Gå til innhold
  • Bli medlem

Jonas1986

Passivt medlem
  • Innlegg

    237
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jonas1986

  1. Noen som har erfaring med bukser fra stellarequipment ? Vurderer å kjøpe M Ultralight Shell Pants, da den ser ut som en lett skallbukse med god mulighet for lufting. men vet ikke om den holder vann ute over lengre tid ? 

    Eventuelt noen andre gode forslag til lett skallbukse som vanntett med god veltilasjon ?  😃

  2. aico skrev (På 7.5.2022 den 22.55):

    Jeg er skeptisk til Arc’Teryx
    De får jevnt over mye skryt, men jeg har iaf. ikke vært heldig.

    Jeg har en GTX bib som begynner å dra på åra. Den har det ikke vært noe tull med, men det er heller ikke ett plagg som blir mye brukt.
    Samme med en veldig tynn vindjakke som gjerne brukes flere ganger i uka fra tidlig vår til godt utpå høsten. Ikke noe tull.

    Utover det så har jeg hatt GTX jakker som har delaminert nesten uten bruk, sveisede sømmer som går opp etter minimal bruk, strikken i livet har løsnet på flere softshelljakker pga. dårlige sømmer. Har også noen fleeceplagg med dårlige sømmer som begynner å gå opp hist og pist. 

    Ingen av disse erfaringene er dagsferske, så vanskelig å si om dette er relevant i dag. Etter ett lite opphold (delvis pga. manglende tillit) kjøpte jeg noen nye AT plagg i vinter, så får vi se hvordan de holder sammen.

    Jeg har en Arc'Teryx jakke som er over 5 år. Den har vært brukt på masse turer, sommer som vinter. Jeg leverte den inn ho lokal selger når glidelåsen var utslitt og da ble den sendt inn og kom i retur med ny glidelås kostnadsfritt, for slik skulle det ikke være😅👍🏻 Den har jeg prøvd å vært flink å impregnere og den har virkelig impnert meg på holdbarhet 😀 Blir nok en ny Arc'Teryx jakke på meg når den jeg har kvelder 😀

    • Liker 1
  3. sneakyowl skrev (3 timer siden):

    Mindre vekt kommer som regel på bekostning av mindre robust materiale, når det er snakk om telt og tarp.

    Fra Hilleberg sine sider:

    Kerlon 1200 (UL-tarpen):

    30 D High Tenacity
    Ripstop Nylon 66

    Tear strength: min. 12 kg (ISO 13937)

     

    Kerlon XP (XP-tarpen):

    Kerlon XP is a 70 Denier Ripstop Nylon 6 fabric, 100% silicone coated on both sides with a total of three layers, treated for UV resistance during dyeing and coating. It weighs 68 g/m² (2 oz/yd²), has a 20 kg (44 lb) tear strength, and a 3000 mm hydrostatic head.

     

    Pussig nok så har Kerlon 1200 bedre vannsøyle-gradering (5000) enn XP. 

    Takker :) Går heller for 3000 i vannsøyle og 20kg tear strenght enn 5000 i vannsøyle og 12 kg tear strength =) 

    3000 er vel helt vanntett så vidt jeg vet :D

  4. Hei!

    Er på jakt etter telt til 2 voksne og 3 barn (4,6 og 8 år)

    Noen som har erfaring til telt for 2 voksne og 3 barn? Lavo er uaktuelt da jeg syns det blir for lite system i stort sett alt :) 

    Har sett på Helsport Lofoten trek camp, Valhall og Fjellheimen 6 camp.

    Valhall ser best ut syns jeg med tanke på stort og romslig telt som man kan legge pakkposer og sekker i ene sovedel på dagtid å fortsatt ha god tumleplass i midten.. Enteste bakdelen jeg  ser med det teltet er at vekte er på over 10 kg.. 

     

    Fjellheimen 6 Camp ser også ut som et bra telt, både med tanke på vekt og at det er 2 sovedeler.. Eneste jeg ikke liker der er at det bare er 95cm i takhøyde, er heller ikke helt sikker på om det blir plass till 2 stk expeed synmat 7 LW? 

     

    Lofoten trek Camp ser egentlig helt ok ut, men liker ikke helt at det er bare et "soverom"..  Men det er jo ikke noen fare å ha sekker og pakkposer liggende på utsiden av telt.. 

     

    Er det noen andre telt som kan annbefales til familien? Foreløpig er ikke vekten så nøye da det blir så lange distanser med minstemann, så kan gå to turer om sekken blir for tung eller full.. Men hadde fortsatt vært supert med et ikke altfor tungt telt da kidza fort vokser til og kan gå endel lengre :)  Foretrekker absolutt telt med takhøyde.. 

     

     

     

  5. Har prøvd med fil, men fant ut at det hjalp på ingen måte.. Har løse skjær.. er det noen plass man kan sende de inn å få de like skarpe som når de er nye? Tenkt kansje det fantes en jigg til tormek som gikk å bruke, men det skal val godt gjøres siden det skjærene ikke er kvesser med samme vinkel over hele skjæret..

  6. Hei!

    Lurer på om det er noen som har erfaring med å slipe skjær til isbor selv? tenkte kansje det er mulig å slipe di opp igjen, hvis man har riktig jigg.. Begynner å bli noen skjær så det hadde vært supert å slippe å kjøpe nye hver gang man har borret i land :)  Eventuelt om det er noen plass man kan sende de for å få de slipt opp ?

  7. Supert, de har jo forsåvidt sovet dupp på opptil 4 timer i vogn både hjemme og i barnehagen alle tre. Også på kaldeste vinteren.. Var i om jeg skulle kjøpe han egen sovepose eller om han skulle få bruke voksiposen til han vokser fra den. Men med 3 kidz i hver sin pose og jervenduk(foret utenpå bør det ikke være noe problem, uansett om det fort blir -20 i april her under polarsirkelen :) 

     

    Jeg er så skeptisk til isbjørn sine poser ene og alene at jeg har et inntrykk av at de tar veldig stor plass. Tenker at de to største(4 og 6 år)skal kan bære soveposen og liggeunderlaget sitt selv.

    Er det noen som kan bekrefte eller avkrefte det ?

    5 timer siden, Mareng skrev:

    Har brukt den ja. Men hun krøp utav i løpet av natten, og den er litt trangere omkring armer enn en sovepose. Funket bare sånn halvveis greit.

    Jeg kledde ungene i tykt ull fra topp til tå, for det kommer mye kald luft ned i posen når de beveger seg, og glidelås har ikke klaff. Den fungerer bedre i en vogn.

    Men kan hende det fungerer bedre for der

  8. 5 minutter siden, Mareng skrev:

    Ingen av Hilleberg eller Fjellreven sine vintertelt har stormklaffer. Men de tetter HELT ned til bakken, i motsetning til Exped Orion, som visstnok ikke tetter like bra rundt hele teltet.

    expeedteltene jeg lånte var ikke ytterteltet ned til bakken. Hilleberg og fjellreven sine er i mine øyne bedre skikket til formålet. Men har fortsatt ikke ville hatt et telt uten stormklaffer på vinterstid, enkelt og greit for jeg ser på det som et stort pluss :) 

  9. Send meg PM når du finner det teltet som innfrir dine "krav" ;) 

    Jeg ville styrt unna expeed, ene og alene for de har ingen form for stormklaffer.. Lånte selv et par expeedtelt når jeg skulle ha telt. sikkert gode telt hvis du ikke skal på høyfjellet, men på f.eks 1000moh og noen mil unna mobildekning fant jeg fort ut at det var overhode ikke noe telt jeg kom til å sove godt i på vinteren med tanke på vind og vær.

    Selv havnet jeg på Bergans Helium dome, noe jeg ser på som et skuddsikkert vintertelt og har flere ganger sovet i det vinterstid. I full storm uten noen som helst bekymring for at teltet skulle revne. Det er litt tungt, men deler man det opp, så ene barnet bærer telttenger og andre kansje innertelt så er det ikke så ille. Viktig å starte tidlig med barnearbeid så de blir godt vant ;):D 

  10. Hei!

    Etter havari på mine Fischer 109 vurderer jeg å prøve Fischer EXCURSION 88. Er det noen som har noen erfaringer med disse ? Jeg er 186 høy og rett over 80kg, Lengste EXCURSION 88 er 189cm så jeg lurer på om disse blir for korte for meg ? Mitt bruksområde er fjellrypejakt, turer med pulk/ sekk.. Eventuelt andre forslag ? 

    Kommer til å bruke bindiger og sko jeg har fra før. Voile 3 pin og svartisen sko..

  11. På 11.2.2018 den 19.48, Gal Krokfot skrev:

    Etter at tre par Åsnes hadde gitt tapt gjekk eg over til Fischer 109. Skia held nesten eit år før fyrste bruddet i stålkanten dukka opp.
    Kan sjølvsagt skuldast brukaren, men eg meiner no forsåvidt skia burde tole min bruk. Er difor svært skuffa over kvalitet på både
    Åsnes og Fischer (spesielt Åsnes da det var ei ekstra glede med eit norsk skimerke og namnet Ingstad).

    Hovedgrunne til at jeg ikke kjøpte Åsnes var at jeg har fått nye ski på reklamasjon på grunn av løs stålkant de siste 3-4 årene.. Jeg har levert skien og hentet den igjen. Fikk beskjed om at det var brukerfeil :o Skiene har blitt brukt til fjellrypekajt, fjellturer med pulk og noe skigåing på hytta ilamme kidz'n.. 

    Syns det er rett og slett elendig! Vurderer om jeg skal lime de og satse på at de kansje holder ut sessongen, eller om jeg skal prøvd meg på et par Fischer EXCURSION 88... Syns det virker interresant med kombinasjon smørefri / feller :) 

  12. På 11.2.2018 den 12.20, Mareng skrev:

    Hvordan ser en stålkant ut? Er det noe særlig mer enn det vi ser fra utsiden? Er det noen tagger inn i skien eller noe annet som gjør at den fester bedre?

    Det er noen slags "haker" som er på innsiden av stålkanten som ser ut som om de er gått av.. Har desverre levert inn skien uten å ta bilde først :( 

  13. Fikk det ikke på garantien der jeg kjøpte de, men har sendt mail+ beskrivelse til Fischer. Så jeg venter spent på å høre fra dem. Hvis det ikke blir dekt kommer jeg til å lime den selv med Locktite som passer til formålet og bruke de for håpentligvis ut sessongen..

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.