Gå til innhold

David I

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. David I

  Norske elvebasseng

  Denne tikket inn på facebook i dag. http://www.visitmr.com/index.php?page_id=6439&utm_source=TIBE-fb&utm_medium=tibe-fb&utm_campaign=rindal-badeland-tibe-fb
 2. David I

  Hva dyr kan jaktes uten lisens ?

  I prinsippet ingenting. I Norge er alt dyreliv i utgangspunktet fredet, så er det unntak for jakt på enkelte raser til bestemte tider av året. https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2012-03-01-190 For å jakte må du ha jegerprøve. https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2002-03-22-313 Jaktrett tilfaller grunneier. Så hvis det er jakttid på ekorn, trenger du jegerprøve og grunneierstillatelse for å bedrive jakt.
 3. Hvis du vil spare noen kilometer og høydemeter første dagen er det fint å starte nesten ved veienden i Dividalen og gå opp langs Gambekken, men turen fra Ventebua og over Skakteråsen går gjennom flott furuskog. Litt nordom utløpet av Stor Rostad ligger det et vann på vest siden av elva som skal være bra, Báfttevuoljávri, har ikke vært der selv enda. Du passerer flere av Statsskogs åpne hytter på turen, http://www.statskog.no/Hytter/Documents/Totaloversikt_aapne_buer_koier.pdf Hvis du skal gå helt ned til Rostavannet, er det mulig å gå på nordsiden av elva langs den gjengrodde traktorveien ned til Tverrelvmo. Kan være litt hyggeligere en å spasere langs grusveien.
 4. David I

  Grøtåa Femundsmarka

  Hei, Fra Grøtådalssætra er det merket et skilt retning Kratltjønnan, denne stien fører til et krysningspunkt rett NØ for sætra. Fra kryssningspunktet, fant jeg vardemerket trasse gjennom ura til Kratltjønna, jeg gikk på merkene drøye 200m NNØ fra kryssninga av elva ved en liten bekk. Ellers kryssning markert på kart sørom Rundhatjønna.
 5. Kjøpte ei Fenwick HMG Silver Wings UL 5'6'' 0-7g for noen år siden, har ei Abu Garcia Sorøn STX 10 med multifilament på den. Med mindre jeg kaster spinnere, synes jeg at jeg får plassert sluken langt nok bort til at jeg får fisket effektivt. Hvis jeg skal kaste langt ut i et vann, føler jeg at jeg må ha bra mye "snert" i kastet. Forskjellen i lengde og presisjon på kastet fra diverse ørretsett er meget merkbart. Er gøy å få fisk under halvkiloet på den, OK for fisk oppmot kiloet. Er fisken over kiloet kjennes det ut som at du kun fisker med snella da stanga er bøyd fullt ut. Er nå på utkikk etter ny stang, og er så godt fornøyd med oppsettet jeg har, at jeg da skal gå får noe med slukvekt 10-20g. Hvis jeg skulle ha valgt 4-6g slukstang på nytt, ville jeg nok valgt samme merke som jeg har, men i den størrelsen du linket til. Da i håp opp at lengde og presisjon er det samme, men med mulighet for litt større slukvekt og at den skal være litt bedre å kjøre kilos fisk med.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.