Gå til innhold
  • Bli medlem

johnpd

Aktiv medlem
  • Innlegg

    630
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av johnpd

  1. Guttungen har bursdag og blir 7år. Han brukte en del øks i friluftsbarnehagen og etter han var med meg og stablet ved i vinter vil han gjerne ha sin egen øks så han kan være med å hogge. Noen som kan anbefale en øks?

  2. På 13.5.2016 den 15.52, Gjest Landsem skrev:

    Det vil unsett være klokere å ta vann fra bekk inn i tjern enn selve tjernet, det vannet har stått stille lenger. I tillegg får vannet raskere farge enn ellers, ved at det drenerer gjennom områder som avsetter mye partikler i områder som dette. 

    Vet du dette? Jeg har lest en plass at det er bedre å drikke fra tjernet, fordi der synker partiklene til bunns (eller flyter i overflaten), enn fra bekken der de virvles rundt.

  3. På 24.3.2017 den 15.18, Lompa skrev:

    En rennende bekk i norsk natur renser seg selv. Men det kan være spesielle tilfeller, for eksempel om det er harepest eller sykt mye lemen. Da bør man gå til de bekkene med litt større vannføring. :)

    Jeg leste en bok der det ble fortalt at rennende i rennende vann er grumset virvlet opp i vannet, det er bedre å ta fra større vann eller insjøer, der synker dritten til bunns. Noen formening om dette?

  4. Vi fikk låne en Chariot for et par år siden. Fikk en fantastisk tur langs Rallarvegen fra Finse til Myrdal med gutten vår som da var 1 år. VI er heldige og han har alltid likt å sitte i vognen. Vi stappet han og alle de tunge tingene i og på vognen og brukte 2,5dager på å gå Rallarvegen. Absolutt en vinner. Men bør være grusveg. Tror ikke det er noe særlig å bruke den på sti.

  5. Den 5. juli 2016 at 23.46, Tiur3 skrev:

    TS. Hvis dere er uerfarne og har kun 4 dager til rådighet, ville jeg anbefalt et annet sted enn Femunden.  Kanskje Fjorda er noe for dere.

    Ligger nord for Hønefoss og mellom Randsfjorden og Sperrilden. Det er kanoutleie der.

    Selve Femunden, er ikke å anbefale for nybegynnere. På slike store vann (med lange padlestrekk) kan det raskt blåse opp og skape vanskelige situasjoner.

    Kan du fortelle litt mer om dette området?
    Vi kommer fra Bergen, blir langt til Femunden, supert om vi kunne kortet ned kjøringen litt.

  6. 23 timer siden, Hammer skrev:

    Blir lang reise, men dere kan ta toget til Røros. Da er dere ikke veldig langt unna Femundsmarka. Så må dere dere da bli kjørt inn til nordenden av femunden eller noe.

    problemet er å bli kjørt, mye styr med bilstol til junior og i det hele tatt finne noen som kan og vil kjøre....

  7. Hei!

     

    Konen min foreslo at vi skulle ta med teltet og stikke en uke til Finse i begynnelsen av august. Vi har en tre år gammel gutt som elsker å gå på tur og sove i telt.

    Vi bor i Bergen, har IKKE tilgang på bil, og tenker derfor vi skal bruke tog til å komme oss på tur i sommer. Gutten vår har ikke tålmodighet til å sitte fastspent i buss eller bil.

    Noen forslag til tur i gangavstand fra en jernebanestasjon?

     

     

    Vi har vært på Hardangervidda flere ganger før, og jeg kunne tenkt meg en tur i et skogsområde/under tregrensen med mulighet for å fiske og et lite kaffebål.

    Vi kan muligens få lånt oss en ally kano.

    Leste akkurat en fantastisk turrapport fra Femundsmarka her på forumet: 

    Men vi kommer oss vel ikke dit uten bil?

    Andre områder?
     

     

     

  8. Jeg har også lurt på Mountain Equipment Helium 600 http://www.rei.com/product/850003/mountain-equipment-helium-600-sleeping-bag. 

    Men jeg har også funnet Marmot Helium http://www.rei.com/product/864090/marmot-helium-sleeping-bag

    og Mammut Sphere UL 3-Season http://www.moontrail.com/mammut-sphere-ul-3-season-regular.php

     

    Så vidt jeg kan se så har både Marmot og Mammut impregnert dunene, noe ME ikke har. Hvor mye har dette å si? Jeg er ganske lang og endre ofte opp med å sparke i bunnen av teltduken. Prisen er noenlunde lik, så den spiller ikke så mye rolle, Western Mountainering sin blir for dyr for meg. Mammuten er nesten 250g lettere enn ME sin.

     

    Noen som har tips?

  9. Må bare føye til at selv før jeg begynte med glutenfri mat har jeg aldri vært glad i brødmat på tur.
    Det er uendelige muligheter for annen mat på tur. Brødmat er fint til niste første dagen. Men etter det er små middagsporsjoner mye bedre synes jeg. Hvis man i tillegg lager noen energibarer som man kan tygge på underveis, så savner man ikke brødet i det hele tatt.

    Men, igjen, det er ingenting som slår nylaget brød på bål! :)

  10. Vi kjøpte Osprey Poco Premium.

    VI er kjempefornøyde, superenkelt å justere mellom mamma og pappa. Junior sitter veldig godt i den og har god utsikt. Jeg brukte MYYYEE tid på research før vi kjøpte og jeg er fast bestemt på at vi kjøpte rett sekk.

    Den har et veldig bra system for å feste junior i meisen. Og den har den beste solskjermen og et veldig bra regntrekk.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.