt mye av de to siste årene på å klatre meg oppover karrierestigen. Trives forsåvidt i jobben, men merker jeg lengter etter mer friluftsliv. Med 5 uker ferie er det ofte vanskelig å balansere det å endelig kunne slappe av og roe ned, besøke venner og familie og skulle ta en etterlengtet langtur på vidda. Så dere som får kabalen til å gå opp, noen tips til en som trenger litt hjelp?
  20. Kan ikke si jeg har merket noe til at det er lite stier. Sammenlignet med ut.no kartet så har de alle de samme stiene og mer. Siste der skjønner jeg ikke helt? Jeg har brukt lommekjent mye og nå ridewithgps litt og jeg klarer ikke finne noe forskjell i bruken på de. Du har jo akkurat samme sti-lage funksjonen som lommekjent har. Følg sti og streke opp selv fungerer på akkurat samme måte.
  21. Det er jo samme verktøyet som lommekjent brukte, så de er helt identiske. Så alt man kunne gjøre på lommekjent kan du gjøre her, bare med ennå mer funksjonalitet. Ser du i høyre hjørnet har du flere kart å velge mellom, her kommer alt av stier frem, som vist under på bildet også. OSM outdoor er den jeg syns funker best til turplanlegging. Så du har mye mer stats, informasjon, funksjonalitet etc. Merker også at den er mye mer responsiv og kjapp enn lommekjent var.
  22. Ble nysgjerrig på hva du legger i dette? Laget meg et par ruter i ridewithgps og syns den er mye bedre enn det lommekjent var.
  23. Vurderer å kjøpe meg en Fenix eller Instinct, men hvordan funker de på lengre turer som 5-10 dager? Ser at noen av de skriver at de har 40 timer levertid på absolutt minimum tracking med UltraTrac.
  24. De er begge fine sekker, ingen tvil om det. Kunne godt tenkt meg en Recon selv, men er virkelig behovet der? Greit du kan få de til en god pris, men hva er formålet og bruksområdene dine? Selv føler jeg at 120L+ er i en klasse for seg selv og dermed også litt snevert bruksområde for en gjennomsnittlig friluftsperson. Du trenger ikke Recon eller Para for å kunne bære 20-25kg. Skal du over dette så kanskje du trenger det, men hvor ofte går man på tur med 30kg? Jeg har vært på turer på 5-7-10 dager med min trollhetta 95L og klart seg ganske bra den. Hvis det ikke er noen veldig spesifikk grunn til at du ønsker 120L+ og faktisk skal bruke den mye i det sjiktet så er det kanskje litt overkill? Å dra på korte turer med en 125L som veier 4.5kg er litt i overkant for min del. Osprey Xenith 105L veier 2.5kg og dekker sikkert de aller fleste behovene. 100L klassen har nok av brukbare sekker imo.
  25. Støtter brustablette for litt variasjon. Selv brukt disse https://bikeshop.no/powerbar/power032/powerbar-5-electrolytes-tabletter-raspberry Forskjellige smaker, men alle er veldig gode.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.