Gå til innhold
  • Bli medlem

fjellgjengeren

Aktiv medlem
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om fjellgjengeren

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Tja, alle skal vel ha lov å dra på ferie som de har lyst? Bare man følger kardemommebyloven Muligens noen som får øynene opp for naturen og teltlivets gleder og mot på prøve litt røffere versjoner. Man skal jo være litt snill med nybegynnere, selvom hardbarka fjellmenn- og damer alltid kan synes det er litt tullete. Er vel mest prisen jeg har noe i mot.
  2. Har ikke egne barn, men vært med bror og ungene hans på tur - vi har like helsport fonnfjell trek, og delte på barna, så det ble ett barn og en voksen i hvert telt. Ikke det letteste teltet, men veldig grei løsning med to voksne karer, som er vant med fjelltur (og bæring), deilig med god plass og mye underholdningsverdi i å ha 'vindue' i teltet. Skal du oftest gå med partner, hadde jeg nok vurdert to-teltsløsningen,men med et telt hvor det er mulig å ligge en voksen og to barn, slik at det blir større fleksibilitet?
  3. Femundsmarka er fortsatt lite folksomt, flott natur og ikke alt for vanskelig terreng om du følger etablerte turstier. Det låter som om du satser på å telte? Tenker det er ålreit å holde seg i lavlandet, slik at du slipper for mye vann og ustabilt vær. Det spørs også litt hvor uerfaren 'uerfaren' er - er du vant med orientering, sette opp telt, vurdere vær og dagsform osv? Har du utstyr til turen?
  4. Videoen ligger også på hvitserks nettside. Finansiering og media&blogg ser ut til å være et bra utgangspunkt. Det kreves åpenbart et ganske proft opplegg. Vanskelig å bli berømt før man har gjort noe det er verdt å skrive om, men med lang tidshorisont og innlagte treningsturer bør det være mulig å bygge opp litt på forhånd. Lurer på om jeg kan låne hund til posørbilde
  5. Åh, nostalgien! Sov i hengekøye i Brasil, da jeg lofffa rundt der som 19-åring for (kremt) en liten stund siden. Det var lokalprodusert i vevd bomull og tung som bare det, men veldig grei å sove i. Brukte den som hybelseng noen år etterpå tilmed. Nå er den pensjonert som hyttehengekøye. Kjøpte meg en billigversjon (Amazon Moskito) før jeg dro til NZ, og den var faktisk helt grei å sove i - brukte vanlig liggeunderlag for å holde varmen, og solid regnponcho som duk. Veldig greti med myggnetting, skal jeg kjøpe meg ny, er det must! Det største problemet var faktisk ikke mangel på trær, men heller at det blåste så hengekøyen ble forvandla til kite!
  6. Hei, jeg har ikke noe særlig erfaring, men holder på med liknende prosjekt selv. Er dog utdannet journalist, og satser på å få artikkelavtaler, før jeg begynner sponsjakten for alvor. Det jeg har lest meg til herinne, er at sponsor mest ser på hva du kan gi dem, dvs. du åpenbart skal kunne tilby mere enn litt reklame på sosiale medier - men er du flink på fotografi/særlige aktiviter/annet som ikke flertallet af glade turgjengere kan, er muligens sjansen større? Har du erfaring med film fra før? Da kan du kanskje lage en "reklamefilm" for deg selv, og begrunne hvorfor de skal sponse deg. Vi kan jo forsøke å holde hverandre orientert og dele erfaringer, jeg planlegger Canadatur med turkompis, men satser ikke på å dra før neste sommer/vår.
  7. Ja, jeg tenker mettop det og. Nå er jeg jo også utdannet journalist, og har litt erfaring selvom jeg er ny, så jeg vet at det er et tøft marked jeg begir meg inn på. Ofte er det jo også freelance "journalister" som vil tilby historiene, og da er det ikke alltid kvalitet holder mål, hvis ikke man har historien for øye, men bare vil på tur billigst mulig. Så jo, det gjelder å finne rett vinkel, ta kontakt til kilder og bruke tid på å få en bra historie mens man er ute, slik at det holder mål. Går det ikke å få hverken spons eller skrivejobb, må vi utsette turen og spare opp selv, sånn er det jo. Men det er jo stas å dra når man kan, her i tjueårene blir det fort endring på livet og frihetsgraden med barn og jobb og alt det.
  8. Dette var jamen litt av en tur, selvom tråden har noen år på baken. Holder selv på å planlegge tur med turkompisen, men til Canada. Veldig bra råd med sponsor, vi driver å leter nå. Tror vi skal legge en plan for hva vi kan tilby sponsor (det er jo ganske åpenlyst hva vi vil ha fra dem). Jeg er nettop ferdigutdanna journalist, så tenker også å trekke litt på muligheter for artikler. De kan jo avtales på forhånd, og da kan sponsor også få litt mere publisitet. Tenker de opplagte villmarks/sportsmagasiner og kanskje reisetillegg?
  9. Lurer på om det er noen herinne som har erfaring med søke fondsmidler/legat/sponsor til ekspedisjon? Egenplanlagt, og med sikte utover at det er morsomt å være på tur. Det er neppe noen som vil være med på å betale for "ferieekspedisjon".
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.