Gå til innhold

Skogstoken

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  8
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Takk for alle tilbakemeldinger. Både av det jeg har lest på nett og ut i fra kommentarene fra dere som har erfaring med turer i områder med bjørn er ganske like: gjør som normalt og nyt turen må vel være konklusjonen 🙂 Turen starter i dag og jeg gleder meg stort! Jeg har tilgang på hytte i natt, men lurer på om hengekøye blir valgt uansett. Da får jeg testet både utstyr/temperatur og hvordan første natt i bjørneland føles.
 2. Har lest igjennom de fleste de sidene der og det ser jo ut til at jeg har en stor fordel siden jeg verken har hund eller våpen. Er egentlig redd for at det skal gå ille om jeg tilfeldigvis skulle møte på bjørn, ofte skygger bjørnen unna lenge før mennesker oppdager den og skulle et møte oppstå er det i de fleste tilfeller like trygt som å feks. møte på en elg. Det er eventuelt når jeg sover og selv ikke har kontroll på situasjonen som jeg er mer skeptisk til. Vet den ikke vil angripe for å spise, men om den skulle bli overrasket / skremt av og oppdage meg vil den kanskje kunne reagere med selvforsvar. Men en bjørn lukter jo meg heldigvis like bra om jeg er våken eller sover 😂
 3. Da er det nok for sent med en søknad Om jeg er komfortabel med det eller ikke vet jeg ikke før jeg har erfart det. Dette blir min første tur i et slikt område så er snart en erfaring rikere. Finner fort roen når jeg er ute alene og jeg ser virkelig frem til denne turen.
 4. Trodde ikke det var noe man fikk kjøpt i Norge? Mener jeg leste noe om at dette ble testet på enkelte områder og kun var tilgjengelig for enkelte som bor eller har hytte i områder hvor det er bjørn. Mulig det jeg har lest er gammel info.
 5. Det er noe jeg ikke hadde kommet på, deilig med kort vei til do da
 6. Jeg finne mang tips på nett om hva man skal gjøre om man møter bjørn når man er ute å går i skogen, men svært lite info om hva man bør tenke på når man skal overnatte i områder hvor det er bjørn. Neste uke skal jeg ha noen døgn i områder i Sverige, hvor det også finnes bjørn (først Jokkmokk området så videre til Jämtland). Jeg er alene og har ikke hund som eventuelt kan varsle meg om det skulle luske bjørn i krattet. Jeg vet at man er regnet som heldig om man i det hele tatt får se en bjørn, men i Sverige har de en større bestand av bjørn enn i Norge så oddsen vil jo naturlig øke noe. Det jeg er mest skeptisk til er om det skulle komme en nysgjerrig bjørn på natten som vil utforske hengekøyen jeg ligger i for så å bli skremt når den oppdager at jeg ligger der. Mat og søppel kommer jeg selvfølgelig til å oppbevare et stykke unna campen. Noen som har erfaring med å overnatte i områder hvor det finnes bjørn og kan gi noen gode råd om andre tiltak man kan gjøre for å unngå uønsket besøk på natten?
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.