Gå til innhold
  • Bli medlem

tesk

+Støttemedlem
  • Innlegg

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av tesk

  1. Jeg vil også poste i den fineste tråden på forumet! Kan ikke skryte på meg å ha veldig peiling på kniver, men de jeg har i samlingen er jeg veldig glad i!
    Min nokså nyervervede Casström No. 10 SFK (Scandi) er den beste kniven jeg har brukt. @Bjerknez, det er ikke feil å ha den i samlinga uansett. Den har helt nydelig ergonomi og den er nydelig å se på. I Scandi grind har den vært et beist til oppdeling av medbrakt ved til bål og kvistbrenner.

    Er det noen som har erfaring med denne kniven i full flat grind? Jeg er mest på tur over tregrensa og da går det lite i batonering, men mer heller fiske, brødsmøring, snabbkutting, kvistbrenning

    Jeg tror denne kniven med full flat er en veldig god høyfjellskniv! 

  2. Hva med Barents Outdoor Snota? Oppgitt totalvekt er 1,38kg Det er ikke selvstående men har plass til stor ryggsekk i vestibylen. 
     

    Jeg vet ikke om det er «til å stole på» som du sier. Det er et telt i superlight stoff. 

    Durston Solid teltet mitt tror jeg er mer solid stoff (denier og vannsøyle), men det setter krav til teltplass som @Gabs88 har skrevet. 

    Jeg går fra Niak til Unna for høyfjellssesongen i år (Børgefjell og Hardangervidda) Er så lei av lufting under duken og mesh inner som resulterer i frisk bris inni teltet. Snota ble vurdert, det har faktisk duken helt ned til bakken med gode ventiler oppe, men siden jeg allerede har Durston X-Mid som lettvektstelt så var det tryggere å gå for Hilleberg Unna. 

  3. Presterte å miste min kjære Benchmade favorittkniv. Den var så dyr å kjøpe inn på ny så jeg tenkte å prøve noe nytt. 

    Kjøpte Fällkniven F1 Wolf Laminert VG7 med zytel F1nez slire på finn.no

    spacer.png

    og en nyHelle Temagami 14C28N

    spacer.png

    Gode smørekniver begge to 😄🥪 Lurer på hvilken som skal bli med til Børgefjell i sommer 🤔

    Edit: ...og en Flextail zero pump

    spacer.png

    • Liker 4
  4. Marius Engelsen skrev (På 4.1.2024 den 11.25):

    Hvilke profilinstillinger bruker du på Nao+ når du er på randotur?

    Nå avslører jeg hvor pingle jeg er i nedkjøringen: For meg så kaster lykta langt nok på max innstillingen. Kan tenke meg at det ikke er langt nok hvis det går fort 😳

    Målet er å komme seg ned av fjellet før det blir mørkt 😎

  5. Nå er Oppsynsmannen tilgjengelig på nrk.no: https://tv.nrk.no/se?s=oppsynsmannen

    Fra Tufte på Instagram:

    Sitat

    For ett år siden fikk jeg en melding: «Hei det er fra dokumentar avdelingen i Nrk. Kan vi sende deg rundt i Norge for å finne ut om det ER naturkrise». Siden jeg selv har lurt på hvordan det går, var jeg lett å be. På kryss og tvers har jeg reist. Jeg har møtt hubro og fjellrev, snakket med eksperter, bekymra folk, sinte folk og andre som mener at dette går heeelt fint. Fire episoder slippes i morgen. Håper dere vil se på!

    Jeg gleder meg til å se dette i kveld. Jeg har stor tro på at profiler som Bård Tufte kan gjøre folk oppmerksom på tema og faktisk nå frem med informasjon

    • Liker 9
  6. Marius Engelsen skrev (3 timer siden):

    Reactive Lightning gjør også at lyset dinmes når man lyser på ting som er nært eller passer busker/trær og lyser på klokken/kartet. Da blender man seg selv mindre og bevarer «nattsynet» i bedre grad, og man ser rett og slett bedre uten at man trenger å pumpe ut like mange lumen.

    Slenger meg på Marius sine erfaringer med denne lykta. Reactive Lighting er en sånn feature jeg trodde var tullete, men som jeg nå setter stor pris på. Setter jeg denne lykta på hodet glemmer jeg at den er der og den gir meg det lyset jeg trenger. I teltet, kartlesing, stiløping, nedforkjøring på rando -den gir et behagelig lys uansett kastelengde -uten fremhevet hotspot. Overgangen mellom lysstyrkene er vanskelig å merke. Veldig smooth. Den sparer også batteri på dette. Eneste ulempen med reactive lighting er at den reagerer på refleks. F.eks stiløping bak en annen løper som har reflekser på kroppen. Da slår jeg av denne funksjonen, eller tøffer meg litt og tar teten :) (til løping/rulleski er det også en god sikkerhet med stort rødt lys i bakhodet 👍)

    Har prøvd andre lykter for å få lenger kastelengde. Trodde jeg ville trenge det ved nedkjøring på rando. Prøvde først en heftig Olight og etterpå en like heftig Silva, men jeg ble aldri venn med de. Høyere lumen, men hadde større batteripakning. Er tilbake på Nao+

    Jeg har Nitecore NU25 til de letteste teltturene. Den liker jeg veldig godt

    • Liker 1
  7. Marius Engelsen skrev (På 28.5.2023 den 22.18):

    Det er EE revelation -6C quilt du har? Hvor langt ned på termometeret synes du den er grei? Og hvilke bredde tenker du man bør ha hvis man er 170 og slank? Ser noen anbefaler wide uansett, mens andre sier wide er for kraftige karer.

    Ja, jeg har EE revelation Long/Wide -6 ℃

    Bruker ikke denne om vinteren, men jeg hadde en natt i slutten av april der det dannet seg en tynn isskorpe på pyttene i skogen i løpet av natten. Vet ikke hvor langt ned teperaturen gikk ned den natten, men jeg sov veldig godt. Hadde på meg ullsett + lue. Ved siden av meg lå det en lakenpose klart som jeg skule bruke dersom jeg ble kald. Den ble ikke brukt. 

    Liggeunderlag betyr selvfølgelig mye. I starten brukte jeg Exped Synmat 7 UL, men gikk etterhvert over til Therm-A-Rest NeoAir XTherm (begge i long+wide) og sover mye varmere.

    Om du trenger LW versjon? Jeg vil anbefale wide uansett for å sikre at det ikke kommer inn trekk fra siden. Jeg er ikke brei sjøl (lang tynn ting), men jeg synes ikke den er for brei. Jeg kaster meg rundt mye i løpet av natten. 

    Jeg var sein med å svare. Du har kanskje gjort et valg allerede?

  8. Jeg har nylig kjøpt inn et par av disse. Er mest ski og snø det går i nå for tiden, men jeg har fått testet dem på 2 dagsturer på fjell. 
    jeg kjenner ikke til Valdres modellen, men har trasket mange mil på reinsjakt med Jakt modellene Crispi Hunter, Kongsvoll, Titan og Kongsvoll Evo som jeg bruker nå. 
     

    Attiva BP er ikke en jaktstøvel, men den føles veldig lik dem i form og støtte. Noe som jeg liker. De er myke og klare for tur fra dag 1

    Det er ikke noen spesielt lette sko, men mye lettere enn de høye jaktstøvlene jeg pleier å gå med. Jeg tror de blir fine til vandring med sekk i sommersesongen. Helgetur eller lengre

    Jeg vurderte Crispi Attiva BP og La Sportiva Ultra Raptor II Mid GTX. Valget falt på Crispi da jeg ikke hadde mulighet til å teste noen av dem i butikk. Crispi kjente jeg fra før så da valgte jeg det denne gangen også. Angrer ikke

  9. Jeg nekter å ikke nyte god kaffe på tur.

    Lettest: GSI javadrip over snyltekoppen (som @GrundeLlinker til) + medbrakt hjemmekvernet kaffe i porsjonpakninger (litt for få for å spare vekt)
    Tyngre: Trangia kaffekanne + kokmalt Friele frokostkaffe = cowboy kaffe 
    Tyngst:  Aeropress Go med gjenbrukbart metallfilter + håndkvern og kaffebønner nok til alle trøtte tryner som titter ut av teltåpning -verdt det!

    • Liker 2
  10. Espen501 skrev (På 22.6.2022 den 18.53):

    Jeg har bestilt akkurat sammen quilt. Får den i slutten av juli og gleder meg til å prøve den. Utveksler gjerne erfaringer. 

    Erfaringen min er klokkeklar: jeg sover bedre med quilt. Jeg sover urolig og det gjør at jeg stresser mye gjennom natten når jeg sover i pose. Spesielt lettvekt/smale soveposer kombinert med lange bein. Våkner av at jeg ikke får til å bevege meg. 
    Quilt føles som å sove med dundyne. Fritt og godt :)

    Sommermorgenen er også mye bedre. Enklere å justere temperatur når telete blir varmt. 

    Første natta knotet jeg litt med stroppene (hadde ikke testet hjemme) men det er ikke så komplisert å få til når man har gjort en gang.

    Jeg er en frostmakk, men merket ikke noe til trekk. Det var genialt å kunne kneppe quilten rundt halsen. Da ligger den tett inntil kroppen på tross av at jeg beveger meg

    • Liker 1
  11. Humbug skrev (På 28.5.2022 den 20.32):

    Som seg hør og bør.

    Det er herlig å finne slik en tråd som denne. Heia Fjellforum!

    Tilbake til avsporingen: Jeg har også begynt reisen mot lett(ere)pakking.

    Jeg er en 85kg 189cm frysepinne

    Har bestilt X-Mid 1 Solid og skal nå bytte ut 3-sesong soveposen min etter at min datter visstnok har arvet den (Mammut Sphere Down 3-Season ~1kg)

    Jeg ser på Enlightened Equipment Revelation -6 ℃ Quilt Long/Wide 723g
    Noen som har erfaring med den eller kan komme med annet forslag? 

  12. Jeg var veldig i tvil hvilken størrelse jeg skulle gå for. Valgte 1p siden jeg er lang og tynn og fokuserer på å redusere vekt. 
    Siden det faktisk er 2 innganger i 1p varianten ser jeg for meg at jeg zipper ned innerdørene de gangene jeg trenger armslag. 
    hvilke tanker har dere @DannyRS @Vandrefalken gjort rundt dette? Skal teltene brukes til solotur eller har dere med partner/hund?

  13. Jeger_og_fisker skrev (På 5.5.2022 den 19.54):

    Hvordan er Niak og Rogen i kraftig vind på høyfjellet? Skjørtene går jo ikke helt ned. Blir det vind og kaldt inni disse kuppelteltene hvor duken ikke går helt ned? 

    Ja det blir det blir litt vindfullt i mitt Niak hvis vinden får retning innunder skjørtet 

    Jeg som er en frystapp var litt skeptisk til dette men det har gått fint hvis jeg setter sekken og skoa innunder ytterduken der vinden kommer inn. 

    På en tur i Femundsmarka fikk vi dårlig vær da vi var høyt oppe. Det ble 2 døgn i teltet med regn og 29 m/s i kastene iflg Yr.no Da var jeg glad at dette er et Hilleberg! Det fungerte bra gjennom uværet. Var aldri skeptisk. 

    ..så ja, det kan bli litt trekk i Niak, men det er veldig solid i forhold til vekt. Jeg er glad jeg valgte det. 

  14. Unknown_Uke skrev (På 29.4.2022 den 0.38):

    Der mottok jeg den nye Firebox Freestyle Titanium. Hendig størrelse. Litt tyngre enn jeg forventet, men drastisk reduksjon i vekt kontra G2 5” SS.

    Tror jeg var nr 12 i kickstarter køen 😂

    90FB803F-1DAF-4AED-A808-EC3C6E0ECB6B.thumb.jpeg.d9cbdd4637cd16b911defc262c69f4aa.jpeg

    Nydelig sak! Jeg hadde ordre nr 7, men ble grepet av en kortvarig følelse av kontroll/fornuft og kansellerte ordren.

    Heldigvis var det bare en svært midlertidig. Bestilte igjen, denne gangen med pinner til Trangia gassbrenner. Er på vei i posten nå 😂 

    Hva veier brenneren med 4 firesticks i nylonposen? 
    Jeg vet at det brukes en ganske solid tykkelse titan, men håpet den skulle være en lettvekter på tur 😇

    • Hehe 1
  15. Skævkjøtern skrev (2 timer siden):

    Hvordan syns du temp.holdbarheten er? Antar at du da ikke åpner termosen før du mer eller mindre skal ha alt innholdet..

    Har god erfaring med disse. Holder lenge på varmen. Har sett Stanley termoser komme bedre ut, men hvis en tar vekt og størrelse med i betraktningen er dette et godt valg for ryggsekken.  Den er veldig slank. Sklir lett ned i sekken eller sidelommen. 

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.