Gå til innhold
  • Bli medlem

Cibarius

Aktiv medlem
  • Innlegg

    5
  • Ble med

Alt skrevet av Cibarius

  1. Megabra video! Takk! 👍 Ser jo ut som den er ganske hårfin på innstillingen på lav effekt, men at man tross alt kan få ganske bra småkoking. Bra nok til mitt bruk så da blir det vega! 😄
  2. Vurderer å kjøpe Vega, men hadde vært kult med video av hvordan den fungerer på lav effekt! 😄
  3. Jeg har brukt MSR elixir noen døgn og har gode erfaringer. Det er selvstående men du trenger 2 plugger eller steiner for å få ut forteltene. Jeg har bare hatt det oppslått uten plugger i godvær og i le. Jeg så at Lars Monsen hadde med seg MSR elixir 2 på en 30 dagers tur på fjellet i Canada og det klarte seg fint såvidt jeg kunne se..
  4. Har også nylig gått til innkjøp av et MSR elixir 2. Laget en liten oppsummering på en annen tråd, men jeg tror det bør nevnes at elixir har betydelig mindre mesh i innerteltet enn hubba teltene, så jeg tror det vil bli en del mindre gjennomtrekk på elixir teltene. Man kan også trekke ytterduken ganske langt ned på vindsiden slik at man får litt mer ly. Da jeg var på teltjakt så jeg også på optic vue, men innerteltet består nesten utelukkende av mesh så der tror jeg faktisk gjennomtrekk blir et større problem. Ellers tror jeg også at 2016 teltene av elixir er noe oppdatert ift eldre utgaver: De har fått to ekstra bardunfester (Ved øvre glidelås på ytterteltene) og de har fått lengre barduner og flere plugger. Bikester.no spesifiserer på sine sider at de selger 2016 varianten, men for alt jeg vet kan det være at alle grønne telt som er i salg har disse oppdateringene. Jeg har også lagt merke til at nesten alle nettbutikkene har bilder som viser de eldre teltene. Selv bikester.no har bilder som viser teltet uten disse oppdateringene selv om de altså selger 2016 varianten. Også hjemmesidene til MSR viser den gamle varianten.. De teltene jeg fysisk har sett i butikk har alle vært sølvgrå og av de eldre variantene som har manglet disse oppdateringene.
  5. Jeg ville foreslått MSR elixir 2. Det veier ca 2600 g, og på outnorth.no og bikester.no får man det for ca 2500-2800. Kjøpte mitt fra bikester.no for et par måneder siden. Litt begrenset med testing så langt, men inntrykket så langt er bare positivt: + 2 fortelt av rimelig bra størrelse og 2 innganger. Er man forsiktig kan man nok fyre litt primus i forteltet. + God plass til 2 i innerteltet og kanskje en liten tredjemann dersom det er helt krise. Dersom man er av de som liker å fyre primus i innerteltet er det iallefall god nok takhøyde til det. Sittehøyde for to personer og godt med plass mellom. + For turer hvor man kun trenger ly for regn og vind kan man enkelt la innerteltet ligge igjen hjemme, og bare sette opp teltet med ytterduk og bunnduk. Da har man et stor telt man kan bruke for å rømme unna regn og vind, og som man kan fyre i for å få tørket litt klær etc. + 2016 versjonen av teltet har fått flere bardunfester, lengre barduner og flere plugger. Bikester.no spesifiserer på sine sider at de selger 2016 varianten, men for alt jeg vet er kanskje alle de grønne variantene som er i salg av denne typen. + På varme dager ytterduken rulles opp, og på skikkelig varme dager kan ytterduken tas helt av. - Stengene er ikke av DAC så jeg er litt usikker på kvaliteten. - Det følger ikke med reperasjonskit til stenger etc. - Pluggene er av den varianten som følger med alle amerikanske budsjettelt, og man kan kanskje spare noen gram på å bytte disse ut med plugger fra DAC. -Man kan ikke åpne ventilene i yttertelt fra innsiden. - Det er nok litt raskere å sette opp telt hvor inner- og yttertelt settes opp samtidig. Jeg har ikke fått testet teltet noe i noe særlig vind. Når det er satt opp virker det imidlertid svært stødig og jeg vil tro at det tåler godt med vind, særlig mot sidene med fortelt. Jeg har sett en vide hvor teltet ble testet i opp mot 80 km/t før det kollapset, og det var mot den siden som nok tåler vind dårligst (kortsiden). Jeg ville ikke hatt noen motforestillinger mot å ta teltet med på høyfjellet, men ettersom jeg ikke har fått testet det personlig får det nesten bli med et lite forbehold. Alt i alt tror jeg dette er et bra valg dersom man ønsker seg et kuppeltelt med 2 fortelt som verken veier eller koster all verdens.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.