Gå til innhold
  • Bli medlem

airborne

Aktiv medlem
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om airborne

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Jeg er også veldig fornøyd med kombinasjonen riva3 og Varg Skavl. Sitter på et par åsnes nansen ski, som er brukt på mange lange turer i all slags terreng. Som nevnt lenger opp kan det være greit å gå med litt løs wire, da er min erfaring at det blir mindre gnagsår. Fort gjort å stramme bindingen før evt nedkjøringer eller ved skrått terreng.
  2. Hei, jeg og to venner krysset vidda fra Finse-Rjukan 12-17. februar. Kort oppsummert gikk ruten Finse-Krækkja-Halne-Skaupsjøen-Rauhellern-Lågaros-Kallungsjåen-Grasdalen-Gvepseborg. Det var stort sett hardt og fint føre hele veien, noen steder vi sank ca 10 cm nedi snøen. Dette var typisk på lesiden av daler og vann. Nydelig vær hele turen, med unntak av stormen afe nevnte. Vi traff ingen andre på turen, bortsett fra kitere på finsevatnet, et telt noe sør for Finse, og et og annet igjenføyka scooterspor. Vi sjekket isvarsel på nve før vi dro, og da var hvertfall deler av Halnefjorden markert som utrygg is. Kan være verdt å ha i bakhodet...
  3. Jeg lurer på om alle skistøvler innen rottefella systemet kompatible med alle bindinger? Tenker på om det går an å bruke vanlige markastøvler i NNN BC Auto "fjellbinding".
  4. Det kommer til å være mest bortovergåing, men med mulighet for å kjøre nogenlunde stabilt i bakker altså, da blir vel ikke den noe å satse på?
  5. Først vil jeg dele min erfaring med Lundhags Husky 75. I forsvaret brukte jeg combat cap med m-98 binding og nevnte støvel. For de som ikke kjenner støvelen, er det nærmest en scout med 75 mm såle og innerstøvel av ullfilt. Problemet med denne støvelen er at omtrent samtlige i troppen fikk gnagsår fra en annen verden av støvelen, i tillegg til at den er iskald å bruke i ro. Fordelen med støvelen er at den er høy, og man kan ofte klare seg fint uten gamasjer. Gnagsårproblemet klarte vi å minske litt ved å tape hælen på innerstøvelen innvendig og utvendig med gaffatape for å minske friksjon. Men kuldeproblemet var fortsatt tilstede, og etter en time på vakt, var frykten for frostskader absolutt nærværende. Jeg har ikke noe sammenligningsgrunnlag, men jeg ser for meg at støvelen heller ikke er av de mest stabile. Nå er jeg på jakt etter en bra fjellskipakke, og det heller mot amundsen/nansen/combat cap avhengig av hva jeg kan få bra tilbud på. Og da med oppbygningsplate og super telemark m/wire. Spørsmålet mitt er: Hvilke støvler egner seg best for bruk primært utenfor trikkespor, og er stabile nok i utforkjøringer? De bør i tillegg være mulig å bruke i leir uten vesentlig risiko for frostskader. Ser at mange sliter med gnagsår med varg polar...
  6. Tidligere har jeg brukt Nescafe, men har aldri vært helt fornøyd. Kom over en svensk variant av snabbkaffe som jeg synes smaker vesentlig bedre. Fair-trade snabbkaffe fra Löfbergs lila. Selges hvertfall i Ultra-butikker. Men her i går kom jeg over en liten presskanne, oppgitt til 3 kopper, men som i realiteten blir en stor kopp. Kjøpte den på jernia for 129 kroner, så det skal bli spennende å prøve på tur. Den tar liten plass, og veier nesten ingenting. Ikke helt samme modell som på bildet, den jeg fant har litt mer plastpolstring rundt glasset, så den virker mer solid. http://www.black-cat.no/produkt.asp?p=11208&c2=147&c=114&navn=%20Kanner&kategori=Utstyr
  7. Det var ihvertfall det selgeren sa på villmarksmessen, og jeg har erfart det samme selv. I originalduken er duken kliss våt på innsiden om morgenen, mens thermo også kjennes fuktig, men der sitter det ikke dråper på innsiden... Du må tørke duken når turen er avsluttet, ellers lukter det høgg etter få dager. Correct me if I'm wrong.
  8. Jeg kan også anbefale Thermo Hunter. Har en original liggende også, den er fin å sove i på dagsturer, men ikke noe jeg ville basert meg på på lengre turer, fordi det lett blir MYE kondens i den. I thermoduken blir det også kondens (ytterduken er den samme), men kondensen legger seg i foret på hunter, så soveposen holder seg rimelig tørr. Originalduken er litt liten å ha lukket rundt posen, mens thermo hunter er det god plass i. Litt OT: Vil også anbefale jerven sin fremfor helsport sin X-Trem, selv om jerven koster en god del mer. Helsport er en del mindre, og det er veldig trangt med vintersovepose, og nærmest umulig å ha liggeunderlaget inni duken. (Edit: Jeg er ikke spesielt storvokst...) Glidelåsene var også dårlig plassert på helsport, det var altfor lite mellomrom mellom dem i hjørnene, så det var mildt sagt vanskelig å få lukket igjen alle glidelåsene samtidig.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.