Gå til innhold
  • Bli medlem

langdistanse

Passivt medlem
  • Innlegg

    73
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av langdistanse

  1. Staten skulle eid og næringsfiskere kunne fisket like mye som før.
  2. Ja, dette burde vært overført til staten eventuelt at man kan kjøpe fiskekort fra grunneier.
  3. Det er vel bare å se på disse utstyrs-trådene på forumet her, svært lite som minner om å bry seg om miljøet. Det fins MANGE alternativer som ikke belaster miljøet med mikroplast, miljøgifter eller støy - men det vil ikke nordmenn ha noe av.
  4. Betyr det at hvis man vasker en "ullgenser" satt inn med coating at coatingen forsvinner?
  5. Så dette er ikke en ullgenser? Ser også at den er produsert i Kina, da blir det ikke noe mer ulvang på meg uansett https://www.ulvang.com/no/herre/mellomlag/ullgensere/rav-sweater-wzip/?code=7045952066837
  6. Ja, men selv om det står 100% ull så er det ikke alltid det, slik De har kommet fram til i denne tråden.
  7. Hva mener du nå? Hvis det står 100% ull så er genseren 40% plast ? :S:S
  8. Heh, ikke ofte jeg blir forvirra over en informativ tråd. Kan vi ikke kompilere en liste over "ekte ull"-produsenter?
  9. Dette er da såre enkelt - disse firmaene handler ikke jeg hos mer.
  10. Jaja, jeg har til nå ment Aclima er et bra firma, men hvis dem fortsetter å sponse dette her så slutter jeg å handle der.
  11. "Vi nordmenn kan ikke redde verden" - det er typisk unnlatelse. Hva med PFAS i Norsk natur? Hva med at forbruket gjør at miljøgifter kommer inn i økosystemet i Norge? Hva med de fattige som blir utnyttet for elektrifiseringen, enda Norge kan ta ut mineralene her hjemme? Dette er ikke bare korrelasjon, her er kausalitet.
  12. Det begynner å bli få matvarer man kan spise nå som ikke er besudlet av miljøgifter.
  13. Fint. https://www.nilu.no/2019/12/fluorstoffer-funnet-i-oter-isbjorn-ulv-og-sno/
  14. Det riktige å gjøre er å flytte produksjonen her tilbake til Norge. Dette kan gjøres, og gjøres, ved hjelp av automasjon og AIs.
  15. Jeg kalkulerte mitt forbruk for noen mnds tid siden. Da havna jeg på 0,03 - til sammenligning var gjennomsnittet for en nordmann på 9..... https://www.carbonfootprint.com/calculator.aspx https://footprint.wwf.org.uk/#/
  16. "Videre så forskerne på et utvalg av Per- og polyfluorerte alkylstoffer (PFAS). Disse har fett og vannavstøtende egenskaper og finnes i impregneringsspray, yttertøy, skismøring og gryter med belegg. Likevel får de fleste i seg mest gjennom mat." https://forskning.no/helse-miljogifter-samfunn/fant-svak-kobling-mellom-miljogifter-hos-mor-og-barnets-iq/1591375
  17. Mentaliteten til nordmenn er at "noen må gjøre noe" "politikerne må komme på banen" - dette er bare unnfallenheten for å fortsette i samme behagelige sporet som før. Forbrukere i Norge HAR alternativer, råd til å kjøpe alternativene og ikke minst er opplyste nok til å ta bedre valg.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.