Gå til innhold
  • Bli medlem

Syvfjell

Aktiv medlem
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Syvfjell vant dagen sist 20. oktober 2016

Syvfjell hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

50 Good

Om Syvfjell

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Butikken i Bergen hadde limt de igjen, det løsnet seg med en gang ved neste tur (dog mindre enn første gangen), og jeg gadd ikke reklamere til butikken igjen, føler meg alltid litt uglesett... en annen ting. Den "beehive" teksturen gjør at de er vanskelige å vaske og impregnere skikkelig.
  2. Siste dag for kartlegging / exploring av "ting som er rett under neset på folk uten at de ser det" før snøen begynner å dekke alt. Ruiner og atter ruiner på Ulriken.
  3. Jeg er vanskelig når det gjelder utstyr. Jeg kjøper alt for mye og bruker de alt for lite. Sekker for eks. Jeg har en Gregory 8L til lette turer. En 45L alt for stor til dagsturer. En Norrøna 80L jeg har hatt i nesten 10 år men aldri brukt. Dette i tillegg til 4 (!!!) forskjellige fotobagger. Jeg trengte en dagstur sekk. Altså 25-30L. Osprey, Arc'Téryx og Gregory gjør mye bra. Som vanlig fant jeg ikke den perfekte sekken. Men jeg fant Targhee 26, som er ganske bra. Det er egentlig en skisekk, jeg står ikke på ski, men det var den beste kompromis. Og jeg skal bruke den til å feste truger senere. Kjøpte den for 650kr hos Oslo Sportslager. Topplommen skal være til goggles / maske. Passer perfekt til speilløs og 2 linser. "Ryggen" er litt stiv i begynnelsen. Hadde likt noe "trampoline" bedre, men den er overraskerende komfortabel. Brystsstroppen er lang nok (På min Tempo 8 er den ALT for kort). Det mangler dog enten en lomme der logoen står (eller ihverfall kroker eller noe) og lommer på hoftebeltet. Jeg liker insulering av slangen så man slipper å ha det dinglende rundt hele tiden. Merk usb / powerbank tilgang. passer fint! Jeg synes blærelommen suger og hvorfor dette hullet? Designflaw. Resten er OK, selv om det kunne ha litt mer stivhet. Bakåpning var avgjørende, finnes ikke mer praktisk. Det er ihvertfall plass til handsker, underlayer, bukse, fleece, sokker og full blære. Frontlommen e egentlig til skredsutstyr. Passer perfekt for GPS, Powerbank og niste.
  4. Butikken har fikset de selv med lim, og det var ett annet par av samme model som ble fikset samtidig, så ja, ser ut som det er en defekt, rett og slett.
  5. Tur på Byfjellene igjen i dag der jeg 1) driver med en prosjekt jeg ikke kan avsløre for mye om foreløpig 2) prøver stier jeg aldri tatt før. Bjørndalen > Ulriken > Middagsstaen > Skomakerdiket > Trolldalen > Storfjellet. Deretter, for de som er kjent med området, prøvde jeg å finne Smalstien, som har sikkert vært gjengrodd i flere tiår. Lyktes ikke, så måtte gå ned fra Storfjellet til Hardbakka på rompen mellom kratt, mose og hull. Til slutt, den kjedelige strekningen langs Svartediket. Viktig å være mest mulig på fjeldet før Bergensværet tar hevn... neste tur, skal jeg prøve å finne gamle stier i Langeli-området. Bilder av Vardebu nedenfor Storevarden på Ulriken, og Dobbelvardenen på Middagsstaen.
  6. 16km tur på Byfjellene i Bergen - med en lang strekning som jeg aldri har tatt før, pga. spaning for en kartleggingsprojekt. Opp Tippetue, videre til Storevatnet, opp til Ravneberget (der ingen aldri går, spiste lunsj på Breidablikk), ned til Storediket, opp skaret til Rundemanen, spasertur langs eggen, ned til Tindevannene og Kronborg, opp Blåmannen Øst (siden få besøker den), og avslutning med min favoritt strekning, Blåmansveien > Søre Kamvei via Fjellhytten, og ned att heime til Ålrekstad.
  7. Oslo Sportslager har røverkjøp på Gregory Targhee serien. 26, 28, etc liters. 26 literen koster 649kr istedet for mer enn det dobbelte. Det er riktignok den gamle modellen sommangler noe som er viktig for meg, nemlig LOMMER i hoftebeltet til telefon og camera. Men likevel, røverkjøp! PÅ den og andre sekker fra andre merker også. https://www.oslosportslager.no/produkt/targhee-26-topptursekk-39988.aspx
  8. Ok, da skal jeg til butikken, vi får se. De er jo svindyre (skulle kjøpt de på XXL, de var 1000 kr billigere der!)
  9. Ja det er greit nok men du fikk nye sko pga. samme feil i tåskjoldet som jeg har?
  10. Jeg har et lite problem med skoene og vil e om andre også har, bortsatt fra a_aa som har postet i "Fjellstøvler like digge som joggesko". Skoen er utrolig bra og lett, vanntett, og passer mine bredde føtter der andre merke skader meg. Problemet er, etter ca. 50km, dette på bildet, i tillegg til det jeg ser som rask slitasje av sålen. Jeg fant en review på nettet som omtaler slitasjen (finner ikke linken igjen) men ikke noen andre bortsatt fra a_aa som viser til toe-guard problemet. Jeg har allerede byttet ting flere ganger i den butikken og de er ikke alltid samarbeidsvillige, sel vom det alltid gikk greit til slutt.
  11. Tok turen til Gullfjellstoppen 987 moh i Bergen / Samnanger i dag. Det var veldig veldig lenge siden. Jeg gikk ikke vardeveien / korketrekkeren som jeg mener er kjedelig (å telle ned vardene, nei takk) men opp Ronamanen ved fossen, så ned Tjørna / Kinndalen. De har faen meg bygget ny dam uten å si fra! Fjellet var tørrt, mange av de små innsjøene oppe var ikke til å finne. Is en del steder. Brukte LaSportiva Core GTX. En utrolig sko som kunne vært perfekt om den hadde vært mer gjennomtenkt. Bra: - Passer perfekt for guttene de som ikke har barbie føtter, og som ikke kommer i Inov8 sine sko - Fortsatt vanntett etter mye myr og 15km tur - Utrolige lette. Borderline joggesko Dårlig: - Gummi i front løsnet veldig fort. - Lite beskyttelse på sidene, og siden man sitter "høyt" i støvlen, merker man godt steiner. - Den delen med den øverste, metall lissefeste er for høy og gjør vondt når man går ned bratte partier.
  12. Tok turen opp Ulrikseggen for noen dager siden, etter ca. 8 år. Ingen merking i starten, så hold øyene åpne eller bruk GPS / Smartphone. Den første delen er myrete som f*en, men greit. Senere blir det litt kaotisk. På grunn av stormen tidlig 2015 ligger det ganske mange veltet treer som må bypasses. Det vil si at folk har tråkket nye stier, noen av de ganske luftige. En go del steder må begge håndene brukes. Jeg ville ikke anbefale å ta den nedover hvis man ikke leter bevisst etter scrambling og vanskeligheter. Men jeg liker den turen godt, supert når man kommer seg opp til Rusta, da blir det windy! Jeg har også tatt Isdalen og Hardbakkedalen nylig og ser ut som mindre og mindre folk bruker de, stiene forsvinner helt på enkelte steder.
  13. Hei. Ny på forumet her. Jeg har begynt å gå tur igken og kjøpte meg en Etrex 20 på tilbud. Frikart er veldig bra, men ville ha bedre terreng og tur / bygda detaljer. Dessuten er den ikke oppdatert siden 2012 (?). Jeg fikk prøve Premium v2. Veldig mye info og detaljer, til og med nedlagte støler, osv. MEN Der mange kart ikke viser stier som finnes, Premium v2 legger veldig mange stier der det finnes ingen. I tillegg til å være farlig er det veldig forstyrrende på skjermet. Noen grusveier og vei har ikke riktig form eller forsvinner. De klarer ikke en gang å få det til med skikkelig vei! Premium v2 viser ikke heller fjelltoppene uten at man må jokke med gpsn. Dvs. at det er ikke mulig å få oversikt over toppene, haugene osv uten å peke på punktene manuelt. Dalene, vannene osv er tydeligere merket. I tillegg er Premium ekstrem treg. Ville aldri betale 1599 spenn for den. Finnes det virkelig ingen god kart til Garmin? Uten glitches, som viser info og er rask og presis? De som nevner og snakker om N50, skjønner jeg ikke helt hva det dreier seg om. Hvis noen kan forresten forklare meg hvordan man "deaktiverer" noen detaljer (eks: butikker, busstopper) for å få en rensligere bilde på skjermet, vil jeg gjerne vite! I Etrex20 fant jeg bare slike detaljinstillinger: least, most, eller noe slik. Norgeskart: Svingene ved "225" er riktige. Svingene øst for hytte 35 er riktige. Samme med elven. Premium v2. Veien er ikke riktig (alle svingene), stier som ikke finnes, og elven forsvinner! Stien som går fra 250 kontour nede til hytten sees på rasterkartet til Norgeskart, men er gjengrodd. Det samme med mange andre, for de som er kjent med fjellene i Bergen, Harbakkadalen er full med stier som ikke finnes. Frikart.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.