Gå til innhold
  • Bli medlem

Simen B

Passivt medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Simen B

  1. Har du mulighet til å legge ved linker til hanskene og vottene du foreslår? Jeg kommer til å sove i telt, og er ikke sikker på at jeg vil kunne få alt tørt til neste dag..
  2. Jeg skal gå Grensemarsjen rundt påsketider, og lurer på hvordan jeg skal gjøre det med votter. Jeg har Fjellvotten fra Hestra som yttervott, men innervotten som fulgte med virker i tynneste laget. Temperaturen kan være alt fra -15 til -35, så jeg trenger noe jeg kan tilpasse etter forholdene. Jeg fryser sjeldent på hendene, og går gjerne skiturer i -10 uten votter så lenge det ikke blåser og jeg holder meg i bevegelse. Jeg har hørt noen snakke om linere, uten at jeg helt har forstått hvordan jeg skal bruke disse i kombinasjon med det andre utstyret. Jeg setter stor på pris all hjelp jeg kan få!
  3. Takk for hurtig svar! Nei, jeg tror egentlig ikke at det spiller noen særlig rolle om jeg må pumpe i et par minutter mer eller mindre. Bekymringen var mer med tanke på kvaliteten på ventilene osv. Min frykt er også at beina skal falle av, men det kan hende at denne er helt ubegrunnet. Har du DownMat 9 LW selv? I så fall, hvor fornøyd er du med den?
  4. Rundt påsketider skal jeg ut på min første lengre skitur - Grensemarsjen. I den forbindelse må jeg gå til innkjøp av et ordentlig liggeunderlag, og valget står mellom Exped DownMat 9 LW og Exped DownMat Winterlite LW. Det er kanskje litt overkill, men håpet er at turen blir den første av mange, så da kan jeg like godt kjøpe noe ordentlig når jeg først skal kjøpe. Jeg har mulighet til å kjøpe begge modellene for ca. 2000, så det skiller ikke noe på prisen. Hva er deres erfaringer med disse to mattene? 9 LW har R-verdi på 8 (-38) og veier 1240 gram, mens Winterlite har R-verdi på 7 (-32) og veier 665 gram. Hvor stor rolle vil vekten spille? Jeg kommer til å gå noe med pulk og noe med sekk. Er det forskjell i kvaliteten? Spiller det noen rolle at Winterlite er smalere i fotenden? Og er det relevant å tenke på Schnozzelpumpen kontra innebygd pumpe i 9 LW? Jeg er 183 og 75-80 kg, men min far skal også bruke den, og han er ~190 og 100+ kg. Tror ikke dette spiller noen særlig rolle siden begge er så tykke og lange, men det kan være greit å ta med. Setter stor pris på alle nyttige tips jeg kan få, både om mattene og turen generelt. Jeg er særlig usikker på hva jeg skal gjøre med sokker - liner+tykkere sokk kontra teknisk skisokk, så kjør på med tips her også. Jeg takker på forhånd for alle innspill og tilbakemeldinger
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.