Gå til innhold
  • Bli medlem

jerven

Aktiv medlem
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om jerven

  1. Det er betydelig risiko for dårlige skiforhold på svalbard i desember. Det kan ha kommet lite snø og vinden kan feie stor områder bare.
  2. Fortsatt grunn til å være forsiktig i fjellet: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10006811
  3. Ser ut til at det var dette som skjedde i Vefsn: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10006660
  4. Forholdene i fjellet kan være farlige nå! Selv små bekker skaper store slush pregede skred. Typisk vil bekken/elven demmes opp av slush høyt oppe i vassdraget. Demmningen brister og elven/bekken drar med seg snø, jord, stein og vann i voldsom fart nedover fjellsiden. Selv mindre bekker kan føre til enorme skred av denne typen på steder som normalt ikke er utsatt for skred og de kommer med en vanvittig fart og kraft. Det ligner på en foldbølge i vill fart ned fjellsiden. Vi klarte oss bra, men det var mildt sagt en ubehagelig opplevelse. Min erfaring er fra Hemsedalsfjella i går 17 mai, men den brå varmen kombinert med regn har antagelig ført til slike forhold mange steder.
  5. Er det noen som har erfaring med Thuraya satelittelefon? Det skal ha blitt bedre dekning og dekningskartet til Thuraya www.thuraya.com tilsier full dekning i Norge.
  6. Du skal være heldig for å se Isbjørn på Svalbard. De aller fleste turister og også mange fastboende Svalbardianere har ikke sett isbjørn. Sjansen er størst i den lyse delen av vinteren. Det vil stort sett si april. Svalbard stiller svært store krav til erfaring om man skal ferdes ute i felt. Været skifter svært fort og voldsomt. Å dra ut på egenhånd med f.eks scooter er risikosport hvis man ikke har høyfjellserfaring, scootererfaring og utstyr for nødbivuakk og isbjørnforsvar. Turister kan heller ikke bruke scooter utenfor område 10 (et større område rundt Longyearbyen). Det er imidlertid mulighet for å delta på guidede turer med scooter utenfor område 10. Hvis man er mest interessert i å se isbjørn er det guidet tur til østkysten i april som gir størst sjanse. Hvis man har den nødvendige erfaring og utstyr kan lengre skiturer anbefales. Det er mulig å avtale transport med scooter til og fra et utgangspunkt i områder hvor sjanse til å se bjørn er relativt stor. Det er faktisk mulig å få til en flott tur med eller uten bjørneobservasjoner i løpet av ganske kort tid. Et problem er det imidlertid at slik scootertransport er dyr. Husk også tillatelse fra Sysselmannen med tilhørende krav om redningsgaranti Selv har jeg vært så heldig å treffe på dette fantastiske dyret over 20 ganger også på ubehagelig nært hold. Alle "mine" bjørner har vært av den snille sorten selv om det har vært nøvendig å skremme vekk bjørnen noen ganger. Det mest ubehagelige er alltid å legge seg i teltet for kvelden å tenke på den ikke fullt så greie bjørnen som er på vei akkurat dit du ligger. Før søvnen kommer blir det som regel noen repetisjoner på hvor rifle og revolver er plassert og om snubleblussene ble avsikret. Husk at all ferdsel på Svalbard skjer på naturens premisser. Du er gjest i en natur som krever ydmykhet og respekt. Er du heldig treffer du på kongen av arktis.
  7. Snakket med noen som var på Glittertind i helgen og det var helt uproblematisk.
  8. Hva med å anskaffe et par kjettinger. Det er vanlig med snøfall i fjellet i begynnelse av oktober og det kan bli svært glatt. Jeg har selv hatt god bruk for kjettinger flere ganger
  9. Ringkollen på Krokskogen i dag: En meter snø, en kuldegrad og silkeføre
  10. Det er nå uvanlig mye snø i den nordlige delen av Hemsedalsfjella og i store deler av det som kalles Skarvheimen. På Filfjell er det mindre snø. Det går sikkert fint å gå fra Tyin til Geilo, men hvis snøe fortsetter å lave ned kan det bli endel tråkking i mye løs snø.
  11. Det er glimrende skiføre nord i Hemsedal. Over ca 1100 m.o.h var det 60 cm snø og blåswix føre i helgen. Prøv f.eks fra parkeringsplassen ved Vavatn.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.