Gå til innhold
 • Bli medlem

Tom Mauno

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  14
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Tom Mauno vant dagen sist 17. januar 2020

Tom Mauno hadde mest likt innhold!

Om Tom Mauno

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Her er noen bilder og lenker til 2 videoer fra oppgraderingen. Teltets totalvekt inklusive oppgradering og doble stenger er ca 2632 gram, ca 392 gram mer enn hva det er orginalt. Teltet veier 1850 gram uten innertelt men med doble stenger. Innterteltet veier ca 782 gram Teltet er forresten en 2018 modell, ikke 2017 som beskrevet i headingen. Video 1 viser brenneren i teltet. Det er god plass til brenneren og rikelig med takhøyde over flammen. Video 2 viser når jeg røsker godt i teltet. Det er doble stenger i stangkanalen. NB! Stengene som er brukt tilhører H
 2. Jeg lå 13 døgn på 1000 meter i månedsskiftet september/oktober 2019 i en Helsport Rago Winter, med ytterposen til Tempelfjorden som ytre lag/backup. Det fungerte fint, men var nøye med å lufte posen godt på morningen og de dagene det var sol, fikk den en time i solveggen hengene på teltet. Over 14 dager (spørs årstid) vurderes det damsperre i posen uansett.
 3. Lufting er avgjørende, men noe kondens er ikke til å unngå. Bør være nøye med snøsmelting og godt med lufting. Legger fjellduken i bunn under beddingen. Fyrer og lufter godt på kvelden og morgenen. Sover i en Tempelfjorden pose (Helsport) som kombinerer fiber og dun godt. Tung som fjell, (pulkpose) og ytterposen er god sommerpose. Legger ved et par bilder av hvordan brenneren er rigget.
 4. Jeg skal veie det senere. Teltet brukes hele året. Vinterstid brukes det og uten innertelt, det kommer an på om jeg er alene eller ikke. Fordelen uten innertelt er å kunne ta ut noe snø for å øke takhøyden. Jeg bruker to av stengene som tilhører Svalbard 5 x-trem teltet jeg har, de er 347 lange. I utgangspunktet holder det lenge med en stang med de bardunene og ekstra pluggfeste, men jeg ønsket muligheten for å kunne bruke to stenger dersom behovet skulle tilsi det.
 5. Hei, jeg skal legge ut flere bilder når det er satt opp. 1050,- for mattene 50,- pr. pluggfeste (4 stk) 100,- per. bardun (2 stk) 85,- for dobbel stangkopp 1535,- pluss frakt.
 6. Som nevnt i en tidligere tråd skulle jeg oppgradere teltet med følgende: Storm/snømatter 4 pluggfester 2 barduner Dobbel stangkopp Fikk teltet tilbake i dag, og det ser meget bra ut! Legger ved bilder av jobben som er gjort og skal legge til flere bilder når teltet er satt opp. 🙂 Nye barduner er mellom feste for dør og på motsatt side. 6 nye fester totalt. Fikk med 6 nye plugger på kjøpet. Teltet ser fabrikknytt ut og er spent på å teste det i vinter.
 7. Flott bilde 😊 levegg er et must og verdt tiden det tar å bygge en.
 8. Takk for svar. Brukte Vidda Light over Hardangervidda i vinter med frua. kjempetelt, sol og har taklet storm godt i Finnmark. Vil ha med Svalbard teltet siden det er i februar og været litt hardere enn i mars/april. På pulk er det helt greit oppå beddingen.
 9. Gode tips og helt enig. Har et Helsport Vidda Light Pro 3 som er ferdig pakket for pulk med tapete stenger. God plass er ok det. PS sendte to telt på service til Helsport i går, Svalbard teltet for å få montert doble stangkopper og Ringstind Pro teltet for å få sydd på en inngang til, stormmatter, ekstra bardunfester og dobbel stangkopp.
 10. Hei godtfolk. Jeg skal anskaffe nye fjellskisko som er egnet til å trekke pulk. Som eksempel er de eneste fjellstøvler jeg ikke får gnagsår av, Alfa Bever Pro Advanced I størrelse 46. Tenker jeg mulig må opp på 47 i fjellskisko for å få plass til tykk liner/sokk. Så til telt. Jeg har et Helsport Svalbard 5 Camp X-trem som vi ikke har brukt mye, pga størrelsen. Jeg har og et Helsport Vidda Light 3 Pro med snømatter som fungerte utmerket Hardangervidda på langs sist påske. I februar er planen å bevege meg i Finnmark (hvor jeg er fra, så klimaet er jeg kjent med) men hva tenker dere; bl
 11. [Hidden Content] Solcellelader med to USB-porter for lading av mobil, nettbrett og andre USB-enheter. Laderen kan foldes sammen og festes på f.eks. ryggsekk, telt eller sykkel. Mobil eller powerbank kan legges i en lomme ved lading. USB-portene gir totalt ut 2,6 A. IP53-klassifisert. Mål sammenfoldet: 255x195x20 mm. Mål foldet ut: 255x815x15 mm. Vikt: 800 g.
 12. Heisann, Jeg og frua har fischer bcx e99 og ser behovet for feller og tar gjerne imot tips og råd. PS! ikke si "kjøp Åsnes" osv, nå gjelder det feller til denne skia 😊 Har sett det har versert en korfellversjon men finner den ikke. Lang/kortfell, alle tips mottas med takk! Tom M.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.