Gå til innhold
  • Bli medlem

razzle

Aktiv medlem
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om razzle

  1. Jeg skal bestille meg tur/fjellsko og synes Alfa Orre ser helt optimale ut for meg. Problemet er at jeg har store føtter, har brukt 48 ca før men når jeg har prøvd å finne meg sko de siste årene virker det som alle lager dem mindre i størrelsene(smalere tå ihvertfall) sånn at 49 er det jeg må ha. Skoene i 47/48 jeg har hatt lenge passer like fint ennå, selv de jeg knapt har brukt som garantert ikke er strekt ut. Så det er ikke føttene som har blitt større heller 😛 Shopping for min del begrenser seg til nettbutikker da det er langt mellom de som har slike størrelser der til og med, så prøving i butikk lar seg ikke gjøre. Alfa Orre stopper på 48, men er redd de skal være for trange i tærne pga at de har Alfa sin standard-lest og ikke XL-lest som det er i f.eks Walk King som jeg vet passer i 48. Noen som har/har prøvd Orre som kan si meg hvordan størrelsene er? Alternativet er Walk King Air men de blir nok litt for klumpete, klassisk fjellsko for bruket mitt da det blir mest turer i skog/sti og en fjelltur bare av og til. Edit - Må legge til at frykten min bunner i at mine Alfa Bever Grip+ i 48 viste seg etter kort tid å egentlig være for trange i tåen, noe jeg ikke merket med en gang. Etter en tur på noen timer som førte til blå og til slutt manglende stortånegler etter noen dager, har jeg lite lyst til å oppleve det samme igjen. Mulig Bever Grip+ er eksepsjonelt trange?
  2. Høy temperatur? Smelter den ikke da? Vil heller prøve på laveste temp og fortsette oppover til den begynner å rette seg ut
  3. Hvis du snakker om den lille spenna på toppen av skulderreima, er et gammelt inf. jeger-triks å surre denne inn med elektroteip da den kan ryke under tung belastning. Dette er samme for alle pakkrammesekkene brukt av Forsvaret, men spesielt Cato Ringstad da deres ser ut til å være laget av flatbrød..
  4. De største forskjellene er jo at Recon Pack har pakkramme, mens Para Ranger er anatomisk. Noe mer utdypende vet jeg ikke. Har desverre ikke prøvd Para Rangeren, men har et svært godt inntrykk av Recon Packen. Grei å bære selv med over 60 kilo i, det er jaggu ikke mange sekker man kan si det om..
  5. Har nettopp kjøpt ei jakke i Dermizax direkte fra Bergans, men armene og diverse klaffer til lommer er litt krøllet/brettet etter å ha vært lagret innpakket ganske lenge. Ikke noen big deal, er bare litt irriterende å se på. Bør jeg prøve å stryke den? Og er det noen vits i? Vet at membranjakker kan tørkestrykes men er litt skeptisk til å gjøre skade når den allerede er tørr..
  6. Vil også sterkt anbefale Tissot T-Touch. Har hatt modellen i stål i fire år nå, på den tiden har den vært igjennommye dritt som f.eks ett års hard militærtjeneste med bruk hver dag, inkludert over 80 øvelsesdøgn i alt slags vær fra knallsol til full storm, temperaturer fra +30 til -42, og igjennom gjørmeløype og isbading . Men er faktisk mest imponert over at den overlevde å være fyringsvaktklokke for laget mitt hele den tiden, da skal det godt gjøres at den ikke blir ødelagt. Er jo ikke alle som er like forsiktige når den går på rundgang mange ganger i løpet av ei natt inni et lite telt med mange trøtte menn som tråkker oppå hverandre.. Som det ble nevnt ser den ut som ei vanlig klokke, ei veldig pen ei til og med. Og er alltid like artig når du viser folk at viserne flytter seg på "magisk" vis når du er borti glasset
  7. Samme som over, hadde den i forsvaret. Funker bra til rolig bruk som feks. scootermaske eller til å ta ned hocus(ikke at du sikkert gjør det så ofte:-P), men med en gang du begynner å svette og puste mer blir den fuktig og fryser. Tror fleece både puster bedre, er varmere og tørker fortere så ville satset på det.
  8. Dette er bare tull! Du har akkurat samme rettigheter for reklamasjon på tilbudsvarer som vanlige varer. Er bare bytting av tilbudsvarer som ikke går da de fleste butikker forbeholder seg retten til å nekte det. Ta det opp med forbrukerrådet, butikken har ingen rett til å overkjøre kjøpsloven!
  9. Jeg har Thermo Extreme, den har vært en god turkamerat i mange år. Pleier ikke å ha med telt lenger hvis jeg går turer alene i opptil tre døgn i sommerhalvåret, bare legger meg inni duken. Funker fint så lenge det ikke regner altfor mye, ellers kan det bli en smule plagsomt. Da pleier jeg å spenne den opp til gapahuk hvis det fins trær i nærheten. Da jeg var i Hæren brukte vi Thermo Hunter. Samme målene som Thermo Extreme bare litt mindre fòr. Den fikk kjørt seg, og sviktet meg aldri hvis jeg tok vare på den. Men husker det var en i patruljen som selvsagt alltid presterte å få sin klissvåt på innsiden, og da var det et rent helvete å få den tørr. Så lenge den er tørr varmer den bra, brukte den på overlevelse en gang i -40. Var ikke akkurat spesielt varmt men frøs ikke ihjel heller. Den bør forøvrig impregneres innimellom både utvendig og innvendig. Og lønner seg ikke å ha duken rett nedpå bakken når det regner, da trekker det inn fuktighet. De er jo tross alt bare vannavstøtende.
  10. Du kan forsåvidt bare sette deg rett ned i snøen, men du kan ikke sitte på den veldig lenge på bar snø før duken begynner å bli fuktig. Husk, den er vannavstøtende, ikke vantett! Anbefales å bruke underlag. Har hatt min Jerven Thermo Extreme i mange år, bruker den titt og ofte. Veldig fin å ha liggende i bilen når du ikke bruker den på fjellet, til f.eks venting ved periodevis stengte fjelloverganger. Har brukt min flere ganger til det. Pleier aldri å ha med telt på fjellet i de tre varmeste årstidene lenger heller, funker bra for meg da jeg pleier som regel bare å gå ett par dager i strekk. Brukte Thermo Hunter da jeg var i Hæren, bodde nær sagt i denne duken til tider. Var i et jegerutdanningskompani langt nord i ett år, og da været var som verst var jeg veldig glad vi hadde dem.
  11. Nevermind, ble tilbudt Bergansjakka idag til 1250kr, så kunne ikke si nei. For de som kan være interesserte skal MX Sport ha kampanje på den i uke 45 til samme prisen. Så halvparten av veil. pris. Bare i limegrønt riktignok og begrenset antall.
  12. Trenger ei skalljakke til hovedsakelig alpint (løype og offpiste) og hverdagsbruk på uværsdager. Har bare budsjett på rundt 2000kr, noen forslag? Har sett på ei Helly Hansen Viceroy jakke, syntes den var fin men er usikker på kvaliteten. Noen erfaringer med denne? Eller hva med Bergans Anatomic LV? Så at den er på tilbud til 2200kr flere steder nå. Og hvis noen har erfaring med andre jakker i samme stoff (Helly Tech XP og Dermizax) er det også bra.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.