Gå til innhold

emstu

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  21
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

emstu vant dagen sist 18. mars 2016

emstu hadde mest likt innhold!

Om emstu

Nylige profilbesøk

749 profilvisninger
 1. Det ble ikke Etne fjellene denne gang. Vi kjørte opp til Kalhovd hytta og videre inn til Synken hvor vi parkerte og gikk vestover inn til noen flotte vann. Fisket var ok, ble middag hverdag men det tok noen timer da fisken ikke var særlig bitevillig.
 2. Tja Etnefjellene så jo litt spennende ut. Nærme hjem og. Marius
 3. Heisann, Etter 14 dager i Skarvheimen tok meg og kona (med 2 sibber) turen innom foreldrene mine på østlandet. I morgen er planen å kjøre tilbake til Stavanger, men vi vurderer sterkt å ta en 3 dagers et sted underveis. Vi har vurdert å stoppe ved Halne og ta ferjen inn i Vidda (aldri tatt den før - virker morro). Femundsmarken har vi skrevet av denne gang....men tar turen i september. Men om noen andre har tips til en 3 dagers tur (telt), helst ikke mye steinur - fikk nok av det i Skarvheimen. Og noen gode fiskevann. Takker for tips.
 4. Er det noen i Stavanger område som har en fjellpulken hunde drag til låns i påsken?
 5. Skal ha med Acapulka sin 170 til Vidda i morra. Andre i følge skal gå med Fjellpulken 144 or Paris. Alle med bedding og stivt drag. Blir spennende hvem som vinner velte konkurransen.
 6. Flere som har tenkt seg på på vidda i påsken?
 7. Hehe, tror det er litt mer plass i den. Det ble en 170, heller litt for stor enn litt for liten. Ankommer i morra. Ser du har en snedig tralle, er det kajakk tralle?
 8. Funderer på en ny pulk, madammen har lagt beslag på Paris Pulken. Er det noen i Stavanger regionen som har en slik pulk liggende som kan bli inspisert før anskaffelse?
 9. emstu

  GPS

  For en del år siden så fikk jeg en Suunto X9Mi (eller noe sånt), mener det var en av Suunto sine første GPS klokker. Batteri kapasiteten har vel blitt betraktelig bedre siden den gang, men hvis den går tom for strøm så må man da ty til en Powerbank etc for å lade. Da føler jeg at en liten Foretrex er bedre da man kan bare hive i et par AAA som ikke veier allverden. Men igjen de spørs hvor lenge man skal være ute, har man stikk kontakt tilgang, skal man ha på GPS mottaker over lengere tid etc.
 10. emstu

  GPS

  Jeg har hatt/brukt en del GPSer opp gjennom tidene. Vista-Etrex-60Csx-Oregon etc. Den jeg har brukt absolutt mest er Foretrex serien til Garmin (har vel 2 eller 3 stk) 401 er mest brukt. Den gir meg 10 sifret MGRS rute tilvisning hvis jeg er i tvil hvor jeg er på kartet. For meg er GPS et hjelpemiddel til kart og kompass. Foretrex er knøtt liten bruker AAA og tar meget liten plass. Det sagt så har jeg også nylig kjøpt en brukt 64ST da jeg fikk denne til en meget gunstig pris. Jeg har lagt inn hele Norge i kart (www.frikart.no) som er mer en godt nok, kart blir mer som en morro sak for meg da jeg bruker stortsett rutetilvisning. Fordelen med 64 serien og Foretrex er at knappene kan benyttes med vott/hanske i kaldt vær. Jeg synes det var plunder i 27minus å benytte en touch-skjerm for å operere GPSen. "Joysticken" som finnes på noen modeller har sluttet å fungere for meg etter en stund i meget kaldt vær (muligens kondens som har kommet nedi og frøset). Sammen med 64st/Foretrex bruker jeg Goalzero sin Giude 10 Plus for å lade batterier/GPS den ene gangen i året det er sol i Norge. Liten GPS med kart blir vel Etrex serien. Liten GPS uten kart og dill dall - Foretrex.
 11. En stund tilbake så kom jeg over en tråd eller tur rapport som viste en meget snedig pakking av pulk med Smartbokser fra Clas Ohlson som var lagt oppi 1/2 Piteraq baggene. Og nå finner jeg den ikke igjen, noen som kan huske evt hvilken tråd/rapport dette var? Evt hvilke størrelse som passer i pulken? Takker
 12. Hadde en tur i helga da jeg og kona gikk ca 12km på snø/is/bar vei til ei hytte (skisko ble satt på 2km fra hytta). Opppakningen var deretter, med skisko og ski festet på sekk, tipper 22kg (veier selv 90kg) Det var ikke Snowchains men Kahtoola MICROspikes, som er vel tilsvarende. Hadde på meg et par lave Patagonia Drifter sko http://www.rei.com/product/810814/patagonia-drifter-ac-hiking-shoes-mens Kan ikke si at jeg merket noe særlig til piggene. Mulig at vibram sålen er hakket stivere/tykkere enn M77.
 13. Hvordan har du opplevd slite styrken på Falketind?
 14. Jeg, som en "varm" person, beveger meg med brynje/aclima netting under skall. Faller temperaturen extra så hiver jeg på kne varmere og en microfiber t-skjorte over brynja. Da får jeg litt ekstra for å holde kjerne varmen og beskytte kne. Men med en selebukse (salopette) så dekker den opp til brystet og holder varmen godt.
 15. Jeg har en, mjo, 8 år gammel Isbjørn Jan Mayen. Fremdeles god og varm. Kona kjøpte nettopp Tyin EXP 5 season på Gmax for 1799 eller noe sånt. Har en eldre Tyin selv som er brukt i -20, funka det.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.