Gå til innhold

Midtgård

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Oppskrift på grove pannekaker? Tips?

  Kikertmel funker greitt som substitutt for både mel, melk og egg i pannekaker. Ein treng med andre ord berre kikertmel, vann og fett i form av olje eller smør, en dæsj salt om man ønsker. Som turmat funker det ypperig da det er rikt på protein og karbohydrat, og er særs mettande kost. For variasjon er de berre å hive det man måtte ønske av krydder i røra Røra treng noko lenger tid på å svelle i forhold til vanlig pannekakerøre, en halvtime er bra, 2 timer er betre. Kikertmel fås kjøpt på orientalske kolonialer.
 2. Stridig 60L Tursekk

  Stridig er vel ''merket'' som netthandelen.no bruker/brukte på turutstyr, hele butikken er billigvarer importert frå ali express osv, og solgt som i auksjonsform. Har kjøpt et par småting derfra før, men sluttet ettersom det meste er anten søppel, eller kopivarer av andre produkt.
 3. Allværsjakke - DIY

  Fantastisk resultat, på både jakka og alt annet du har delt av syprosjekt. Er såpass imponert og inspirert at eg for ei vekes tid sidan investerte i en symaskin! Husker du kor mange meter stoff som gjekk med til jakka?
 4. Ah, takker, det har ikkje eg fått med meg, er det noe konsensus for hvor lang ned fra breen det kan reknast som trygt? Skal seiast at eg har drukket av den bekken en god del ganger tidligere, men sluttet brått da eg kom over en dø sau like ved bekken et par hundre meter oppstrøms.
 5. Hei, skal ta med kjæresten på telttur i sommer, men må øke standarden litt frå turane eg har hatt på eiga hand. En boks snurring sittende i et klaustrofobisk enmannstelt med fiske som einaste dagsyssel er nok en dårlig introduksjon for nokon som aldri har teltet ute før. Har kjøpt inn et flunkendes nytt romslig (og tungt!) tremannstelt, så er i alle fall klaustrofobien bøtet på. Har også bestemt meg for teltplass, perfekt posisjonert ved et fiskevann, gode bademuligheiter og en bekk med kaldt bresmeltevann som fungerer som kjøleskap, så er ikkje bunden til tørrmat og hermetikk. Ikkje uhorvelig langt å gå heller(2.5 time med god tid for rastepause), så slipper forhåpentligvis fallgruvene med utmattelse og gnagesår. Så til utstyr, hun har ingenting utenom sekk og fjellsko fra før, så må kjøpe alt av den slags. Trenger tips til liggeunderlag og sovepose. Behagelig og varmare enn ein kunne tru er nok stikkorda å gå etter her. Treffer vi bra med været ser vi nok på 8-10 grader om natta. Men dette er likevel 14 grader kaldere enn i kontinentalseng med dundyne. Så må jo dagene fylles med noe, er lite interessant med 16-timers fisketurer, så sitter litt fast med ideer til aktivitet, blir nok bading, en topptur eller to, og muligens litt bærsanking. Men tar imot tips, er ikkje ihuga kortspillere nokon av oss, men ett eller annet jeg kan dra frem om været skulle bli dårlig hadde vært ok. Så var det maten da, tips til snasen kosemat man kan lage på fjellet? Elles noko eg burde tenke på?
×