Gå til innhold

emstu

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  17
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

emstu vant dagen sist Mars 18 2016

emstu hadde mest likt innhold!

Om emstu

Nylige profilbesøk

360 profilvisninger
 1. Acapulka vs. Fjellpulken

  Skal ha med Acapulka sin 170 til Vidda i morra. Andre i følge skal gå med Fjellpulken 144 or Paris. Alle med bedding og stivt drag. Blir spennende hvem som vinner velte konkurransen.
 2. Om lettpakkerdiskusjoner - (utskilt)

  Kan man ikke dele det opp i Skummet-, Lett- og Hel-Pakking? Litt for hver en smak.
 3. Flere som har tenkt seg på på vidda i påsken?
 4. Acapulka 150 eller 170, Stavanger

  Hehe, tror det er litt mer plass i den. Det ble en 170, heller litt for stor enn litt for liten. Ankommer i morra. Ser du har en snedig tralle, er det kajakk tralle?
 5. Funderer på en ny pulk, madammen har lagt beslag på Paris Pulken. Er det noen i Stavanger regionen som har en slik pulk liggende som kan bli inspisert før anskaffelse?
 6. GPS

  For en del år siden så fikk jeg en Suunto X9Mi (eller noe sånt), mener det var en av Suunto sine første GPS klokker. Batteri kapasiteten har vel blitt betraktelig bedre siden den gang, men hvis den går tom for strøm så må man da ty til en Powerbank etc for å lade. Da føler jeg at en liten Foretrex er bedre da man kan bare hive i et par AAA som ikke veier allverden. Men igjen de spørs hvor lenge man skal være ute, har man stikk kontakt tilgang, skal man ha på GPS mottaker over lengere tid etc.
 7. GPS

  Jeg har hatt/brukt en del GPSer opp gjennom tidene. Vista-Etrex-60Csx-Oregon etc. Den jeg har brukt absolutt mest er Foretrex serien til Garmin (har vel 2 eller 3 stk) 401 er mest brukt. Den gir meg 10 sifret MGRS rute tilvisning hvis jeg er i tvil hvor jeg er på kartet. For meg er GPS et hjelpemiddel til kart og kompass. Foretrex er knøtt liten bruker AAA og tar meget liten plass. Det sagt så har jeg også nylig kjøpt en brukt 64ST da jeg fikk denne til en meget gunstig pris. Jeg har lagt inn hele Norge i kart (www.frikart.no) som er mer en godt nok, kart blir mer som en morro sak for meg da jeg bruker stortsett rutetilvisning. Fordelen med 64 serien og Foretrex er at knappene kan benyttes med vott/hanske i kaldt vær. Jeg synes det var plunder i 27minus å benytte en touch-skjerm for å operere GPSen. "Joysticken" som finnes på noen modeller har sluttet å fungere for meg etter en stund i meget kaldt vær (muligens kondens som har kommet nedi og frøset). Sammen med 64st/Foretrex bruker jeg Goalzero sin Giude 10 Plus for å lade batterier/GPS den ene gangen i året det er sol i Norge. Liten GPS med kart blir vel Etrex serien. Liten GPS uten kart og dill dall - Foretrex.
 8. En stund tilbake så kom jeg over en tråd eller tur rapport som viste en meget snedig pakking av pulk med Smartbokser fra Clas Ohlson som var lagt oppi 1/2 Piteraq baggene. Og nå finner jeg den ikke igjen, noen som kan huske evt hvilken tråd/rapport dette var? Evt hvilke størrelse som passer i pulken? Takker
 9. Hadde en tur i helga da jeg og kona gikk ca 12km på snø/is/bar vei til ei hytte (skisko ble satt på 2km fra hytta). Opppakningen var deretter, med skisko og ski festet på sekk, tipper 22kg (veier selv 90kg) Det var ikke Snowchains men Kahtoola MICROspikes, som er vel tilsvarende. Hadde på meg et par lave Patagonia Drifter sko http://www.rei.com/product/810814/patagonia-drifter-ac-hiking-shoes-mens Kan ikke si at jeg merket noe særlig til piggene. Mulig at vibram sålen er hakket stivere/tykkere enn M77.
 10. Ny skallbukse og skalljakke

  Hvordan har du opplevd slite styrken på Falketind?
 11. Undertøy - ull eller synt?

  Jeg, som en "varm" person, beveger meg med brynje/aclima netting under skall. Faller temperaturen extra så hiver jeg på kne varmere og en microfiber t-skjorte over brynja. Da får jeg litt ekstra for å holde kjerne varmen og beskytte kne. Men med en selebukse (salopette) så dekker den opp til brystet og holder varmen godt.
 12. Billig vintersovepose med komfort på rundt -20.

  Jeg har en, mjo, 8 år gammel Isbjørn Jan Mayen. Fremdeles god og varm. Kona kjøpte nettopp Tyin EXP 5 season på Gmax for 1799 eller noe sånt. Har en eldre Tyin selv som er brukt i -20, funka det.
 13. God Jul og Godt Nytt År

  Gody Nytt år.
 14. Ny fjellski - E99, Gamme evt. Amundsen

  Takker for svar. Renzir: Så at Lageret hadde salg, snakket da med Gmax (bor i Stavanger) og de matched salgs prisen. Omnilite: Takker for utfyllende svar. Har gått for Voile sine egne plater da jeg antok at de ikke var kompatible med Rottefella. Endte opp med Gamme, satser på at bindingene kommer tidsnok til at jeg får montert de før helgen og da bærer det til fjells i noen dager.
 15. Snøen har kommet til sør vestlandet (i allefall litt). Etter mange år (11) med Åsnes Combat (både i Forsvaret or sivilt) anser jeg anledningen til å skaffe noen fjellski med litt smørelomme som vil kunne skli nedi spor hvis jeg skulle finne dem og som har kortfell. Har skummet meg gjennom mange tråder her og andre steder (Ute Magasinet, Kammeret, tom amerikanske nettsider), og føler jeg har snevret valget ned til Gamme eller Amundsen. Litt tekniske data: 189cm, 92kg, bruker 75mm Andrew sko. Bruker like gjerne sekk som pulk, med sekk ligger vekten som regel på en 25-30kg i tillegg for en lengere tur. De fleste fjell i Norge blir besøkt, men Ryfylke og Hardanger er nok mest brukt. Ser for meg ski i ~210cm lengde med Voile Traverse (10mm) montert. Siden jeg vil gjerne beholde litt kjøreegenskaper rettet jeg blikket mot Gamme 54 skien (ref. Fjellski skolen videoen til PT Gamme), men så fikk jeg øya opp for Fischer E99 og dermed hadde jeg noen frågor rettet mot disse. Hvis jeg forstår riktig så har begge disse (Gamme og E99) har en litt mykere tupp som vil gi litt bedre flyt i snøen, har ok med innsving. Kortfellen på E99 vil kanskje gi litt bedre gli enn Gamme (?) og man kan mekke egne feller til E99. Amundesen har litt mer lengde stivhet og vil da muligens bære litt bedre i løsere snø. Er det noen andre vesentlige forskjeller mellom E99 og Gamme som jeg ikke har fått med meg (bortsett fra at Gamme ser jo kulere ut )? Kan jeg anta at begge er et trygt valg? (Nansen er ikke meg i rekken, da den har vel ca like mye smørelomme som Combat).
×