Gå til innhold
  • Bli medlem

derp

Aktiv medlem
  • Innlegg

    131
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av derp

  1. aico skrev (20 minutter siden):

    Stemmer det, jeg vurderte NP mot Outdoor vitals. Vil jo helst støtte norske merker og handle lokalt, men OV er tynnere og kommer i tilsynelatende lysere fargevariant - og jeg foretrekker begge deler mtp. å holde temperaturen nede.

    Ingen UV-beskyttelse blir feil, den er bare ikke oppgitt (vurdert/testet). Men det var kanskje det du mente? Både ull og polyester absorberer UV godt, så beskyttelsen er der. Polyester er menneskeskapt og kan produseres med veldig jevn kvalitet med tilsvarende repeterbar UPF. Ull vil ha mye større naturlig variasjon og det er vanskelig å få en repeterbar UPF. Jeg tipper det er mye av grunnen til at mange ikke oppgir UPF på ullplagg selv om de er utformet for å gi god dekning mot sola. 

    Abisko har heller ikke en oppgitt UPF, noe som er litt merkelig mtp. at det er 100% polyester, men det er først og fremst designet som gjør den til en sun hoodie og ikke det spesifikke tallet på solbeskyttelsen. For bruk i Norge ser jeg ikke på høy UPF som viktig, heller motsatt. UV i riktig doser er sunt og med den korte sommeren vi har her på berget er det fint om det slipper gjennom litt. For langvarig bruk på veldig solrike plasser blir høy og forutsigbar UPF viktigere.

    Ahh, okay. Har ikke satt meg så nøye inn i det. Bare sett at utenlandske nettsider reklamerer med X antall UPF, og så ikke det hos de norske. Men så lenge det dekker kroppen så regner jeg med det skal funke godt nok for min bruk. Tanken er å bruke det på en lang sykkeltur sydover over flere uker, så vil gjerne unngå stekende sol i mange timer/dager i strekk 😄

    • Liker 1
  2. aico skrev (1 time siden):

    Jeg har vært ut i samme ærend. Kjøpte noen fra Fjellsport (trudde jeg iaf) men finner ikke igjen ordren, så da blir det vanskelig å huske hvilke modeller dette var. 
    Begge ble returnert da jeg syntes det var for mye stretch og generelt veldig klam og syntetisk følelse.

    Bestilte deretter en Fjällräven Abisko sun hoodie som jeg er veldig fornøyd med. Denne er akkurat som jeg vil ha en sun hoodie. 
    Eneste ulempen med Abisko er at den er 100% syntetisk, som gjør at den vil stinke brukbart etter en stund. Dette er ikke en feil, men bare sånn det er med syntetisk. Fordelene veier som regel opp for ulempene, men noen ganger ønsker en å ha litt kontroll på lukt, så jeg har nylig bestilt en Outdoor vitals Tern ultralight merino hoodie som bør dukke opp i neste uke eller deromkring (i god tid før sola blir ett problem her i trøndelag iaf).

    Som du nevner, nesten ingen har noe særlig utvalg av slike klær, men jeg trur markedet for slikt her på berget er undervurdert av bransjen. 
    Jeg foretrekker iaf nesten alltid å dra på en sun hoodie framfor å kline meg inn i solkrem.

    Ja det var den Abisko Sun hoodie'n jeg også fant, men som du sier, den er syntetisk. Northern Playground har en hoodie i merino ull som jeg vurderer. Riktig nok ingen UV beskyttelse i den, men den dekker jo kroppen. I verste fall får jeg bestille en Patagonia en fra EU.

  3. rayun skrev (På 13.5.2023 den 23.06):

    Nå vet jeg ikke om du har sykkel fra før @derp, men det meste kan brukes. Om du likevel sikter mot en "ny" grussykkel så kan du sjekke FINN og se om det dukker opp noe interessant. Vær litt obs på at en del av syklene som legges ut kanskje er litt optimistisk priset.  

    Tenker du helt nytt får du neppe noe bedre for pengene pr i dag, enn White GX Ltd satt opp med GRX400 til 13.999,- blanke kroner.  

    Litt sent svar her, men endte faktisk opp med en White GX sykkel! Kun fått prøvd den på 2 "lengre" turer, men veldig fornøyd så langt. 
    Håper å få prøvd bikepacking på et eller annet tidspunkt.

    • Liker 1
  4. Har lenge hatt lyst til å prøve ut bikepacking, men nysgjerrig på hvor mye man må ut med. Noen som har peiling på ca pris man ligger på for alt av bagger, oppsett, reservedeler, verktøy, gps etc? Alt av turutstyr har jeg fra før. 

    Sett på gravelbikes i 10-20k sjiktet, men blir vel fort en 10k+ i utstyr i tillegg?

  5. Studert friluftsliv i Bø, så vært noen turer på lifjell! Veldig fint område. Kan være greit å huske at det egentlig er ganske lite fjell. 7 dager på lifjell er mye med mindre du legger en lang rundtur rute. Hvis vi er litt konservative og sier 2km/timen, så vil du gå 1mil på 5 timer. Går du 3km/timen er du oppe i 1.5mil på 5 timer. Fjellet er også relativt lettgått.

    Ellers er jeg enig med de andre her at sør-øst og østsiden er absolutt fantastiske plasser.

  6. Jeg tror dessverre det ikke er mulig å krysse over. Hvertfall ikke før Litlos. Hadde samme problemet da jeg planla tur i samme området. Tok kontakt med Mogen og grunneiere der oppe, de sa det ikke var mulig.
    Endte opp med å gå Mogen-Rjukan istedet.

  7. Jeg hadde litt samme problemet i begynnelsen. Løsningen for meg er å blåse det helt opp og så slippe ut luft. Da får du en mer naturlig form når du ligger. Hvis den er helt oppblåst blir den for stiv og former seg ikke naturlig etter kroppen.

    • Liker 2
  8. Hei,

    Har  spart litt i det siste for å kjøpe nytt telt og soverpose til sommeren. I tillegg til å få en bonus på jobb og litt igjen på skatten så ble det brått mulighet for å kjøpe nytt telt.
    Jeg kjøper sjeldent nytt utstyr, men har hatt øynene på et Helsport Fjellhiemen Superlight 2 camp. (Ikke fra den siden riktig nok, alt for dyrt).

    Grunnen til at jeg liker det er lav vekt og stort fortelt. Bruker for øyeblikket Salewa Litetrek 2, men det har et ikke-eksisterende fortelt. Føler jeg har vært heldig så langt at jeg aldri har hatt skikkelig drittvær på noen turer med Salewan. Vil gjerne ha mulighet til å kunne lage mat i forteltet hvis det skulle være skikkelig ruskevær.

    Liker meg best på fjellet/vidda så der det stort sett kommer til å brukes.

    Men jeg er veldig åpen for pros and cons med dette, og evt anbefaler til andre telt.

     

  9. Tenkte å høre litt hva folk tenker og hvordan planer dere har for fjellturer sommeren 2021.
    Jeg har lenge hatt lyst til å gå Finse-Haukeliseter, men droppet i fjor mye pga alt styret som ble/var rundt hvorvidt hyttene var åpne eller ikke. Når det kom meldinger at dagsbesøk ikke var mulig var det spikern i kista for min del.

    For dere som var på fjellet i fjor, hvordan funka det? Tenker dere det vil være samme i år?

    Har lyst til å gjenoppta denne turen. Tenker uansett å telte, men kjekt å kunne dra på hyttene for mat og tilfelle noe skulle skje eller været blir dårlig.

  10. Da jeg var student hadde jeg masser av tid til overs til å dra på turer. For litt over 2 år siden flytta jeg til Oslo for å jobbe og siden det har jeg fått vært alt for lite på tur. Brukt mye av de to siste årene på å klatre meg oppover karrierestigen. Trives forsåvidt i jobben, men merker jeg lengter etter mer friluftsliv. Med 5 uker ferie er det ofte vanskelig å balansere det å endelig kunne slappe av og roe ned, besøke venner og familie og skulle ta en etterlengtet langtur på vidda.

    Så dere som får kabalen til å gå opp, noen tips til en som trenger litt hjelp? :)

  11. Kjell Iver skrev (16 minutter siden):

    Kartgrunnlaget er "uvant" og antall stier er veldig lite i forhold til det som Lommekjent hadde. 

    Kan ikke si jeg har merket noe til at det er lite stier. Sammenlignet med ut.no kartet så har de alle de samme stiene og mer.
     

    Sitat

    På Lommekjent kunne man klikke på starten av hvilken som helst sti som var merket sti i kartet. Det kan man ikke her. 

    Siste der skjønner jeg ikke helt? Jeg har brukt lommekjent mye og nå ridewithgps litt og jeg klarer ikke finne noe forskjell i bruken på de. 
    Du har jo akkurat samme sti-lage funksjonen som lommekjent har. Følg sti og streke opp selv fungerer på akkurat samme måte.

  12. Det er jo samme verktøyet som lommekjent brukte, så de er helt identiske. Så alt man kunne gjøre på lommekjent kan du gjøre her, bare med ennå mer funksjonalitet.
    Ser du i høyre hjørnet har du flere kart å velge mellom, her kommer alt av stier frem, som vist under på bildet også. OSM outdoor er den jeg syns funker best til turplanlegging.
    Så du har mye mer stats, informasjon, funksjonalitet etc. Merker også at den er mye mer responsiv og kjapp enn lommekjent var.
    image.thumb.png.554c967a0ac93cd2c7da8fc55bc70401.png
     

  13. De er begge fine sekker, ingen tvil om det. Kunne godt tenkt meg en Recon selv, men er virkelig behovet der? Greit du kan få de til en god pris, men hva er formålet og bruksområdene dine?
    Selv føler jeg at 120L+ er i en klasse for seg selv og dermed også litt snevert bruksområde for en gjennomsnittlig friluftsperson. Du trenger ikke Recon eller Para for å kunne bære 20-25kg. Skal du over dette så kanskje du trenger det, men hvor ofte går man på tur med 30kg? Jeg har vært på turer på 5-7-10 dager med min trollhetta 95L og klart seg ganske bra den. 
    Hvis det ikke er noen veldig spesifikk grunn til at du ønsker 120L+ og faktisk  skal bruke den mye i det sjiktet så er det kanskje litt overkill?

    Å dra på korte turer med en 125L som veier 4.5kg er litt i overkant for min del. 

    Osprey Xenith 105L veier 2.5kg og dekker sikkert de aller fleste behovene. 100L klassen har nok av brukbare sekker imo.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.